Čo (ne)darovať na Valentína: 8 tipov, ako premeniť klišé na úžasné darčeky | Blog Mall.sk

Čo (ne)darovať na Valentína: 8 tipov, ako premeniť klišé na úžasné darčeky

Kytica a bonboniéra, to sú darčekové evergreeny. Hlavne na Valentína s nimi však nikoho neohúrite. Stačí pritom málo a aj z čokoládovej klasiky sa stane to najlepšie valentínske prekvapenie. Prečítajte si, ktorým darčekom sa vyhnúť a čím ich nahradiť, aby ste zabodovali.

1. Rezané? Kvety radšej v kvetináči alebo zo semienka

Hovorí sa, že kvetina poteší každú ženu. Ale klasická rezaná príliš dlho nevydrží. Skúste to tento rok inak a siahnite po kvetine v kvetináči – vyberte napríklad originálny sukulent, ktorý len tak nezvädne.

A ak sa chcete poriadne blysnúť, kúpte len semienka a darujte ich v darčekovej škatuľke. Rastlinu potom slávnostne zasaďte spolu so svojim partnerom. Bude pre vás mať väčší význam a môžete sledovať, ako vaše zelené „dieťatko” rastie. 

>> Všetko na valentínske pestovanie nájdete na MALL.sk. <<

2. Namiesto smsky napíšte zaľúbený list

Milujem ťa, zlatko. Krásneho Valentína. Mobilové vyznanie bez dĺžňov a mäkčeňov je možno myslené zo srdca, ale veľká romantika v ňom nie je. Zabudnite na elektronické odkazy a urobte to tento rok inak:

  • vráťte sa k papieru a ceruzke a napíšte klasický zaľúbený list,
  • schovajte ho partnerovi do tašky alebo vrecka na kabáte,
  • čakajte na reakciu, keď ho v priebehu dňa nájde.

NÁŠ TIP: A ak nie ste práve typ na milostné listy, prekvapte svoju lásku nečakanou návštevou v práci – môžete napríklad spolu zájsť na obed.

Na klasické listy sa v dnešnej dobe zabúda. Vráťte sa k nim aspoň na Valentína a vyznajte lásku na papieri. • 

3. Bonboniéru nahraďte sladkým fondue

Ak nosíte domov bonboniéru pravidelne na sviatky, narodeniny aj výročie, je načase vymyslieť niečo iné. Čokoládové prekvapenie sa totiž nemusí skrývať len v škatuli s nugátovými bonbónmi. Ak chcete potešiť svojho partnera niečím sladkým, prichystajte doma radšej ovocno-čokoládové fondue:

  1. V menšom hrnci zohrejte asi 140 mililitrov 33% smotany.
  2. Keď začne jemne kypieť, odložte hrniec zo sporáka, pridajte do nej 200 gramov polámanej kvalitnej horkej čokolády a miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
  3. Hneď ako je zmes hladká, prelejte ju do misky na fondue a nechajte ohrievať nad čajovou sviečkou.
  4. Namáčajte do nej kúsky ovocia – banánu, jahôd, hrušiek alebo kiwi.

>> Kúpte si sadu na fondue na MALL.sk. <<

4. Darčekový kôš: jedine na spoločné varenie

Keď neviete, čo darovať, darčekový kôš to istí. Ale so zásobou paštét alebo kozmetiky sa na Valentína príliš nevytiahnete. Zabudnite na kupované koše a vytvorte vlastný. Naskladajte doň všetky suroviny, ktoré budete potrebovať na prípravu večere. Hneď ako príde partner domov, prekvapte ho romantickým nákupom a vrhnite sa spolu do varenia.

Recept na valentínske kuchtenie si nájdite ešte pred nákupom. Len tak budete mať nakúpené všetko, čo potrebujete. A spoločné varenie si užijete naplno. • 

5. Doplnky do auta nie, autovýlet áno

Nové poťahy do auta alebo voňavý stromček – nič z toho nie sú ideálne valentínske darčeky. Doplnky do auta môžete kúpiť kedykoľvek, ale 14. februára to chce väčšiu romantiku. Ak túžite zostať pri automobilových darčekoch, čo tak podniknúť rodinný výlet autom?

Naplánujte vopred trasu, jednotlivé zastávky pri pamiatkach a vytipujte reštaurácie. Partnerovi alebo partnerke tak darujte symbolicky napríklad mapu s vyznačenou cestou.

6. Namiesto balenia vysávača sa pusťte do upratovania

Ani praktické darčeky nie sú to pravé. I keď sa vaša drahá polovička sťažuje na starý vysávač alebo nefunkčnú vŕtačku, neznamená to, že chce nových pomocníkov dostať práve na Valentína. Domáce spotrebiče preto zo svojho nákupného zoznamu radšej vymažte a pomôžte inak – vyčistite odpad, pripevnite poličku alebo vydrhnite podlahu.

>> Nájdite na MALL.sk prostriedky na upratovanie, s ktorými vám pôjde upratovanie od ruky. <<

Ak doma až tak veľmi nepomáhate, kompletné upratanie celého bytu bude tým najväčším valentínskym prekvapením. • 

7. Na zdravie! Urobte z vína zážitok

Vo víne je pravda. A možno aj romantika – ale záleží, ako fľašu venujete. Na klasický darček v podobe vína v darčekovej taške radšej zabudnite. Pojmite alkoholový darček osobnejšie:

  • vyrazte na degustáciu vína do vínnej pivničky alebo pripravte vlastnú degustáciu doma,
  • namiesto vína venujte rôzne druhy alkoholov a džúsov a urobte si barmanský večer,
  • choďte spolu do vínnych kúpeľov a užite si hroznový kúpeľ.

>> Kúpte si všetky potreby na barmanskú show na MALL.sk. <<

8. Darčeková karta – hurá, ideme na nákupy

Darčekové poukazy sú poslednou záchranou. Medzi vysnívané valentínske darčeky preto určite nepatria. Namiesto voucheru do obchodného centra preto radšej darujte poukaz na nákupné popoludnie s vami.

S partnerom alebo partnerkou potom vyrazte tam, kde to má najradšej – milovníkov hudby potešíte návštevou obchodu s vinylovými platňami, kreatívnych ľudí zase vezmite do výtvarných potrieb. A kúpte darček, ktorý si sami vyberú.

Nie každého potešíte novým oblečením. Zamyslite sa, aké sú záujmy vašej lásky, a potom ju vezmite na nákupy do jej obľúbeného obchodu. • 

 

Top 5