6 mýtov o predĺžení opálenia | Blog Mall.sk

6 mýtov o predĺžení opálenia

Betakarotén predĺži opálenie, sprcha a peelingy ho naopak pomôžu rýchlejšie odstrániť. Neverte tomu, čo sa hovorí a uistite sa, že vaše opálenie naozaj vydrží až do jesene.

Mýtus 1: Sprchujte sa málo a krátko

Jeden z najrozšírenejších mýtov vychádza z predpokladu, že časté sprchovanie zapríčiňuje blednutie opálenia. Neráta pritom s faktom, že akonáhle je už koža raz opálená, voda opálenie nezmyje. 

Na každom blude je ale trocha pravdy a tak aj tu platí, že ak chcete opálenie udržať čo najdlhšie, vyhnite sa dlhým kúpeľom v horúcej vode. Vymeňte ich za studenú sprchu, ktorá pleť vzpruží a na rozdiel od horúceho kúpeľa ju tak veľmi nevysuší.

Mýtus 2: Nepoužívajte kozmetiku, naruší opálenie

Milovníci slnka sa často boja, aby peeling nenarušil ich prácne získané opálenie. Ide ale o fámu a naopak zbavenie sa odumretých častíc zanechá kožu hydratovanú a opálenie zvýrazní. S „peelingováním“ to ale nepreháňajte, stačí 2× týždenne.

Na výrobu domáceho peelingu použite to, čo máte v chladničke a špajze. • 

Po peelingu si doprajte poriadnu dávku hydratácie. Natrite sa krémom alebo ešte lepšie prírodným olejom. Napríklad kokosový olej pleť vyživuje aj na suchých miestach ako sú lakte, kolená a členky. Olej alebo krém naneste na pokožku vždy po sprche, ale používajte ho pokojne aj inokedy v priebehu dňa.

Mýtus 3: Keď sa spálim, opálenie vydrží dlhšie

Opaľovacím krémom šetrím a keď sa spálim, opálenie aspoň vydrží dlhšie. Na túto nebezpečnú fámu rýchlo zabudnite. Tým, že kožu necháte spáliť, opálenie rozhodne nepredĺžite. Naopak, rýchlo sa „ošúpete“ a koledujete si tak o rakovinu kože.

Kožu chráňte krémom na opaľovanie aj za cenu toho, že sa neopálite toľko, koľko by ste si priali. Myslite radšej na zdravie, než na krásu. • 

Mýtus 4: Užívaním betakaroténu predĺžite opálenie

Provitamín A, ktorý je súčasťou piluliek betakaroténu, sľubuje dlhšie trvajúce opálenie. V skutočnosti je to s betakaroténom trochu inak – opálenie nepredĺži, ale pomôže pleti nabrať sýtejšiu farbu.

Viac opálený nebudete, ale betakarotén zvyšuje obranyschopnosť a bojuje proti rakovine, takže jeho užívanie rozhodne nevyjde nazmar.

Mýtus 5: Získate návštevou solária zdravé opálenie?

Solárium opálenie síce predĺži, ale za cenu vysušenej a rýchlejšie starnúcej pokožky. Pri opaľovaní na pláži sa vaše telo pripraví na vstrebávanie UV lúčov. Tých v soláriu dostanete niekoľkonásobne viac, čo kožu unaví a čoskoro sa na nej objavia malé vrásky.

Mýtus 6: Na opálenú pleť nepoužívajte samoopaľovacie prípravky

Na rozdiel od solária, samoopaľovacie prípravky kožu zbytočne nezaťažujú a zároveň podporujú opálenie. Po dovolenke siahnite po tónovacom kréme, ktorý zvýrazní prirodzené opálenie a keď spozorujete vyblednutú kožu, dofarbite ju samoopaľovacím krémom alebo penou. Kým sa do samoopaľovania pustíte, rozmaznávajte sa peelingom a poriadne pleť hydratujte.

Pred opaľovaním nezabudnite na opaľovací krém, po opaľovaní kožu rozmaznávajte krémom alebo kokosovým olejom. Blednúce opálenie dofarbite samoopaľovacím krémom. • 

Aby vaše opálenie vydržalo čo najdlhšie, nezabudnite aj na hydratáciu zvnútra vo forme pravidelného pitného režimu. Vynechajte alkohol a mastné jedlá, ktoré pleť upchávajú a naopak, do svojho skrášľovacieho rituálu zaraďte pravidelné peelingy.

Ako sa o svoje opálenie staráte vy? Podeľte sa s nami o vaše tipy na Facebooku

 

Top 5