Potrénujte s deťmi mozgové závity: 8 bezplatných aplikácií na precvičenie logiky | Blog Mall.sk

Potrénujte s deťmi mozgové závity: 8 bezplatných aplikácií na precvičenie logiky

Aby bol detský mozog pripravený na zákerné slovné úlohy a iné školské strašidlá, nesmie zaháľať ani cez prázdniny. Máme pre vás tipy na mobilné hry a aplikácie, s ktorými si deti zábavnou formou precvičia logické myslenie, slovnú zásobu alebo kreativitu.

1. 2048

Hra 2048 okrem logiky precvičí aj základy matematiky. Hráč v nej posúva kocky s číslami po hernej ploche, a len čo sa stretnú dve kocky s rovnakými číslami, spoja sa do jednej a ich hodnota sa sčíta. Cieľom je nazbierať čo najviac bodov, dokiaľ hráč môže s kockami hýbať. Hra je veľmi rýchla a počas pár minút v nej deti dôkladne potrápia svoj mozog.

2. Alchemy 2

Všestranná a veľmi jednoduchá hra Alchemy 2 precvičí znalosti fyziky, prírodovedy a schopnosť kreatívneho riešenia problémov. Hráč má pred sebou ikonky, ktoré reprezentujú prírodné živly, a ich spájaním vytvára nové. Na začiatku má k dispozícii oheň, vodu, vietor a zem a postupne stvorí lesy, jazerá, zvieratá, ľudí, budovy aj množstvo konkrétnych vecí, ako je napríklad sieťka na motýle. Kombinácií sú v hre tisíce, a preto deti zabaví pokojne aj na celé odpoludnie.

3. Hlavolamy so zápalkami

Hráč má pred sebou zápalky, z ktorých musí pomocou obmedzeného počtu posunov napríklad zo stromu vytvoriť ker. Týmito hlavolamami sa bavili už deduškovia a babičky počas školských prestávok. Na mobiloch a tabletoch majú tú výhodu, že si človek zadanie hlavolamov nemusí pamätať, pretože aplikácia ich pozná vyše 250.

Okrem logiky si deti v mnohých hrách precvičia taktiež slovnú zásobu a jazykové zručnosti. • 

4. Fish Fillets

Roztomilá česká hra s dvoma rybičkami, ktorá má krásne maľované prostredie a množstvo vtipných dialógov. V každej úrovni sa rybičky musia dostať von z miestnosti posúvaním predmetov, ktoré im stoja v ceste. Hráč využíva to, že veľká ryba dokáže posúvať ťažšie predmety a malá sa dostane aj do úzkych priestorov. Neskoršie úrovne sú náročné a svojimi prekážkami potrápia aj rodičov.

Vyberte si smartfón alebo tablet, na ktorom sa s deťmi budete hrať.

5. Unblock King

Hra Unblock King precvičí logiku a naučí deti všeličo o geometrii. Hráč má pred sebou pole, na ktorom sa nachádza niekoľko obdĺžnikov, z ktorých jeden je červený. Obdĺžnik musí posúvať tak, aby nakoniec mohol červený obdĺžnik posunúť k cieľu. V princípe je hra nesmierne jednoduchá a jej obťažnosť sa neustále zvyšuje. Ponúka aj možnosť hry s viac ľuďmi, takže sa môžu súrodenci zahrať spolu.

Mnoho logických hier môžu deti riešiť spolu s kamarátmi a súrodencami. • 

6. Bridge Construction Simulator

V tejto hre si deti okrem logiky precvičia taktiež základy fyziky. Úlohou je prepájaním bodiek vytvoriť most, ktorý bude dostatočne pevný a stabilný na to, aby cezeň mohol prejsť vláčik. Ak ho most ustojí a vlak sa dostane na druhú stranu, postupujete na ďalšiu úroveň.

7. Mekorama

Krásna logicko-geometrická hra, ktorá zaujme deti i dospelých. Hlavným hrdinom hry je robot, ktorého musíte v jednotlivých kolách previesť cez ostrov do cieľa. Cestou riešite logické hádanky, najčastejšie na princípe optických ilúzií. Každý ostrov môžete otáčať o 360 stupňov a odhaľovať tak miesta, ktorá vám nie sú na prvý pohľad viditeľné. Kreatívne deti navyše poteší možnosť vytvárať si vlastné úrovne.

 

Top 5