Tieto vychytávky musí mať v dielni každý správny domáci majster. Poznáte ich? | Blog Mall.sk

Tieto vychytávky musí mať v dielni každý správny domáci majster. Poznáte ich?

Skrutkovač, vŕtačku, kladivo a kombinačky má dnes v dielni každý. Čo keby ste však k svojej výbave pridali aj laserový diaľkomer? Alebo elektrický hoblík? Predstavujeme tie najlepšie vychytávky, ktoré vám uľahčia prácu doma aj na záhrade.

1. Laserový diaľkomer

Jeden klik, druhý klik, odmerané. S laserovými diaľkomermi rýchlo a s milimetrovou presnosťou odmeriate, koľko metrov tapety potrebujete na otapetovanie steny, koľko metrov dlaždíc musíte kúpiť do kuchyne alebo či sa vám ten metrový stôl zmestí pod okno. Laserové merače vedia sčítať aj odčítať hodnoty, spočítajú vám plochu aj objem. Takže už nikdy nemusíte pobehovať po dome s navíjacím metrom, kalkulačkou a ceruzkou s papierom.

Niektoré laserové merače majú aj Bluetooth na jednoduchšie prepojenie s mobilom či tabletom. • 

2. Striekacie pištole

Štetce a valčeky vyšli z módy, dnes sa „natiera“ striekacími pištoľami. S nimi sa nemusíte plaziť okolo plotu alebo záhradného nábytku a hľadať, kade prestrčíte štetec. Farbu, lak aj email striekate na povrch zo vzdialenosti niekoľkých centimetrov a pohodlne „natriete“ aj tie najneprístupnejšie miesta.

>> Striekacie pištole na MALL.sk <<

3. Elektrický hoblík

Ručné hoblíky na drevo síce majú svoje čaro, ale viac práce za rovnaký čas rozhodne urobíte s tými elektrickými. Nepotrebujete uberák, hladík ani klopkár, stačí jediný prístroj, na ktorom nastavíte hĺbku hobľovania a môžete sa pustiť do práce. Stroj vykonáva všetku prácu za vás, vy ho len jednoducho vediete.

>> Elektrické hoblíky na MALL.sk <<

S elektrickým hoblíkom je práca s drevom o poznanie jednoduchšia. • 

4. Multifunkčné kladivo

Máte doma zvlášť vŕtacie a zvlášť sekacie kladivo? Nahraďte ich jediným prístrojom. Vyspelé multifunkčné kladivá ponúkajú vŕtanie s príklepom, vŕtanie bez príklepu aj sekanie – a často dokonca s možnosťou zvoliť si rýchlosť otáčok. Ušetríte tak miesto v dielni a pri práci budete rovnako rýchli, pretože výmena vrtáka v kladive je otázkou pár sekúnd.

>> Multifunkčné kladivá na MALL.sk <<

5. Teplovzdušné pištole

Odstraňovať staré laky, nátery a lepidlá môžete rôznymi spôsobmi. Ten najjednoduchší však je, keď vrstvu pomocou teplovzdušnej pištole nahrejete, pretože potom sa lak či náter zlúpne z povrchu skoro sám. Pokročilé teplovzdušné pištole ponúkajú nastavenie rôznych teplôt, aby ste svoju prácu mali vždy úplne pod kontrolou.

>> Teplovzdušné pištole na MALL.sk <<

 

Top 5