9 najočakávanejších hier roku 2018, z ktorých si vyberie každý | Blog Mall.sk

9 najočakávanejších hier roku 2018, z ktorých si vyberie každý

Ak máte deti v puberte, pravdepodobne väčšinu svojho času trávia pri telefóne alebo počítači. A keď práve nie sú na Facebooku, ponoria sa do sveta počítačových hier. Ak im v priebehu roka chcete urobiť radosť, siahnite po niektorej z týchto horúcich noviniek.

1)  Kovbojka Red Dead Redemption 2

Honáci kráv, westernové mestečká a napínavý príbeh Divokého západu. Ak sa vy alebo vaši pubertiaci radi vydávate do akčného sveta pištoľníkov, túto novinku nemôžete na jar nechať v regáloch bez povšimnutia.

Vydanie: jar 2018

2) Nemocničné simulácie z tuzemska

Ak tínedžeri namiesto strieľačiek radšej hrajú strategické hry alebo simulátory, potešte ich novinkou Project Hospital, v ktorej hráč stavia nemocnicu a stará sa o jej chod. Hra pochádza od vývojárov legendárnej Mafie, teda sa dá čakať, že aj Project Hospital sa časom zaradí k evergreenom.

Vydanie: jar 2018

3) Strieľačka Far Cry 5

Pre odrastených teenagerov sa skvele hodí piaty diel obľúbenej strieľačky Far Cry. Tvorcovia hry sľubujú poriadnu divočinu – divokú akciu, divokú prírodu i divokú hudbu. Proste ideálny spôsob odpútania sa od školskej (a pracovnej) rutiny.

Vydanie: 27. marca 2018

4) Hra pre milovníkov vlakov

Railway Empire je ekonomická stratégia ako stvorená pre tých, ktorých vlaky nenechávajú chladnými. Úlohou hráča je nielen vybudovať širokú sieť železníc, ale aj továrne a turistické atrakcie a celý kolos udržať vo finančnej prosperite.

Vydanie: 26. januára 2018

5) Akčná hra pre otcov a synov

Ak deti nie sú jedinými, kto doma sadá k PlayStationu, kúpte si v marci hru God of War. Putovanie otca a syna po severských krajinách je viac ako dobrodružné a plné akcie – hodí sa preto hlavne pre staršie deti.

Vydanie: 22. marca 2018

NÁŠ TIP: Ak nechcete čakať do marca, pustite sa do dobrodružstva s predchádzajúcim dielom hry God of War.

Tá pravá hra pre dobrodružných otcov a synov – vydajte sa spolu na výpravu vo virtuálnom svete. • 

6) Do raja s Tropico 6

Keď sa namiesto severu radšej vydávate na juh, zamierte do tropického raja banánových republík v hre Tropico 6. Tá je pokračovaním úspešného konceptu, v ktorom budujete turistický raj v diktátorom ovládanej krajine, snažíte sa pritiahnuť zahraničných turistov a zároveň udržať svojich zamestnancov.

Vydanie: 22. marca 2018

7) Obľúbená plošinovka Yoshi

Roztomilý dinosaurus Yoshi je hlavným hrdinom rozprávkové výpravy na Nintendo Switch. Deti sa ocitnú vo farebnej detskej izbičke, kde musí plniť logické úlohy. Hra sa hodí aj pre menšie deti, napríklad ako odmena za dobré známky na vysvedčení. 

Vydanie: 2018

8) Pretekajte s The Crew 2

Ak na konzole alebo počítači radi pretekáte, tešte sa na novú verziu hry The Crew. Nadchne vás prepracovaná grafika a predovšetkým rýchla jazda s luxusnými autami.

Dátum vydania: 16. marca 2018

9) Ani na športovcov sme nezabudli

Ako každý rok, ani tentokrát nebudú hráči pripravení o obľúbené športové hry, ako sú napríklad hokejová NHL, basketbalová NBA alebo futbalová FIFA. Športové hry deti dokážu i rozhýbať – stačí si ich užívať na konzolách ako napríklad PlayStation VR.

Vydanie: 2018

Klasické športové hry vychádzajú každoročne, vždy ale prekvapia lepšími technológiami. • 

K novej hre pribaľte aj gamerskú výbavu

Všetky prekážky sa v hrách lepšie prekonávajú, keď hráte s profesionálnym vybavením. Potomkovia zbožňujúci hry preto ocenia, keď ich odmeníte novou hráčskou výbavou. Vysvedčenie, úspešne zvládnuté prijímačky či športové alebo výtvarné výkony sú ideálnou príležitosťou, kedy deti obdarovať novinkou do ich hráčskeho arzenálu.

  • Herný notebook alebo počítač – vďaka silnej výbave si deti užijú plynulú hru bez zdĺhavého načítavania. Notebook si hráči ľahko zbalia aj na dovolenku, kde sa zabavia počas daždivých dní.
  • Poriadny monitor a hráčske kreslo – myslite aj na to, aby sa vaše dieťa pri hraní nehrbilo. Pripojte k notebooku veľký monitor. Nielen, že si hráč lepšiu užije hru, ale tiež si neskriví chrbát. Pohodlné posedenie zaistí špeciálne kreslo.
  • Herná klávesnica a myš – možno by ste povedali, že obyčajná klávesnica a myš stačí. Opak je ale pravdou. Herné klávesnice majú špeciálne klávesy s iným usporiadaním, ktoré zodpovedajú ovládaniu hier. Myši sú vybavené tlačidlami navyše a tiež vibrujú, keď sa to v hre hodí.
  • Herné slúchadlá s mikrofónom – ak nechcete hudbu z hier počúvať doma, vybavte gamerov poriadnymi slúchadlami. Nesmie na nich chýbať mikrofón, cez ktorý sa hráči dohovárajú pri hraní on-line multiplayer hier.
  • Ak chcete zážitok z hrania ešte viac vyšperkovať, rozšírte domáci arzenál trebárs o joystick alebo volant s pedálmi.

Ak sa nechcete púšťať do nákupu celej výbavy pre jedno dieťa, kúpte darček celej rodine – vyberte hernú konzolu, s ktorou si užijú zábavu všetci doma pri televízii. Do ruky potom stačí vziať gamepad, vybrať najobľúbenejšiu hru a o zábavu na dlhé zimné dni máte postarané.

Potešte deti profi hráčsku výbavou. • 

Aj ak už váš gamer všetku výbavu má, môžete mu urobiť radosť, napríklad hernými doplnkami.

 

Top 5