Kam na výlet? Tipy na nové miesta | Blog Mall.sk

Kam na výlet? Objavte s nami nové miesta

Pieskovcový vrch či kamenný vodopád? Slovensko je plné krásnych miest, inšpirujte sa našimi tipmi.

Celé Slovensko je popretkávané krásnymi miestami. Mnoho z nich ale musí často čeliť obrovskému náporu turistov. V našej krajine je však stále množstvo unikátnych skvostov, kde si vychutnáte kľud a pohodu bez zbytočných davov. Inšpirujte sa našimi tipmi

Od zámku k hradu

Urobte si výlet do Smoleníc a užite si unikátne spojenie rozprávkového zámku v kontraste s romantickou zrúcaninou. V Smoleniciach sa môžete pokochať jedným z najkrajšie upravených zámkov na Slovensku, ktorý sa nachádza v nádhernom parku s jazierkom upravenom v anglickom štýle. Výlet na zámok je ako stvorený pre rodiny s deťmi. V okolí nájdete aj množstvo cyklo trás a prístupová cesta k zámku je asfaltová tak to hravo zvládnete aj s kočíkom. Smolenický zámok je pre verejnosť otvorený od 1.7. - 31. 8. denne od 10.00 – 18.00. Na nádvorie sa dostanete zadarmo a do interiéru zámku za symbolickú cenu.

Výlet do Smoleníc si užije celá rodina • 

Ak budete mať po prehliadke zámku ešte chuť na niečo naturálnejšie, vyberte sa na hrad Ostrý kameň. Počítajte však s tým, že pôjde o celodenný výlet, tak si nezabudnite na turistiku vyčleniť dosť času,vezmite si dostatok vody a desiaty. Hrad Ostrý kameň sa nachádza 13 kilometrov od Smolenického zámku s prevýšením zhruba 800 metrov. Táto turistika však bude rozhodne stáť za to. Spoločnosť vám bude robiť nádherná príroda Malých Karpát – prejdete okolo prameňa Jaskyniarska studnička či vodnej nádrže Buková. V cieli vašej cesty na váš bude okrem zrúcaniny hradu za odmenu čakať nádherný výhľad na celé Záhorie.

Pevná obuv na turistiku pre celú rodinu  >>

Výlet na pieskovcový vrch

Aj na Slovensku bolo kedysi more. Ak ste zvedavý na jeho pozostatky, vyberte sa do Devínskej Novej Vsi a odtiaľ vyrazte na Sandberg. Ide o svetoznámu paleontologickú lokalitu, našlo sa tu až viac ako 250 druhov morských a suchozemských živočíchov. Aj v súčasnosti sa tu vyskytujú vzácne teplomilné rastliny – napríklad drobná orchidea či vstavačovité rastliy. Výlet na Sandberg vám z prírodnej rezervácie Devínskej Kobyla zaberie 20 minút počas ktorých sa dozviete zaujímavosti o našej planéte a s trochou predstavivosti sa budete cítiť ako na nádhernej pláži. Ako bonus sa vám naskytne jedinečný panoramatický výhľad na rieku Morava, Devín či rakúsky Schlosshof.

Vychutnajte si krásne výhľady naplno >>

Na Sandbergu sa budete cítiť ako na pláži. • 

Kamenný vodopád

Pod zrúcaninou hradu Šomoška sa týči 9metrový prírodný skvost. Kamenný vodopád, ktorý vznikol pred miliónmi rokov stuhnutím lávy. Svojim jedinečným ohnutým tvarom patrí táto prírodná atrakcia k celoeurópskym unikátom. Výlet na kamenný vodopád vám zaberie približne hodinu a pol a jedná sa o príjemnú prechádzku bez prevýšenia. Cestou ku kamennému vodopádu natrafíte aj na kamenné more. A ak budete mať ešte čas a chuť určite nevynechajte hrad Šomoška, ktorý sa nachádza len pár metrov od vodopádu.

Nezabudnite zachytiť vaše zážitky >>

Chmaroška a drevený skvost

Okrem prírodných krás môžete na Slovensku obdivovať aj technické a architektonické pamiatky. Jednou z najkrajších je určite Chmarošský viadukt pri Telgárte. Železný oblúkovitý most bol prvou stavbou takéhoto druhu v bývalom Československu. Nachádza sa na trati Červená Skala – Margecany priamo pod Kráľovou Hoľou.

Raj pre fotografov • 

Milovníci architektúry zbystrite zrak. Na strednom Slovensku nájdete jednu z najväčších drevených stavieb v Európe. V malej dedinke Hronsek neďaleko Banskej Bystrice sa nachádza malebný kostolík, ktorý bol postavený bez použitia jediného kovového prvku. Je tvorený drevenou konštrukciou a pokope ho držia drevené dubové kolíky. Po celom obvode kostola je rozmiestnených 30 okien z fúkaného skla, ktoré v jeho interiéri vytvárajú neopísateľnú atmosféru. Jeho drevená konštrukcia má dokonalú akustiku o čom sa môžete presvedčiť na vlastné uši v čase koncertov vážnej hudby alebo skúste kostolík navštíviť v čase nedeľnej omše.

Užite si leto s chladnou hlavou >>

 

Top 5