Leto je tu:užite si ho na maximum | Blog Mall.sk

Užite si leto na maximum: 7 vecí, ktoré musíte mať

Plavky a opaľovací krém sú na nákupnom zozname pred prázdninami vždy, na ďalších šikovných letných pomocníkov sa už ale zabúda. Prečítajte si tipy na letnú výbavu, bez ktorej sa ženy nezaobídu.

1. Ľubovníkový olej po opaľovaní

Opaľovacie krémy sú povinnou letnou výbavou. Aby ste ale svojej pokožke dopriala stopercentnú starostlivosť, myslite na ňu aj po slnení a kúpte si ľubovníkový olej. Ten kožu upokojí, zregeneruje a urýchli hojenie, takže je najlepší pomocník na spálenú pokožku.

Potrite ním podráždené miesta, len dávajte pozor, kedy na seba ľubovníkový olej namažete - nemali by ste potom chodiť na slnko. Ľubovníkový olej totiž obsahuje hypericín, ktorý zvyšuje citlivosť kože na slniečko. Koža by začervenala a mohla by vás svrbieť, takže počkajte asi 8-12 hodín než sa znovu vydáte na slnko.

Náš tip: Na upokojenie pokožky zaberá okrem ľubovníkového oleja tiež nechtíkový alebo lopúchový olej.

Prírodné oleje na upokojenie pokožky nájdete tu >> 

2. Pareo namiesto šiat aj tašky

Či už sa chystáte v lete do kempu na Slovensku, alebo idete do teplých krajín, pribaľte si so sebou pareo. Niekedy sa mu hovorí tiež sarong. Je to veľká šatka, ktorú uviažete rôznymi spôsobmi okolo tela a vytvoríte z nej:

•       šaty s ramienkami aj bez nich,

•       sukňu,

•       top

•       alebo dokonca tašku.

Náš tip: Ak si zabudnete na letný piknik alebo na kúpalisko deku, použite pareo.

Užire si leto na maximum • 

3. Skladací fén na cesty

Aj na dovolenke chcete mať dokonalý účes. Ale keby ste so sebou mala voziť všetkých vlasových pomocníkov, ktoré používate doma, potrebovala by ste nafukovací kufor. Vybavte sa na leto šikovne a tých najdôležitejších pomocníkov si kúpte v cestovnej verzii, ktorá nezaberie v taške toľko miesta. Zožente si:

•       cestovný fén, ktorý má menšiu hlavicu alebo je skladací,

•       minižehličku na vlasy

•       alebo teplovzdušnú kefu, ktorá je skladnejšia a poslúži vám miesto fénu.

Vyberte si cestovný fén >>

4. Osviežujúca voda v spreji

Keď ste na túre alebo chodíte v sparnom lete po meste, najlepšie sa osviežite, keď si namočíte tvár, zátylok alebo zápästia. Ak sa chcete schladiť, aj keď nie je nablízku fontána, kúpte si termálnu vodu v spreji.

Termálna voda je bohatá na minerálne látky, takže okrem ochladenia tiež blahodárne pôsobí na pokožku a hydratuje ju. Najlepšie urobíte, keď si necháte sprej v kabelke. Vďaka tomu budete mať osvieženie stále po ruke.

Náš tip: Nebojte sa, že si "šplechnutím" zničíte make-up, termálna voda mu neublíži. Vizážisti ju dokonca používajú pred aj po aplikácii make-upu, aby ho zafixovali a dodali pleti lesk.

Termálnu vodu zoženiete v lekárni aj drogérii. Zoženiete napríklad aj lacnejšie varianty osviežujúcich vôd. Tie ale nie sú termálne, takže pokožku síce osviežia, ale nemajú blahodárne účinky. • 

Osviežujúce pleťové vody nájdete tu >>

5. Neviditeľné ponožky do letných topánok

Niekedy sa im hovorí aj "ťapky" alebo "šľapky". Oboje označuje nízke silónové ponožky s vykrojenou vrchnou časťou. Vezmete si ich do balerínok alebo napríklad lodičiek, bez toho, aby vám silonky vykukovali von. Vďaka ťapkám:

•       sa noha v balerínkach nepotí

•       a topánky vás nedrú.

Náš tip: "neviditeľných" módnych kúskov existuje viac. Na leto si určite kúpte telovú podprsenku bez ramienok, ktorá nevykukne ani zo šiat s odhalenými ramenami.

6. Ochranný sprej na vlasy

V lete dostávajú vlasy poriadne zabrať. Ničia ich slnečné lúče, slaná aj chlórovaná voda. Vlasy sa potom vysúšajú, štiepia a lámu. Ochránite ich špeciálnym sprejom s UV filtrom. Noste ho so sebou a nastriekajte ho na vlasy:

•       pri opaľovaní,

•       pred kúpaním v bazéne a mori

•       alebo pri prechádzke v meste, keď slnko praží.

Po každom kúpaní v slanej aj chlórovanej vode potom vlasy umyte a niekoľkokrát si cez leto doprajte aj liečivú masku, ktorá vlasy vyživí a hydratuje.

Vlasy obsahujú okolo 12-15 % vody. Keď na ne svieti slnko, voda sa odparuje a vlasy sa oslabujú a vysušujú. Myslite preto na správnu hydratáciu. • 

Viete, ako sa máte v lete správne postarať o vlasy? >>

7. Fľaša na vodu

Ak je ešte niečo, bez čoho by ste v lete nemali vyraziť z domu, je to fľaša vody. Strážte si pitný režim a vypite približne 2-2,5 litrov tekutín denne. Vďaka vlastnej fľaši nemusíte čakať, či niekde stretnete obchod s balenou vodou, a máte prehľad, koľko ste toho vypili. Vyberajte vždy kvalitnú fľašu s tesným uzáverom, aby vám voda nevytiekla napríklad do batohu.

Aké ďalšie zlepšováky vám nemôžu chýbať na dovolenke? >>

Všetko pre spokojné leto, nájdete na MALL.SK. Máme pre vás totiž všetko možné a urobíme aj nemožné, aby ste si nielen leto spolu užívali.

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach. Sme na Facebooku, Instagrame, YouTube.

 

Top 5