Originálne vychytávky, ktoré vám spríjemnia cestu autom | Blog Mall.sk

Skvelé vychytávky pre pohodovú jazdu autom

Lekárnička alebo reflexná vesta sú v aute nutnosťou kvôli bezpečnosti. Existuje ale ešte ďalšie vybavenie, ktoré vám pri cestovaní autom príde vhod a zariadi na cestách pohodlie a zábavu. Vybrali sme 8 šikovných vychytávok, s ktorými si autovýlety užijete vy aj vaše deti na maximum.

Organizér na zadnú stranu sedačky

Základom spokojnej jazdy všetkých cestovateľov je dobrá organizácia - obzvlášť, ak máte so sebou deti. Zaobstarajte preto malým pasažierom vreckár. Ten pripnete na predné sedadlo a deti v zadnej časti auta budú mať všetky potrebné veci po ruke. Do organizéra uložíte aj pitie, desiatu či hry.

 Šikovné organizéry pre deti do auta nájdete tu >>

Prenosný DVD prehrávač do auta

Cestu autom berie veľa výletníkov len ako nutnosť. Vy si ju ale môžete užiť ako súčasť výletu a naplánovať hry, ktoré po ceste zabavia celú rodinu. A ak už vašich drobcov tvorenie poviedok z poznávacích značiek áut ani slovný futbal nebaví, pomôžte si filmovou zábavou a kúpte na cesty prenosný DVD prehrávač.

Ten vyzerá ako malý notebook, je vybavený DVD mechanikou a displejom. Prehráte na ňom film alebo sledujete televízor. To všetko kdekoľvek, napríklad práve v aute na zadných sedačkách. Prehrávač väčšinou vydrží aj trojhodinový biják. A keď sa vybavíte ešte špeciálnym adaptérom do auta, po ceste ho nabijete a pozeráte ďalej.

Vyberte si prenosné DVDčka >>

V aute pustíte cez DVD deťom rozprávky alebo filmy, doma potom prehrávač využijete na prehliadanie fotiek z dovolenky. • 

Tablet s držiakom

Rovnako ako DVD prehrávač vám v aute skvelú službu urobí tablet. Deti sa na ňom dokážu zabaviť hodiny či už sledovaním rozprávok alebo hraním hier. Tablet poslúži samozrejme aj dospelým. Stačí ak ho vybavíte držiakom, pripevníte na palubnú dosku a môžete ho v prípade potreby použiť ako navigáciu

Masážna opierka

Nafukovací cestovný vankúšik za krk je hlavne pri jazde v noci povinnou výbavou. Ak ale idete ďaleko a v aute na dovolenke strávite aj niekoľko dní, vybavte sa dôkladnejšie a zbaľte so sebou aj masážnu bedrovú opierku. Vďaka nej vás nebudú po ceste toľko bolieť bedrá ani chrbát. A použijete ju pokojne aj ako podsedák.

Náš tip: Keď sa vrátite z dovolenky, odneste si bedrovú opierku do kancelárie.

Návlek na bezpečnostné pásy

Niekedy pôžitok z jazdy kazia okrem nepohodlného sedadla aj bezpečnostné pásy, ktoré sa zarývajú do tela a obzvlášť v lete drú holú kožu. Použite špeciálny návlek na bezpečnostný pás.

Návleky sa vyrábajú z pamäťovej peny, takže sa prispôsobia vášmu telu. Pred jazdou ich pomocou suchého zipsu len pripnete na pásy a idete.

Návleky na pásy aj opierky do auta nájdete na MALL.SK. >>

Autonabíjačka na dva telefóny

Mobily sú dnes pri cestovaní autom takmer nenahraditeľné. Sotva vyjdete, už cez mobil spúšťate GPS navigáciu, púšťate hudbu a z parkoviska voláte babičke. Aby mobil vydržal celú cestu, nezabudnite doma nabíjačku do auta.

Pomocou špeciálneho konektora ju zapojíte do zapaľovača, pripojíte mobil alebo napríklad tablet a cez USB kábel nabíjate. Vyberte ideálne takú, ktorá zvládne nabíjanie rovno dvoch zariadení súčasne. To sa hodí hlavne vtedy, keď cestujete celá rodina a všetci potrebujete mať svoj mobil stále v pohotovosti.

Pri výbere nabíjačky do auta sa pozerajte na to, aký má výkon. Podľa toho telefón nabijete rýchlo alebo pomaly. Skontrolujte, či výkon nabíjačky zodpovedá napätiu batérie telefónu. • 

 Autonabíjačky na mobil nájdete na MALL.SK. >>

Powerbanka

Pri dlhých cestách v aute určite oceníte energiu navyše v podobe aj powerbanky. Ocenia ju najmä cestovatelia na zadných sedadlách, kam  nabíjačka z palubnej dosky nedosiahne. Keď budete potrebovať dobiť telefón alebo tablet stačí ak zaraidenie pripojíte k powerbanke a nemusíte ho ani pustiť z ruky,

Veľký býber powerbaniek nájdete tu >>

Chladnička na desiatu do auta

Ak na cesty vyrážate častejšie, využijete aj autochladničku, ktorá skvele nahradí klasickú chladničku, na ktorú ste zvyknutí z domu. Aj keď vyrazíte na dovolenku v tridsaťstupňových horúčavách, vaša desiata to prežije. Autochladničky totiž jedlo ochladia pokojne až 20 °C pod okolitú teplotu.

Len myslite na to, že autochladnička potrebuje zdroj elektrickej energie. Stačí, keď ju pripojíte do autozapaľovača a chladíte. Najlepšie bude ak ju zapnete počas jazdy, po vypnutí motora chladnička chladí len asi hodinu.

Vyberte si novú autochladničku >>

A ak chcete chladivého pomocníka, ktorý je skladnejší a môžete ho so sebou zobrať aj na peší výlet, kúpte si napríklad chladiaci box alebo tašku. Keď ho navyše doplníte špeciálnymi chladiacimi vložkami, predĺžite účinok termotašky až o 9 hodín.

Ďalšie doplnky pre cestovanie autom nájdete na MALL.SK. >>

 

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach. Sme na Facebooku, Instagrame, YouTube.

 

Top 5