To je bomba! Vyrobte si šumivé bomby do vane z domácich zásob | Blog Mall.sk

To je bomba! Vyrobte si šumivé bomby do vane z domácich zásob

Padá na vás únava, stres alebo jesenná depresia? Máme liek. Vyskúšajte hit poslednej doby a ponorte sa do vane so šumivými bombami. Vyrobiť si ich zvládnete aj doma. Stačí vám na to pár vecí, ktoré máte v špajze. Prečítajte si, ako na to.

Zázrak z jedlej sódy

Šumivé bomby do kúpeľa sa v poslednej dobe stali hitom. Na rozdiel od klasickej peny do kúpeľa vyčarujú vo vani šumivú dúhu. Tá prospieva pokožke a hydratuje ju. A navyše urobí z večerného kúpania krásne farebný relax.

Hotové bomby vyrábajú kozmetické značky po celom svete a nájdete ich napríklad v drogérii. Ich výrobu však zvládnete aj doma a vyjde vás iba na pár eur. Väčšinu surovín totiž bežne nájdete v špajze. A čo nie, to pohodlne dokúpite v obchode. Tak poďte na to.

Šumivé bomby do kúpeľa sú ideálne na jesenné večery. • 
 

Čo budete potrebovať?

  • 100 gramov jedlej sódy,
  • 50 gramov kúpeľovej soli,
  • 50 gramov kukuričného škrobu,
  • 50 gramov kyseliny citrónovej,
  • 2 lyžice rastlinného oleja,
  • pár kvapiek esenciálneho oleja,
  • lyžicu vody,
  • pár kvapiek potravinárskeho farbiva.

Ak si chcete užiť nielen relaxačný, ale aj liečivý kúpeľ, nachystajte si sušené bylinky či kvety. Levanduľa, nechtík, ibištek alebo také sedmokrásky budú tým pravým.

Domáce šumivé gule sú zdravšie než kupované – neobsahujú umelé ani škodlivé farbivá či arómy. • 

Ako na to?

Výroba farebných šumivých gúľ do vane vám nezaberie viac ako 20 minút. A k výrobe pokojne priberte aj deti – aspoň sa zabavia a užijú si trošku alchýmie.

1. Pripravte si misku a pomocou lyžičky v nej zmiešajte všetky suché prísady – sódu, škrob, práškovú kyselinu citrónovú aj kúpeľovú soľ. Vezmite si na to radšej ochranné rukavice.

2. Do vedľajšej misky potom nalejte všetky tekuté ingrediencie. Začnite rastlinným olejom – použite napríklad kokosový, arganový alebo mandľový olej. Ak ich práve nemáte po ruke, vystačíte si s obyčajným olivovým. Dve lyžice sú akurát. Pridajte k nemu pár kvapiek esenciálneho oleja a lyžicu vody. Všetko dôkladne premiešajte.

NÁŠ TIP: Namiesto obyčajnej vody vyskúšajte niekedy použiť zelený čaj. Má blahodarné účinky na pleť.

3. Do sypkej zmesi pomaly nalejte tekutú časť. Buďte ale opatrní! Keď ich zmiešate príliš rýchlo, začne zmes hneď reagovať a šumieť. Prilievajte tekutinu radšej po kvapkách alebo po lyžičkách. Vzniknutú hmotu potom poriadne premieste rukami, iba tak sa spoja.

4. Ak chcete mať kúpeľ pekne farebný, kvapnite nakoniec do hmoty pár kvapiek potravinárskeho farbiva a opatrne ho zapracujte.

Kúpeľovú bombu môžete doplniť sušenými bylinkami alebo napríklad zafarbiť potravinárskym farbivom. Kúpeľ potom bude pekne farebný a veselý. • 

5. Hotovú zmes spoznáte podľa konzistencie – nemala by sa drobiť ani rozpadať. Až sa bude tváriť ako mokrý piesok, máte hotovo.

6. Zmesou naplňte formičky. Dajú sa dostať špeciálne guľaté priamo na kúpeľové bomby, poslúžia vám však aj cukrárske silikónové formičky, formičky na ľad alebo aj plech či forma na muffiny. Ak máte pripravené sušené kvety, nasypte ich v tenkej vrstve na dno formičky a až potom zasypte pripravenou zmesou. Poriadne ju stlačte a nechajte 10 minút odpočinúť.

7. Po 10 minútach šumivú bombu vyklopte a nechajte ešte 2 dni poriadne preschnúť. Urobiť si ich môžete pokojne do zásoby – v tom prípade ich dajte do zaváracieho pohára na suché miesto.

Hneď ako vhodíte guľu do vody, začne vo vani tvoriť penu a farebný kúpeľ. • 

Ste pripravení? Napustite si vaňu a vhoďte bombu do vody. Po chvíľke začne reagovať, šumieť a rozpúšťať sa. Dúhové vodné dobrodružstvo môže začať!

>> Kúpte si aj ďalšie relaxačné prípravky do kúpeľa.

 

Top 5