Užite si nezabudnuteľné leto s dronom | Blog Mall.sk

Užite si nezabudnuteľné leto s dronom

Dronov okolo nás lieta v poslednej dobe čím ďalej viac a nie je to náhoda. S týmito lietajúcimi robotmi si užijete veľa zábavy, či už chcete len tak poletovať alebo fotiť luxusné letecké snímky. Máme pre vás pár užitočných rád, ako si s dronom užiť parádne leto a vyhnúť sa nepríjemnostiam.

Drony dnes poletujú po celom svete. Využívajú sa v lekárstve, armáde aj priemysle, ale aj na rekreačné a hobby účely. Zaobstarať si dron dnes nie je problém, mnoho z nich je cenovo dostupných.

S kamerou alebo bez?

Najzaujímavejšie kúsky zvládnete s dronom s kamerou, ktorý dokáže fotiť a natáčať videá. Mnoho z nich vám umožní v reálnom čase sledovať všetko, čo kamera vidí, na displeji vysielača alebo na vašom telefóne. Vďaka tomu sa vám nestane, že by ste s dronom urobili úplne iné fotky, než ste zamýšľali.

Drony bez kamery sú v podstate vylepšenou verziou vrtuľníkov na diaľkové ovládanie. Na rozdiel od vrtuľníkov sú obratnejšie, rýchlejšie a lepšie sa ovládajú. Mnoho z nich je vybavených osvetlením, ktoré je štýlové a môžete vďaka nemu lietať aj v noci. Tento dron dokonale poslúži ako hračka pre vaše ratolesti.

Ak si vyberáte úplne prvý dron, uistite sa, že má označenie RTF (Ready To Fly). S týmto dronom môžete lietať hneď po vybalení zo škatule a nie je nutné k nemu nič dokupovať.

Dronom so štyrmi vrtuľami sa hovorí kvadrokoptéry, so šiestimi sú to hexakoptéry. • 

Snímky, z ktorých sa tají dych

S dronmi ľahko urobíte úchvatné letecké snímky krajiny aj originálne selfíčka. Na dovolenke urobíte akčné videá, originálne rodinné fotky aj dychberúce snímky šíreho mora. Drony by nemali chýbať ani na žiadnej významnej udalosti. Ako inak získate nevšedné svadobné fotografie alebo jedinečné zábery zo športových stretnutí?

Chcete si s drahou polovičkou urobiť romantickú fotografiu? Ľahnite si do trávy, vyleťte s dronom do výšky a vyfoťte sa z vtáčej perspektívy. Alebo sa vzneste ku korunám stromov a vyfoťte z výšky západ slnka. Alebo objavujte skryté zákutia vo vašom okolí. S dronom zažijete všetky tieto dobrodružstvá.

Aj takéto fotografie s dronom na dovolenke ľahko urobíte. • 

Čo sa bezpečnosti týka, vyhýbajte sa drôtom, hlavne tým elektrickým. Taktiež nelietajte ľuďom v blízkosti hlavy, pretože im dron môže poškodiť zrak či zapliesť vrtule do vlasov. Lietaniu sa úplne vyhnite, ak práve fúka silný vietor.

 

Top 5