7 inteligentných aplikácií, s ktorými si užijete dovolenku naplno | Blog Mall.sk

7 inteligentných aplikácií, s ktorými si užijete dovolenku naplno

Predtým, než tento rok vyrazíte na dovolenku, stiahnite si do mobilu pár šikovných aplikácií. Máme pre vás tipy na tie, bez ktorých sa moderný dovolenkár nezaobíde.

1. Hlavne na nič nezabudnúť!

PackPoint je jednoduchá aplikácia, ktorá vám poradí, čo všetko si so sebou zbaliť. V aplikácii si nastavíte, kam idete, na ako dlho a čo budete robiť, na základe čoho vám aplikácia odporučí zoznam vecí, ktoré by ste si mali zbaliť. Zoznam navyše môžete zdieľať so svojimi blízkymi, aby ani oni nezabudli na kefku, holiaci strojček alebo dokonca plavky.

PackPoint vie, aké počasie vás na mieste čaká, a odporučí vám podľa toho oblečenie aj opaľovací krém. • 

2. Navigujte sa navzájom

Waze je on-line navigačná aplikácia, ktorá vám okrem máp ukazuje aj polohu ďalších používateľov a aktuálne správy, ktoré si vodiči medzi sebou posielajú. Vodiči po celom svete sa tak spoločnými silami snažia zvíťaziť nad dopravnou premávkou. Vďaka tomu na mape vždy uvidíte, kde vás čakajú kolóny, nehody alebo policajné hliadky. Dokáže však aj mnoho ďalších kúskov, napríklad vás naviesť k najlacnejšej čerpacej stanici v okolí.

3. Prehliadajte si mapu aj bez internetu

Aby ste nemuseli po vreckách nosiť pokrčenú mapu a pri hľadaní ju rozprestierať ako obrus, príde vám vhod aplikácia Google Maps. Veľkou výhodou je, že s ňou môžete pracovať aj off-line. Stačí, keď si vopred stiahnete časť mapy, ktorá vás zaujíma, a môžete si ju prehliadať, aj keď budete v ďalekých horách, kde kamzíky ešte Wi-Fi nezaviedli. Po zapnutí GPS môžete off-line mapu využiť aj na navigáciu.

Google Maps zobrazí trasu k vášmu cieľu aj v off-line režime. • 

4. Objavte to najlepšie v okolí

Tripadvisor je multifunkčný poradca každého cestovateľa. Pomôže vám v okolí nájsť všetky turistické atrakcie a pamiatky a ukáže vám ich fotografie. Odporučí vám najobľúbenejšie reštaurácie a hotely a môžete si k nim prečítať aj používateľské recenzie. Stačí kliknúť na funkciu „V mojom okolí” a hneď viete, čo dnes podniknúť.

5. Neprepočítajte sa s peniazmi

Problémy s financiami na dovolenke za vás vyrieši XE Currency. Poskytne vám podrobné informácie o miestnej mene a ľahko a rýchlo si s ňou prepočítate okolité ceny na eurá. Podporuje vyše 130 svetových mien, umožní vám sledovať ich vývoj a navyše funguje aj off-line.

6. Koniec spálených chrbtov

UVLens je inteligentná aplikácia pre všetkých, ktorí mieria na dovolenku k moru. Stačí nastaviť miesto a čas a aplikácia vám odporučí, ako vysoký UV faktor na opaľovacom kréme zvoliť. Navyše vám bude pravidelne pripomínať, že sa máte znovu natrieť.

UVLens vám taktiež poradí, ako dlho byť na slnku bez opaľovacieho krému. • 

7. Strážca pitného režimu

Ak vyrážate do teplých krajín, bude sa vám hodiť aplikácia Waterlogged. Zachráni vás pred dehydratáciou a pomôže vám dodržiavať pitný režim. Pripomenie vám každý pohár, ktorý by ste si mali dať, a koľko vody by ste za deň ešte mali vypiť.

Aké aplikácie používate na dovolenke vy? Napíšte nám svoje tipy do komentárov.

 

Top 5