Pripravte sa na jarné cyklopotulky s deťmi | Blog Mall.sk

Pripravte sa na jarné cyklopotulky s deťmi

Vytiahnite zazimovaný bicykel a pripravte sa na jarné cyklistické výlety. Ani najmladší členovia rodiny nezostanú doma. Poradíme, ako si užiť cyklovýlety aj s malými deťmi.

3 vychytávky na rodinný cyklovýlet

Ak máte doma malé dieťa a láka vás bicykel, nedajte si ujsť jarnú vychádzku. Oprášte svoj bicykel po zime a vezmite dieťa so sebou. Vyberte si jednu z vychytáviek podľa jeho veku a vyrazte na trasu vhodnú pre rodiny s deťmi.

1. Najmladších výletníkov vo veku pár mesiacov uložte do cyklovozíkov
Vozíky sú odpružené a bezpečne ich upevníte za bicykel. Vďaka pevnej konštrukcii a pásom sú jedným z najbezpečnejších spôsobov prevozu batoliat.

>> Vyberte si cyklovozík na MALL.sk. <<

Za jazdy sa k deťom dostane čerstvý vzduch a mierne natriasanie ich rýchlo uspí. Vy si tak vychutnáte pokojnú jazdu. V cyklovozíku môžete voziť deti do veku 4 rokov.

Príves za bicykel kúpite aj pre dve deti. • 

2. Keď dieťa trochu podrastie, vymeňte cyklovozík za cyklosedačku
Na cyklosedačku je dieťa pripravené vo chvíli, keď vydrží sedieť dlhšiu dobu bez podpory.

>> Prednú aj zadnú cyklosedačku kúpite na MALL.sk. <<

Ani v cyklosedačke nezabudnite deti chrániť prilbou. • 
Na začiatok vyberajte kratšie výlety, aby si dieťa na cyklosedačku postupne zvyklo. Neuškodí robiť prestávky a prebehnúť sa.

Cyklosedačku namontujte na prednú alebo zadnú časť bicykla podľa toho, ako to vám a dieťaťu vyhovuje. Oficiálne je cyklosedačka vhodná pre dieťa do veku 5 rokov. Radšej sa však riaďte hmotnosťou do 20 kilogramov a tiež bezpečnosťou – s ťažším drobcom sa vám bicykel bude horšie ovládať.

Vzadu na dieťa tak veľmi nefúka, má však zhoršený výhľad dopredu. • 

Predné cyklosedačky sa hodia skôr na kratšie vzdialenosti, pretože dieťa v nich kvôli nízkej chrbtovej opierke nesedí tak pohodlne ako v zadnej cyklosedačke. S tou môžete vyraziť na dlhšie vychádzky. Niektoré zadné cyklosedačky sú navyše odpružené a polohovateľné.

Ak chcete mať svoje dieťa stále na očiach, zvoľte prednú cyklosedačku. • 

3. Malému cyklistovi príde vhod ťažná tyč

Vaše dieťa práve dorástlo do pedálov a dostalo svoj prvý detský bicykel. Naučte ho na ňom jazdiť a vyrazte spolu na výlet.

Majte ale po ruke ťažnú tyč, ktorou spojíte oba bicykle. Keď sa dieťa unaví, môžete ho ťahať za sebou úspešne až do cieľa.

Ťažná tyč príde vhod, keď sa váš potomok unaví ešte pred cieľom. • 

>> Kúpte prilbu sebe aj potomkovi. <<

Jaká cyklotrasa se vám osvědčila na projížďku s malým dítětem? Napište nám to do komentářů.

 

Top 5