Vitajte v budúcnosti: Nová OLED TV hrá priamo z obrazovky | Blog Mall.sk

Vitajte v budúcnosti: Nová OLED TV hrá priamo z obrazovky

Zvuk nevychádza z reproduktorov, ale priamo z obrazovky. Spoločnosť Sony prichádza s novými modelmi OLED televízorov, ktoré prehlbujú zážitok z domáceho sledovania filmov a seriálov.

Po úspešnom modeli A1 prichádza Sony s úplne novým OLED televízorom AF8. A čo je to vlastne ten OLED? Na bežných televízoroch sú panely podsvietené, zatiaľ čo na týchto „organických” variantoch vyžarujú svetlo jednotlivé body obrazovky. Každý pixel samovoľne mení svoj odtieň a kontrast, vďaka čomu si užijete výnimočne ostré detaily.

Dokonalé zladenie obrazu a zvuku

To, čím televízor predpovedá budúcnosť domácej zábavy, je technológia Acoustic Surface, vďaka ktorej zvuk vychádza priamo z obrazovky. Za displejom sa nachádzajú dva aktivačné body, ktoré jemne vibrujú a spájajú zvuk s obrazom.

Vďaka tejto technológii budete počuť dialógy aj špeciálne efekty vždy zo správneho miesta. Pusťte si na televízore koncert a hneď budete na štadióne s hudobníkmi i jasajúcim publikom. Tóny budú vychádzať zo strún hudobníkovej gitary, nie z rámu televízora.

V televízore sa ukrýva viac ako osem miliónov individuálne žiariacich pixelov. • 

Všetky farby sveta

Vedeli ste, že zapadajúce slnko vrhá tisíce farebných gradácií a tónov? Televízor ich pomocou technológie Super Bit Mapping odhalí všetky a tento výnimočný zážitok vám v celej kráse sprostredkuje.

Displej Triluminos mapuje širšiu paletu farieb, než je pri televízoroch bežné, a preto obraz verne reprodukuje každý tieň a odtieň. Ak sledujete dokument o vesmíre, uvidíte tak ostro vykreslenú čiernu dieru, že deti a psy utečú do vedľajšej izby.

Tenká obrazovka je súčasťou moderného dizajnu. • 

Na vlnách minimalizmu

Vývojári OLED televízorov sa zameriavajú na to, aby sa obrazovka stala prirodzenou súčasťou každého priestoru. Nie je náhoda, že inšpiráciou dizajnu boli obrazy v moderných galériách.

Vďaka tenkému a nenápadnému rámu nebude váš divácky zážitok nič rušiť. Postupne zabudnete, že sledujete televíziu, a budete mať pocit, že sa obraz odohráva okolo vás.

V platforme Android TV nájdete filmy, hudbu, internet a užitočné aplikácie. • 

Čo poviete, to uvidíte

OLED TV AF8 zvuk nielen dokonale vysiela, ale dokáže ho aj zachytiť. Má vylepšené hlasové ovládanie, takže stačí povedať, čo chcete sledovať, a platforma Android TV to za vás spustí.

Je jedno, či film práve beží v televízii, je dostupný na Google Play, alebo ho máte na externom USB. TV reaguje na názvy filmov, seriálov a televíznych kanálov, ale taktiež na mená žánrov alebo hercov a herečiek.

 

Top 5