Viac než len módny výstrelok. Fitness náramky menia svet | Blog Mall.sk

Viac než len módny výstrelok. Fitness náramky menia svet

Možno si ešte spomínate na "zázračný" náramok Power Balance, ktorý vtrhol do sveta v roku 2006 a podľa slov výrobcov menil frekvenciu ľudského tela tak, že tým zlepšoval športovú výkonnosť. Odvtedy uplynulo veľa vody a dnes už na Power Balance verí len málokto. S inteligentnými fitness náramkami to však je (a bude) úplne iný príbeh.

Merajú tepovú frekvenciu a zloženie tela

Inteligentné fitness náramky nič nesľubujú ani zázračne nezlepšujú. Máte vďaka nim prehľad o svojej tepovej frekvencii, zložení tela, kvalite spánku alebo počte nachodených kilometrov. Údaje môžete sledovať buď priamo na displeji náramku, alebo na svojom smartfóne.

Luxusné fitness náramky nahrádzajú hodinky a dokonca z nich môžete volať a posielať SMS. • 

Doba, kedy ste si museli zvlášť kupovať krokomer, hodinky s nepohodlným hrudným pásom na meranie tepovej frekvencie alebo prístroj na monitorovanie spánku je už dávno preč. S fitness náramkom máte všetky tieto zariadenia v jednom. Náramok na ruke skoro necítite, takže ho môžete nosiť stále. Tie vodeodolné s IP krytím si pokojne vezmite aj do sprchy.

Využijú ich aj zvieratá?

Luxusné fitness náramky dokážu prehrávať hudbu, volať a posielať SMS a fungujú ako inteligentné hodinky. Získate v nich všetky dôležité zariadenia v jednom.

Obľúbenosť fitness náramkov už dospela do takého bodu, že ich ľudia využívajú na nečakané účely. Ak si niekedy urobíte výlet do rakúskych Álp, nečudujte sa, keď tam stretnete pasúce sa kravy s fitness náramkom pripnutým k nohe. Niektorí miestni farmári pomocou náramkov monitorujú aktivitu alebo zdravotný stav svojho stáda.

Pri joggingu po pastvinách v Alpách možno nebudete jediní s fitness náramkom. • 

Budúcnosť im leží pri nohách

Fitness náramky navyše ešte stále nenarazili na svoj technologický strop. Do budúcnosti môžu slúžiť ako čip na otvorenie dverí do kancelárie alebo odomknutie auta. A možno sa raz dočkáte aj toho, že s nimi zaplatíte v obchode.

Inteligentné fitness náramky sa skrátka zmenia v inteligentné "life" náramky. Uľahčia každodenný život a odbúrajú otravné hľadanie vecí vo vreckách alebo v kabelke.

Nahrádzajú drahé prístroje

Zatiaľ ale fitness náramky ocenia najmä športovci a ľudia, ktorí sa snažia schudnúť alebo zlepšiť svoju kondíciu. Keďže vďaka nim máte neustály prehľad o tepovej frekvencii, spálených kJ či zložení tela, môžete svoj tréning pružne upravovať na základe nameraných výsledkov.

Ak napríklad po mesiaci tréningu zistíte, že zhadzuje veľa svalovej hmoty, jednoducho upravíte tréning alebo jedálniček - a nemusíte kvôli tomu chodiť na drahé merania.

 

Top 5