Priptavte sa na čínsky rok v znamení potkana | Blog Mall.sk

Čínsky rok 2020: ako si najlepšie užijete rok Potkana

Rok Prasaťa sa chýli ku koncu a v roku 2020 nad nami bude bdieť veselé znamenie Potkana, ktoré okrem iného sľubuje radosť a kreativitu. Poradíme vám, ako si hlodavčí rok užijete naplno.

Potkan nás bude sprevádzať od 25. januára 2020 do 11. februára 2021. Podľa čínskej astrológie nás čaká rok plný veľkých zmien a nových príležitostí, pri ktorých nezostane kameň na kameni. Potkan sa v čínskom horoskope vyznačuje odvahou, kreativitou a otvorenosťou. Vyjdite tomu v ústrety a môžete sa tešiť na vydarený rok.

V čínskom kalendári sa každý rok nesie v duchu jedného znamenia. • 

Nájdite si nové kreatívne koníčky

Potkanie znamenie praje kreatívnym. Preto rok 2020 využite na vyskúšanie nových koníčkov. Ak vás nejaký prestane po prvej hodine baviť, nevadí - pustite sa do ďalšieho. Možno nájdete novú životnú vášeň.

Ak radi ručne tvoríte, vyskúšajte napríklad:

• šitie alebo háčkovanie,

• scrapbooking, čiže tvorbu fotoalbumov, denníčkov a želaní,

• pečenie tort a iných múčnikov,

• modelovanie z hliny

• alebo tvorbu interiérových dekorácií, ako sú napríklad vence.

Ak si na ručné práce nepotrpíte:

• napíšte poviedku alebo knihu,

• pustite sa do fotenia portrétov či prírody,

• naučte sa hrať na nový hudobný nástroj,

• zájdite na kurz grafickej tvorby alebo programovania.

Začnite svoje kreatívne obdobie trebárs výrobou šperkov >> 

Chceli ste sa vždy naučiť hrať na gitaru, ale nikdy ste sa k tomu neodhodlali? Skúste to tento rok - v roku potkana sú hviezdy naklonené všetkým novým koníčkom. • 

Odvážte sa k dôležitým životným krokom

Rok potkana bude podľa čínskeho horoskopu plný veľkých a dôležitých zmien. Vyjdite tomu v ústrety a buďte odvážni ako potkan prepletajúci sa okolo zubatých mačiek za kúskom syra. Ak túžite po zmenách v kariére, láske alebo v osobnom rozvoji, nastala ideálna chvíľa.

Či už teda zvažujete zmenu povolania, chcete vycestovať niekam ďaleko alebo pozvať na rande svoju tajnú lásku, choďte do toho - šťastena vám bude v potkaňom roku naklonená.

Podniknite akcie s priateľmi

Čínsky horoskop hovorí, že potkan je tvor družný a spoločenský. Využite preto rok 2020 na stretávanie s priateľmi alebo rodinou a trávenie času s tými, ktorých máte radi. Ak ste napríklad váhali, či sa neozvať starým známym, v novom roku je pre to ideálny čas.

Doprajte si v roku 2020 dobrú spoločnosť a usporiadajte doma letné grilovačky, večery so spoločenskými hrami alebo filmové premietanie. Ak ste akčnejší, vyrazte s blízkymi na výlety do hôr, za športom či na poznávacie cesty do zahraničia. Uvidíte, že strávený čas s ľuďmi, ktorých máte radi, vám dodá veľa životnej energie.

Potkani a iní drobní hlodavci nedajú dopustiť na rodinu a kamarátov. Vezmite si z nich príklad a tiež sa s ľuďmi okolo seba zblížte. • 

Buďte otvorení druhým aj sami sebe

Potkania spoločenskosť sa prejavuje nielen v povyrazení s priateľmi, ale aj v otvorenosti a úprimnosti. Buďte preto v roku 2020 otvorení a úprimní nielen k druhým, ale aj k sebe. Komunikujte, zaujímajte sa o rodinu a priateľov a ak máte ťažký deň alebo ste smutní, nebojte sa im zveriť. Negatívne emócie premeníte na novú energiu.

Staraním sa o druhých pomôžete aj sami sebe, preto skúste každý deň urobiť jeden dobrý skutok. Napríklad zavolajte babičke, zájdite s rodičmi na nákup, pomôžte kamarátovi s upratovaním alebo pustite niekoho v autobuse sadnúť. Ak vás kolegovia v práci požiadajú o pomoc, neodmietajte. A predovšetkým nerobte veci len kvôli peniazom, ale kvôli svojmu dobrému pocitu.

Buďte aktívni a dajte si do tela

Pasivita a leňošenie nebude v roku 2020 in. Mrštné potkanie znamenie praje športovcom, dobrodruhom a všetkým aktívnym jedincom. Nemusíte zrovna behať ako hlodavec v kolese, ale využite nový rok k objavovaniu nových športov. Skôr než nárazovým športom sa venujte pravidelným.

Ak ste pokojnejšej povahy, pustite sa do jogy, pilates alebo vyrazte na prechádzky. Ak neviete, ako s jogou začať, skúste to podľa videí na YouTube. V prípade, že sa pri športe radi zapotíte, začnite pravidelne behať, jazdiť na bicykli alebo choďte plávať. Aktívny rok potkana je tiež ideálnou príležitosťou založiť si kartičku v posilňovni a dať si do tela.

Prečítajte si aj našu minuloročnú predzvesť na rok prasaťa a porovnajte si, či zodpovedá tomu, čo ste v roku 2019 zažili.

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach - sme na Facebooku, Instagrame aj na YouTube.

 

Top 5