Domáce samoopaľovanie krok za krokom: nachytajte bronz aj bez solárka | Blog Mall.sk

Domáce samoopaľovanie krok za krokom: nachytajte bronz aj bez solárka

Nečakajte na letnú dovolenku a už teraz nachytajte trocha bronzu, nech na jar nevyzeráte ako bledule. Zlatistý odtieň docielite aj domácim samoopaľovaním. Prečítajte si, ako postupovať, aby ste neskončili fľakatí ako žirafy.

Zbavte sa chĺpkov

Než sa pustíte do nanášania samoopaľovacieho krému, zbavte svoje telo chĺpkov všade, kde sa bežne holíte alebo depilujete. Silnejšie chĺpky totiž bránia rovnomernému rozotreniu, takže sa vám potom môžu na koži objaviť tmavšie škvrny alebo celé mapy.

Náš tip: Fľakov od samoopaľovacích produktov sa dá zbaviť. Stačí vám polovica citróna, ktorou budete tmavšie miesto potierať asi minútu. Škvrna potom zbledne a splynie s pokožkou.

Pred použitím samoopaľovacieho prípravku je depilácia dôležitá. Okolo chĺpkov sa totiž môže zachytiť viac krému a pokožka by potom bola fľakatá. • 

Dajte si sprchu

Aby ste kožu zbavili odumretých buniek a mastnoty, skočte do sprchy. Najprv použite peeling, ktorý pokožku očistí do hĺbky, a potom sa umyte sprchovým olejom, ktorý vám na rozdiel od sprchového gélu dobre premastí kožu. Tým vám výrazne uľahčí rozotieranie samoopaľovacieho mlieka do stratena.

Hydratujte

Hydratačný krém jednak zregeneruje pokožku po peelingu, jednak koži dodá vlhkosť. Krém naneste na celé telo a tvár a nechajte zaschnúť. Najväčšiu pozornosť venujte miestam, kde je pokožka najsuchšia:

  • oblasti okolo nosa a hornej pery,
  • členkom,
  • kolenám,
  • lakťom
  • a oblasti okolo pupka.

Ak by ste tento krok vynechali, suchšia koža by absorbovala viac samoopaľovacieho prípravku a stmavla tak výrazne viac než zvyšok pokožky.

Koža na kolenách a lakťoch je oveľa suchšia, takže bez dobrej hydratácie absorbuje viac samoopaľovacieho krému a je potom výrazne tmavšia než zvyšok pokožky. • 

Zvoľte si vhodný prípravok

To je asi tá najťažšia časť. Dajte na recenzie produktov a starostlivo si vyberte správny odtieň. Čím svetlejšiu pleť máte, tým slabší samoopaľovací prípravok potrebujete. V drogériách nájdete samoopaľovacie spreje, krémy alebo mlieka:

  • Sprej má praktický rozprašovač, vďaka ktorému si síce nezašpiníte ruky, ale zase nedokážete odhadnúť presné množstvo prípravku. Zle sa vám bude nanášať aj na zadnú stranu stehien.
  • Krémy sú často dosť hutné, takže sa zle rozotierajú, ale zase príjemne hydratujú. Nanášať by ste ich mali v rukaviciach.
  • Mlieka majú ľahšiu konzistenciu ako krémy, ale väčšinou nemajú tak výrazný efekt. To sa však môže hodiť, ak máte alabastrovú pleť.

>> Vyberte si vhodný samoopaľovací prípravok na MALL.sk. <<

Správny výber odtieňa samoopaľovacieho prípravku je úplne zásadný pre prirodzený výsledok. Ak si nie ste istí, otestujte prípravok najskôr len na kúsku kože, ktorý potom ľahko schováte pod oblečením. • 

Bez rukavíc ani na krok

So samoopaľovacími produktmi narábajte ideálne v gumených rukaviciach – najmä s prípravkami, ktorých účinky sa prejavia až o niekoľko hodín. Vaše ruky by inak pri natieraní vstrebali veľa krému a ráno by ste sa zobudili s hnedými dlaňami.

Náš tip: Gumené rukavice, ktoré sa vám nebudú z rúk zvliekať, kúpite v lekárni.

Pozor na spôsob rozotierania

Samoopaľovací prípravok rozotierajte rovnomerne a do stratena:

  1. Začnite od krku a krúživými pohybmi postupujte ďalej ku zvyšku tela.
  2. Na tvár prípravok nanášajte iba končekmi prstov, a to smerom zvnútra von.
  3. Nezabudnite ani na viečka, hornú peru a uši. Potom nechajte samoopaľovací prípravok zaschnúť minimálne pol hodiny.

Pýtate sa, ako nanesiete samoopaľovací prípravok aj na chrbát? Poproste partnera alebo partnerku. • 

Pripravte si staršie pyžamo a obliečky

Pretože samoopaľovacie prípravky sa trochu dlhšie vstrebávajú, odporúčame vám nanášať ich ideálne večer pred spaním. Niektoré prípravky však aj po zaschnutí ešte trochu farbia, preto si na spanie prichystajte staršie pyžamo a pre istotu aj obliečky. Do pyžama sa prezlečte, až keď samoopaľovací prípravok zaschne. To sa môže líšiť, ale spravidla stačí počkať tak 15 až 20 minút.

Náš tip: Samoopaľovací prípravok zafixujte ešte detským púdrom a nesprchujte sa aspoň 6–8 hodín po jeho nanesení.

 

Top 5