Limetkový cheesecake zo syra Philadelphia
Na tento osviežujúci cheesecake potrebujete
• 150 gramov BeBe alebo svojich obľúbených sušienok,
• 75 gramov rozpusteného masla,
• 600 gramov syra Philadelphia,
• 130 gramov cukru,
• 3 žĺtky,
• vanilku
• a šťavu z 2 limetiek.
Príprava Cheesecake vám zaberie zhruba pol hodiny. Postupujte nasledovne:
1. V mixéri rozdrvte sušienky a primiešajte k nim rozpustené maslo.
2. Zmes utlačte na dno okrúhlej formy s priemerom 20 až 23 centimetrov.
3. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.
4. Medzitým si predhrejte rúru na 180 °C.
5. Ručne alebo v kuchynskom robotovi vyšľahajte syr, žĺtky a cukor.
6. Potom do zmesi pridajte vanilku a limetkovú šťavu a znovu premiešajte.
7. Zmes nalejte na tortový základ a pečte v rúre 55 minút.
Tortové formy nielen na cheesecake nájdete tu >>
Aj keď cheesecake vyzerá lákavo už teraz, nechajte ho vychladnúť a potom ho umiestnite do chladničky. Po vybratí z chladničky mu dajte pol hodinku, aby zmäkol a mal výraznejšiu chuť.
Náš tip: Aby váš výtvor vyzeral ako ten z cukrárne, ozdobte cheesecake pred podávaním limetkovou kôrou, mätou alebo napríklad menšími kúskami horkej čokolády.
Základný recept na nepečený čokoládový cheesecake
Kalórie hoďte za hlavu, tento cheesecake pripravte z čokolády, ktorú máte najradšej, či už je horká alebo mliečna.
Na prípravu potrebujete:
• 2 balenia BeBe keksov,
• 180 gramov rozpusteného masla,
• 500 gramov mascarpone,
• 350 gramov čokolády (250 ml na náplň a 100 ml na polevu),
• 100 gramov čokolády na polevu,
• a 260 mililitrov smotany na šľahanie (130 ml na náplň a 130 ml na polevu).
Príprava čokoládového Cheesecake vám zaberie menej ako pol hodinky.
Najskôr si pripravte tortový základ:
1. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie.
2. Rozmixujte sušienky na jemný prášok a potom k nim primiešajte rozpustené maslo.
3. Zmes utlačte v tortovej forme s priemerom 20 až 23 centimetrov.
4. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.
Teraz je na rade náplň:
1. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a necháte ju vychladnúť.
2. Potom k nej primiešajte mascarpone.
3. Zvlášť zmiešajte vyšľahanú šľahačku a mlieko.
4. Všetky suroviny potom zmiešajte dohromady a výslednú zmes nalejte na tortový základ.
A ako posledné pripravte čokoládovú polevu:
1. V kastróliku zohrejte smotanu.
2. Keď bude horúca, nalámte do nej čokoládu.
3. Polevu nalejte na cheesecake.
Hotový cheesecake uložte k spánku do chladničky, aby poriadne stuhol.
Kvalitnú čokoládu na maškrtenie a pečenie nájdete tu >>
Cheesecake z lesného ovocia
Odniesli ste si z lesa veľké zásoby lesného ovocia alebo vás obdarovali príbuzní? Pustite sa do prípravy sladkého cheesecake. Na prípravu sa hodia akékoľvek dary lesa.
Na korpus potrebujete
• 250 gramov BeBe keksov,
• 50 gramov mandlí
• a 120 gramov rozpusteného masla.
Na náplň si prichystajte
• 500 gramov mäkkého tvarohu,
• 250 mililitrov kyslej smotany,
• 50 gramov masla,
• 1 vajce,
• 25 gramov mandlí,
• 2 lyžice hladkej múky,
• 150 gramov cukru,
• šťavu z ½ citróna,
• balíček vanilkového cukru,
• nastrúhanú pomarančovú kôru,
• 500 gramov sezónneho lesného ovocia
• a balíček tortovej želatíny.
Naservírujte cheesecake hosťom štýlovo >>
Postupujte nasledovne:
1. Sušienky a mandle rozmixujte.
2. Potom ich primiešajte do hrnca k rozpustenému maslu.
3. Zmes utlačte na dno tortovej formy s priemerom 28 centimetrov.
4. Nažhavte rúru na 180 °C.
5. Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie, nalejte cesto a vložte na 12 minút do rúry.
6. Než sa základ upečie, rozmixujte tvaroh s kyslou smotanou, maslom, vajcom, hladkou múkou a cukrom.
7. Dochuťte citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a pomarančovou kôrou.
8. Náplň nalejte na hotový základ a nechajte ešte 45 minút v rúre pri 150 °C.
Cheesecake z lesného ovocia je ideálny ako sladká bodka ku káve alebo čaju.
Cheesecake potom nechajte vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Na záver pridajte nadrobno nakrájané ovocie a zalejte želatínou, ktorú pripravíte podľa návodu na obale. Po 3 hodinách v chladničke sa konečne pustite do maškrtenia.
Tipy na prípravu dokonalého cheesecake
1. Než sa pustíte do príprav, vyberte všetky suroviny (hlavne mliečne produkty) z chladničky 3 hodiny vopred. Máte tak istotu, že sa náplň nezrazí.
2. Keď nemáte syr Philadelphia, pripravte si domácu lučinu. Zmiešajte 0,5 kilogramu kvalitného jogurtu a 125 mililitrov smotany. Do hrnca dajte cedidlo alebo sito, naň plátno alebo utierku a nakoniec príde zmes jogurtu a smotany. Hrniec takto dajte na 24 hodín do chladničky a nechajte odkvapkať. A domáce lučina je na svete.
3. Pečenie Cheesecake neuponáhľajte a vždy sa držte odporúčanej teploty v recepte. Ak pečiete v plynovej rúre, teplotu znížte o 15 až 20 °C, inak sa cheesecake pripečie.
4. Že je cheesecake hotový spoznáte podľa toho, keď sa náplň po kliknutí do formy chveje ako želé. Taká konzistencia je ideálna, v opačnom prípade to znamená, že je cheesecake v rúre už príliš dlho a náplň bude suchá.
Nezabudnite, že sme v tom spolu. Rýchlo a s ohľadom na dodržanie bezpečnostných pravidiel vám dovezieme všetko, čo potrebujete.
A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach. Sme na Facebooku, Instagrame a YouTube.