Elektronické vychytávky do lavice, ktoré školákom uľahčia štúdium | Blog Mall.sk

Elektronické vychytávky do lavice, ktoré školákom uľahčia štúdium

Škola už pomaly volá, a preto je čas naplniť školákom tašky. Zošity a perá už dnes nestačia, tak si dajte pozor, či má váš školák aj dostatočnú elektronickú výbavu. Máme pre vás tipy na inteligentné prístroje, ktoré vašim ratolestiam uľahčia školský život.

Mnohým rodičom vŕta v hlave, či školákovi na štúdium zaobstarať notebook, alebo tablet. Obe zariadenia prídu vhod v rôznych situáciách.

Tablety a notebooky

Tablet sa hodí hlavne deťom na základnej škole, ktoré ešte nepotrebujú notebook. Nájdu v ňom mnoho užitočných aplikácií, ako je kalkulačka, výučba angličtiny alebo internetový prehliadač. Hneď ako začne byť škola náročnejšia a príde čas seminárok, esejí a dlhých poznámok, je čas kúpiť notebook.

Notebooky pre školákov nemusia byť výkonné herné stroje. Stačí, keď zvládnu základné nástroje Office, prehrávanie videí a úpravu fotografií. Nezabudnite, že notebook musí byť ľahký, pretože ho školák bude neustále prenášať.

Lacným a skladným variantom notebooku do škôl sú netbooky a mini notebooky. • 

Výbornou vychytávkou do lavíc sú notebooky 2v1. Ide o zariadenie, ktoré môžete z notebooku s klávesnicou kedykoľvek premeniť na tablet s dotykovým displejom a späť. Sú ľahké, prenosné a ideálne na preskakovanie medzi písaním poznámok a prehliadaním učebných materiálov.

Čítačky kníh

Aj dnes školáci hltajú výdatné porcie povinného čítania, existuje však ľahký spôsob, ako ich ušetriť od návštevy knižníc a uľahčiť tašky plné ťažkých kníh. Kúpte im elektronickú čítačku kníh, na ktorú si za pár minút nahrajú všetko povinné čítanie a zvyšok školského roka nemusia strácať čas zháňaním fyzických kópií. Väčšina kníh, ktoré deti musia v škole prečítať, je navyše dostupná zadarmo.

Čítačka kníh má špeciálny displej, ktorý neunavuje oči, a na rozdiel od tlstých kníh je čítačka tenká a deti si ju vezmú takmer kamkoľvek. Do čítačky si navyše môžu nahrať okrem kníh aj poznámky, učebnice a iné študijné materiály.

Do čítačky vaše deti ľahko nahrajú až tisíce kníh. • 

Flashky

Bez flash disku si dnes ide štúdium iba ťažko predstaviť. Deťom umožní vymieňať poznámky so spolužiakmi, prenášať materiály medzi počítačmi alebo tlačiť dokumenty na školskej tlačiarni. Na študijné účely postačia aj flashky s 8 GB miesta. Väčšie prídu vhod, ak si deti chcú vymieňať filmy alebo seriály.

Powerbanky

Powerbanky dokážu byť skutočnými záchrancami. Nie v každej učebni je dostatok zásuviek, a preto powerbank ochráni vašich študentíkov pred vybitím tabletu uprostred hodiny. Hodiť sa im bude aj počas školy v prírode a iných školských výletov.

Powerbanky sa budú deťom hodiť nielen v lavici, ale aj počas výletov do prírody. • 

GPS lokátory

Ak máte menšie dieťa a chcete mať prehľad, že je cez deň v poriadku a nerobí neplechu, kúpte mu náramok s GPS lokátorom. Jednoducho ho prepojíte so svojim smartfónom a budete mať vždy prehľad o tom, kde sa práve vaša ratolesť nachádza. Súčasťou náramku často bývajú aj inteligentné hodinky s aplikáciami, takže lokátor prakticky využijete nielen vy, ale i váš drobec.

 

Top 5