Kreslite 3D perom: parádny darček pre malých i veľkých vynálezcov | Blog Mall.sk

Kreslite 3D perom: parádny darček pre malých i veľkých vynálezcov

Počuli ste už o 3D pere? Výborný darček, s ktorým vaše deti nakreslia priestorové modely a vyskúšajú si, aké to je byť staviteľom Eiffelovky alebo vynálezcom okuliarov. S 3D perom si užijú mnoho zábavy a navyše posilnia svoju kreativitu.

3D perá vyzerajú na prvý pohľad ako plniace perá, iba sú väčšie, objemnejšie a vytŕča z nich farebná šnúrka alebo tyčinka. Zo zadnej strany vložíte náplň (materiál je podobný plastu, je však ekologický a zdravotne nezávadný) a tlačidlom ju posúvate dovnútra, kde sa roztaví a struna vytečie z hrotu von. V kontakte so vzduchom náplň stvrdne a zostane v takom tvare, ktorý perom načrtnete.

Pero poteší deti, DIY nadšencov a všetky kreatívne duše. Deti s perom vytvoria zvieratá, domy, panáčikov, modely lietadiel či štýlové okuliare, ktoré potom budú nosiť. Dospelí navyše môžu tvoriť pekné dekorácie do domácnosti alebo ozdoby na vianočný stromček. Zruční rodičia taktiež deťom pomocou 3D pera opravia rozbité hračky.

Vrstvením 3D vlákien na seba vytvoríte aj zložitejšie modely, ako napríklad tohto draka. • 

Kreslenie s 3D perom deťom posilní:

  • kreativitu – Deti s perom vytvoria všetko, čo sa im mihne hlavou. Na rozdiel od bežného kreslenia navyše nie sú obmedzené koncom papiera, a preto môžu poriadne popustiť uzdu svojej predstavivosti.
  • trpezlivosť – Nakresliť 3D perom domček vyžaduje sústredenie a usilovnosť, ale ten pocit z hotového modelu potom stojí za to. Deti sa naučia, že trpezlivosť prináša ohromný výsledok.
  • jemnú motoriku – Kreslenie s 3D perom je manuálna činnosť, a preto verte, že po pravidelnom 3D kreslení bude vaše dieťa zručnejšie.

Na začiatku pomôžu šablóny

Pre tých, ktorí potrebujú kreatívne popostrčiť, sa dajú kúpiť šablóny špeciálne pre 3D perá, ktoré môžete deťom kúpiť alebo stiahnuť z internetu a vytlačiť. Deti perom obtiahnu obrysy a jednotlivé časti poskladajú dokopy. Vznikne tak napríklad pekný motýlik s mávajúcimi krídlami.

Vytvoriť priestorový nápis? S 3D perom žiaden problém. • 

Výrobcovia 3D pier vyvíjajú taktiež aplikácie na mobily a tablety s veľkým množstvom šablón. Deti si ich spustia, vyberú, čo chcú kresliť a položia na displej sklíčko. Na ňom šablónu obkreslia, bez toho aby zariadenie poškodili, a potom výtvor zo sklíčka odlepia.

Nezabudnite na náplne

Po čase dôjde peru náplň, a preto je nutné ju dokúpiť. Na výber máte mnoho farieb a odtieňov, a dokonca dostanete aj náplne, ktoré menia farbu alebo svietia v tme. Pred kúpou sa radšej presvedčte, či sa náplň hodí do pera, s ktorým vaša ratolesť kreslí.

>> Kúpte deťom do zásoby ďalšie náplne do 3D pera. <<

Majte na pamäti, že 3D pero je elektronickým prístrojom, a preto je potrebné ho pravidelne nabíjať. Na výber máte perá na ceruzkové batérie aj perá, ktoré nabijete USB káblom alebo dobíjacou stanicou.

3D perá sú ideálnym darčekom pre deti od 8 rokov.

Náplne majú podobu farebných kotúčov, ktoré pero postupne navíja. • 

>> Vyberte deťom 3D pero a pasujte ich do roly malých vynálezcov. <<

 

Top 5