Vyrazte s deťmi do spoločnosti: štýlovo a pohodlne | Blog Mall.sk

Vyrazte s deťmi do spoločnosti: štýlovo a pohodlne

Chystáte sa medzi ľudí s ratolesťami a radi by ste zažiarili? Nemusíte vymýšľať komplikované kreácie, v ktorých sa ani neohnete, aby ste ulovili svojho drobca z parketu. Poradíme vám, čo si vziať na seba, aby ste to všetko zvládli a vyvarovali sa spoločenského faux pas.

Rešpektujte udalosť

Či už vyrážate s rodinou na maškarný alebo školský ples, oslavu narodenín, diamantovú svadbu svojich rodičov alebo inú udalosť, myslite na to, kam sa chystáte. Letné šaty z dovolenky sa predsa len do spoločnosti dvakrát nehodia. Prinášame vám tri plus dva tipy, čo na seba, ak vyrážate medzi ľudí aj s deťmi.

1. Strela do čierneho: čierne šaty

Malé čierne šaty nevyjdú z módy nikdy a navyše sú šik. Čiernu môžete nosiť na hŕbu príležitostí, len musíte vybrať vhodnú látku, ako aj padnúci a decentný strih. Ten vám zaistí, že keď sa budete naháňať za deťmi, nevykukne vám nič, čo by nemalo.

Takéto šaty vám poslúžia dlho, pretože nepodliehajú trendom a kvalitná látka niečo vydrží. Jednoduchý strih ľahko skombinujete s doplnkami a šperkami. A ak si zakaždým vezmete iné doplnky, vytvoríte tým dojem, že máte pestrý šatník.

Pamätajte si, že pravá dáma si pančuchy k šatám oblečie pri akejkoľvek udalosti – na dôležité rokovania, rodinný obed aj večerné predstavenia.

Všeobecne platí pravidlo, že čím jednoduchší strih a kvalitnejší materiál na šaty použijete, tým lepšie. • 

2. Od detskej párty na pravé poludnie po večerné divadlo s odrastenejšími potomkami

Nohavicový kostým či sukňu a blúzku využijete na rodinných párty, večierkoch a akejkoľvek inej udalosti. V prípade kostýmu sú podpätky nutnosťou. Sukňu v kombinácii s bielou blúzkou si vezmete do práce aj na slávnostnú večeru. Ak sa k nej odvážite zvoliť tenisky a džínsovú blúzku, budú potomkovia hrdí na trendy mamu, keď vyrazíte na triedne schôdzky. Od jari do zimy to v sukni zvládnete vďaka jednoduchému roláku a pančuchám.

K akciám, ktoré sa konajú cez deň, vyberajte svetlé, pastelové farby. S postupujúcou hodinou sa dĺžka sukne predlžuje a farby tmavnú. Večer teda vyberte farby ako tmavomodrá, bordová alebo čierna.

Chystáte pre svojho drobca narodeninovú party? Zlaďte si oblečenie so svojim malým oslávencom. • 

3. Nebojte se overalu

Overaly sa nehodia len na víkendové prechádzky s rodinou. V elegantnom overale v pohode vyrazíte aj do spoločnosti. Pri výbere pamätajte na tri pravidlá:

  1. na formálne akciu sa najviac hodí čierna
  2. dlhé nohavice sú nutnosťou
  3. decentné doplnky ako náušnice, hodinky či náhrdelník nechajú overal vyniknúť.

Tip navyše: zlaďte si kostým s deťmi

Po prvé, ukážete deťom, že nie ste suchár, a po druhé, priznajte si – ktorá z nás aj v dospelom veku netúži aspoň raz si vyskúšať šaty pre princeznú? No dobre, počítajte, že sa namiesto princeznej premeníte skôr na múdru kráľovnú, ale aj tak to stojí za to. Čo poviete? Detské kostýmy princezniček, chrabrých hrdinov a iné bláznovstvá deťom zaobstaráte napríklad ako darček. Dospelákom stačí jednorázovo navštíviť požičovňu.

Ak sa nebudete hanbiť vyraziť von v kostýme, deti vás budú mať za superhrdinu. • 

Rada na záver: vyzdvihnite svoje prednosti

S rokmi a deťmi sa ženám spravidla mení postava, preto je dôležité zdôrazniť prednosti. Pri hľadaní outfitu do spoločnosti vám pomôžu dve veci: vedieť, čo vám pristane, a poznať typ svojej postavy.

  • Ak ste typ hruška, teda máte boky širšie ako ramená, vyberajte áčkové sukne, šaty a topy. Zdôrazníte ramená a zoštíhlite boky.
  • Ak máte postavu klin, teda širšie ramená s hrudníkom a tenší pás, venujte pozornosť práve pásu a bokom. Kúpte si široké spoločenské nohavice či dlhé sukne.
  • Typ obdĺžnik, teda pás, ramená a boky sú rovnakej šírky, musí dať vyniknúť svojim krivkám. Poobzerajte sa po šatách nad kolená, ktoré sa dajú stiahnuť v páse. Koktejlky podčiarknu hornú časť tela.
  • Jablká majú širší hrudník, chrbát i pás. Preto ukážte nohy, ktoré opticky zmenšia trup. K tomu dopomôže véčkový výstrih alebo krátka sukňa.
  • Pre posledný typ presýpacích hodín, keď sú ramená a boky v rovnakej šírke, odporúčame zdôrazniť krivky. Pomôžu šaty kopírujúce tvar tela či sukňa s vysokým pásom.

Vyberte si outfit šitý presne na vašu postavu a ukážte svoje prednosti. V dobre padnúcom oblečení budete v spoločnosti za hviezdu. • 

 

Top 5