Dokonale mazľavý kúpeľ: vyrobte si s deťmi želé do vane | Blog Mall.sk

Dokonale mazľavý kúpeľ: vyrobte si s deťmi želé do vane

Šup do vane, namydliť od hlavy až po päty a rýchlo von. Kúpeľ nemusí byť vždy rýchlovka. Najmä keď okrem vody do vane pridáte aj osviežujúce želé. Vyrobte si domáce želatínové mydlá podľa nášho návodu a zabavte sa pri kúpaní.

Do vane? Len so želatínou

Želatínové mydlá milujú hlavne deti – trasľavé a voňavé kocky totiž robia z kúpania hlavný zážitok dňa. A ešte keď im klzká želatínová potvorka vo vani spadne. Skúste ju chytiť!

Kúpeľové želé si však užijú aj dospelí. Vytvorí totiž v kúpeľni tú správnu relaxačnú atmosféru. A navyše príjemne zjemní pokožku.

Želatínový kúpeľ si užije celá rodina. Deti poteší, že je mydlo krásne trasľavé a klzké, rodičov zase vôňa a relaxačná pena, na ktorú sa mydlo premení. • 

Ako na to?

Želatínové mydielka môžu mať rôzne vône, farby aj tvary. To záleží iba na vás. Vždy však budete potrebovať:

  • želatínu,
  • 120–150 ml vody,
  • 100 ml sprchovacieho gélu,
  • potravinárske farbivo,
  • formičky na ľad alebo menšie poháriky.

1. Do hrnca nasypte celé vrecúško želatíny v prášku. Ak ju práve nemáte po ruke, poslúžia vám aj želatínové plátky. Zalejte vodou a pomaly priveďte do varu. Nezabudnite ale stále želé miešať, aby sa vám nezrazilo.

2. Až sa želatína rozpustí, odstavte hrniec z plameňa a prilejte sprchovací gél. Na značke nezáleží, použite váš obľúbený, ktorý vám pekne vonia. A ak chcete, aby mydlo voňalo ešte viac, môžete pridať aj pár kvapiek vonného oleja. Poriadne premiešajte.

3. Aby bol želatínový kúpeľ nielen krásne voňavý, ale aj farebný, pridajte do hmoty farbu do kúpeľa alebo potravinárske farbivo. Zmes znovu zamiešajte.

Mydlové želé bude mať farbu podľa druhu želatíny alebo potravinárskeho farbiva, ktoré do hmoty pridáte. • 

4. Hneď ako je to hotové, nalejte do formičiek. Najlepšie sú silikónové formičky na ľad, z ktorých ide mydlo krásne vylúpnuť.

NÁŠ TIP: Ak silikónové formičky nemáte a musíte si poradiť s plastovými téglikmi či pohárikmi, nezúfajte. Vymažte ich najprv obyčajným olejom – dôkladne potrite všetky vnútorné strany. Až potom do nich nalejte želatínu. Vďaka oleju sa želé nenalepí na steny a pôjde krásne vyklopiť.

5. Nakoniec dajte naplnené formičky stuhnúť. Ak si chcete byť naozaj istí, že bude mydlo pevné, nechajte ho v chladničke radšej 4–6 hodín. Potom želé vyklepnite.

Hotové kúsky želé môžete dať do dózy a postaviť na poličku priamo v kúpeľni, alebo si ich nechajte v chladničke či mrazničke – v horúcich dňoch vás potom kúpeľ dvojnásobne osvieži. • 

Kúpeľové želé využijete ako klasické mydlo, šampón aj penu do kúpeľa. Hneď ako sa dotkne vody, začne sa rozpúšťať a vo vani tvoriť bublinky a penu.

A keď deťom časom nebudú mydielka na zábavu stačiť, zaobstarajte im napríklad poriadny sliz do vane. S ním sa rozhodne nudiť nebudú.

  1. Do horúcej vody nasypte obsah kúpeného vrecka a vodu zamiešajte – získa želatínovú konzistenciu. A zábava môže začať.
  2. Až sa deti dohrajú, nasypte do vane špeciálny prášok, ktorý zmení sliz zase späť na vodu.

>> Zaobstarajte sliz a ďalšie hračky do vane.

Nemusíte sa báť, že by vám sliz doma upchal vaňu – pomocou špeciálneho prášku jednoducho premeníte slizkú tekutinu opäť na vodu a vypustíte. • 

 

Top 5