12 originálnych darčekov pre mamičky každého veku | Blog Mall.sk

12 originálnych darčekov pre mamičky každého veku

Zadarmo, do päť eur aj do päťdesiatky. Na Deň matiek totiž nezáleží na cene darčeka, ale na tom, aby ste svojej mamičke ukázali, že si ju naozaj vážite.

Niektoré ženy sú mamičkami ešte iba chvíľu, ďalšie už roky excelujú aj v úlohách babičiek. Jedno ale majú spoločné – za svoju nonstop celoživotnú starostlivosť o deti a domácnosť si zaslúžia obdiv a poďakovanie. A nielen v druhú májovú nedeľu, keď sa na Slovensku slávi Deň matiek.

Tento deň, ktorý tohto roku pripadá na 13. mája, je však ideálny na ocenenie mamičiek aj malým (alebo pokojne aj väčším) darčekom.

Darčeky zadarmo

1. Milý odkaz

Napíšte mamičke ručne list, prečo si ju vážite, a v nestráženej chvíli jej ho dajte do tašky, vložte do knižky alebo kamkoľvek inam. Dojmete ju, nech už máte 10, 30 alebo 50 rokov.

2. Upratané alebo navarené

V tento špeciálny deň prekvapte kráľovnú domácnosti veľkým upratovaním alebo uvareným obedom. Nielenže ju potešíte, ale aj si vyskúšate, čo všetko za deň zvláda.

Môžete tiež vyrobiť knihu s darčekovými poukazmi. Mamička si tak sama počas roka zvolí, kedy chce, aby ste za ňu umyli okná, pripravili večeru alebo obstarali nákup.

Darčeková knižka je skvelý darček na poslednú chvíľu nielen ku Dňu matiek. • 

3. Popoludnie pre seba

Tento darček je obľúbený hlavne u mamičiek batoliat a predškolákov. Postarajte sa na popoludnie o stráženie a doprajte mamičke možnosť, aby si zdriemla, čítala alebo čokoľvek iného. Tiež ju môžete vyslať na masáž, manikúru alebo s kamarátkou do kina. Veď darček ku Dňu matiek môže mamičke svojich detí nadeliť aj partner!

4. Spoločne strávený deň

Mamičky starších a dospelých detí naopak ocenia spoločne strávený čas. Vypravte sa spoločne na kávu a po obchodoch, na výlet alebo do wellness. Dôležité je byť spolu na príjemnom mieste.

Oslavy Dňa matiek sa netýkajú len malých detí, ale aj dospelých detí. • 

Do 5 eur

5. Kvety

Natrhajte kyticu jarných kvetov alebo kúpte napríklad ružu. Nezabudnite ale pripojiť milý odkaz. Viac tipov na oboje nájdete v článku o darčekoch k MDŽ.

6. Niečo dobrého

Oslaďte mamičke život tým, čo má rada. Keď jej prinesiete kúsok obľúbenej torty alebo kúpite kvalitnú bonboniéru, rozhodne nič nepokazíte.

7. Obľúbená fotka

Ak máte peknú rodinnú fotku, vytlačte ju a zarámovanú dajte mamičke. Takisto môžete dať vyvolať obľúbenú mamičkinu fotku z detstva, prípadne zorganizovať spoločné fotenie súrodencov. Uvidíte, že tento darček na dne zásuvky neskončí.

Zarámujte mamičke obľúbenú fotku alebo urobte novú. • 

8. Hobby drobnosť

Ukážte, že viete, čo vašu mamičku baví, a podporte ju v tom. Stačí drobnosť – sadenice na záhradu, krásny hrnček alebo napríklad DVD s obľúbeným filmom.

Okolo 50 eur

9. Parfum

Pokiaľ vaša mamička roky nepoužíva rovnakú značku parfumu, môže byť vyberanie novej vône ošemetné. Spoľahnite sa preto na testery, vyberte s mamičkou nový parfum počas spoločného popoludnia alebo podarujte obľúbenú vôňu v darčekovej súprave.

10. Hodinky

Keď mamička otvorí škatuľku s novými hodinkami a odkazom „Ďakujem za všetok čas, ktorý si mi kedy venovala”, garantujeme úspech. Stačí len vybrať, či vaša mamička ocení skôr elegantné, športové alebo unisex hodinky.

11. Topánky

Mamičky dbajú, aby ich deti nosili správnu obuv, na seba však často zabúdajú alebo šetria. Krásne moderné, pohodlné zdravotné alebo aj kvalitné športové topánky im preto urobia naozaj radosť.

Opäť nezabudnite k škatuli pripojiť milý odkaz, napríklad poďakovanie za oporu pri prvých krôčikoch.

Darujte svojej mamičke napríklad nevšedný zážitok. • 

12. Zážitok

Vaša mamička nemusí nutne túžiť po skoku padákom, aby ste jej mohli darovať zážitok. Čo tak výuková lekcia golfu, let balónom alebo degustácia japonskej kuchyne? Čím nezvyčajnejšia aktivita, tým väčšie prekvapenie a zážitok.

 

Top 5