Skroťte svoje krepovité vlasy aj v jesennom počasí | Blog Mall.sk

Skroťte svoje krepovité vlasy aj v jesennom počasí

Jesenné sychravé počasie kazí snahu o upravený účes všetkým. Na poškodených a suchých vlasoch je však krepovitosť vidieť najviac. Preto je potrebné si uvedomiť, že starostlivosť o váš účes začína pri správnom ošetrovaní. Bez neho vás žiadne stylingové prípravky nezachránia. Poradíme vám, ako na skrotenie krepovitej hrivy.

1. S obranou proti krepovateniu začnite už pri umývaní vlasov

Vlasom, ktoré krepovatejú, chýba vlhko, preto je dôležité ich hydratovať. S tým začnite už v sprche. Zaobstarajte si kvalitný hydratačný šampón i kondicionér, ktorý nanášajte len na končeky vlasov, aby sa vám vlasy príliš nemastili. Ak máte problém so spľasnutými vlasmi, naučte sa používať aj masky, ktoré dodávajú objem.

Keď vlasy vyživíte a hydratujete, budú menej náchylné na pohlcovanie vlhkosti zo vzduchu, nebudú sa krútiť a zostanú upravené.

Plochou kefou rozčesávajte rovné vlasy, cez guľatú kefu ich sušte. Na vlnité vlasy si zaobstarajte hrebeň so širokými zubami. • 

2. Buďte k vlasom nežní

Pri umývaní vlasy nijak nedrhnite. Šampón nanášajte jemnými krúživými pohybmi na pokožku hlavy, vlasy ošetrí pri vymývaní vodou. Dajte si tiež pozor, aby ste pokožku hlavy príliš nedráždili nechtami.

Pri sušení vlasov uterákom pamätajte na to, že mokré vlasy sú veľmi citlivé. Zabudnite na trenie uterákom do sucha alebo nebodaj ich krútenie. Namiesto toho vodu z vlasov jemne vytlačte. Dobrý, napríklad bambusový, uterák zvyšnú vodu nasiakne a vlasy zostanú nepoškodené.

Pri rozčesávaní dbajte na to, aby ste začínali od končekov a až následne rozčesávali vlasy po celej ich dĺžke. Zabránite tak trhaniu vlasov a rozstrapkaniu končekov. Vyberte si vhodný hrebeň alebo kefu:

  • Na dlhé rovné vlasy je ideálna plochá kefa určená špeciálne na rozčesávanie vlasov.
  • Ak máte kučeravé alebo vlnité vlasy, siahnite zase po hrebeni so širokými zubami.

Rozstrapkané končeky sú jasným prejavom toho, že sa o svoje vlasy nesprávne staráte. Ak si so svojimi vlasmi neviete rady, požiadajte o radu svojho kaderníka. • 

3. Kozmetické prípravky vám pomôžu

Na uhladenie vlasov sú podľa kaderníkov najlepšie silikóny, ktoré nájdete vo väčšine vlasovej kozmetiky. Vyživujúce séra či bezoplachové ošetrujúce balzamy nanášajte do vlhkých vlasov. Tak ochránia vlasy ešte pred ich tepelnou úpravou a udržia ich hladké a upravené.

Výborne fungujú taktiež stylingové prípravky, ktoré obsahujú zložku anti-frizz. Používajú sa pred fénovaním, ale aj po ňom. Vlasy krásne uhladzujú, zabraňujú elektrizovaniu vlasov aj ich poškodeniu pri použití kulmy či žehličky na vlasy.

Pre kučeravé alebo vlnité vlasy zase použite spreje na mokrý vzhľad. Tie udržia vlny v požadovanom tvare a zabránia ich krepovateniu.

Vlasy sušte na strednom teplotnom stupni. Na záver potom znížte teplotu vzduchu na minimum a pomocou chladného vzduchu účes zafixujte. • 

4. Pozor na tepelnú úpravu vlasov

Vlasy fúkajte cez guľatú kefu alebo cez špeciálnu plochú kefu. Ak máte vlny alebo kučery, použite difuzér. Správnym sušením sa štruktúra vlasu uzavrie a nebude natoľko náchylná na prijímanie vlhkosti zo vzduchu.

Na tepelnú úpravu vlasov sú najlepšie fény s ionizáciou, ktoré sú šetrnejšie. • 

>>Vyberte si fén s ionizáciou, ktorý vám pomôže zmierniť krepovatenie vlasov.<<

Nikdy vlasy nefénujte ani nežehlite na najvyššej možnej teplote. Čím nižšia teplota, tým lepšie. Zabránite poškodeniu vlasov a ešte navyše budú lepšie držať tvar.

Ak sú vaše vlasy jemné a spľasnuté, lakujte ich odspodu alebo v predklone. Na záver ešte vlasy prelakujte jemnou hmlou. Tak vám objem vydrží po celý deň. • 

5. Nepodceňte záverečnú fixáciu účesu

Vlasy nikdy neupravujte ešte teplé. Počkajte, kým vychladnú, inak nebudú vôbec držať tvar. Po vyfénovaní, kulmovaní alebo žehlení je ideálne aplikovať na končeky vlasov vyživujúci olej, aby sa končeky neštiepili a vlasy vyzerali krásne upravené celý deň.

Ak chcete, aby váš účes vydržal aj nepriazeň počasia, je dobré ich zafixovať. Na to sú perfektné laky na vlasy so zložkou anti-frizz, ktorá pomáha vlas uzavrieť.

Keď zmoknete, vlnité vlasy rozhodne nečešte. Iba ich trochu upravte hrebeňom so širokými zubami. Rovné vlasy naopak prečešte, vyfúkajte v protismere, niečím zafixujte a nechajte voľne doschnúť.

Náš tip: Ak chcete vlasy tvarovať, je lepšie nastriekať si lak na ruky a do vlasov ho povtláčať.

 

Top 5