Prvá pomoc pre unavené vlasy:krásne vlasy aj po dovolenke | Blog Mall.sk

Prvá pomoc pre unavené vlasy:krásne vlasy aj po dovolenke

Veľa ľudí si pred slniečkom síce chráni kožu, ale na vlasy často zabúda. Patríte medzi nich? Poradíme vám, ako na to, aby ste sa aj po dovolenke pýšili zdravými kaderami.

Predíďte katastrofe

Medzi najväčších nepriateľov vlasov patrí slnko, morská voda a chlór. Teda všetko, s čím cez leto prichádzate do styku. Dostatočne sa preto pripravte a vlasy chráňte rovnako starostlivo, ako chránite svoju pokožku.

Najskôr si kúpte poriadny klobúk. Trebárs taký slamák je v kurze a módne výstrelky ho zrejme nikdy nevytlačia. Široké klobúky navyše majú funkciu 5v1: chránia tvár, oči, uši, ramená aj vlasy.

Bez klobúka ani na krok. V horúcich slnečných dňoch ochráni vaše vlasy aj na prechádzke v meste. • 

Dlhé vlasy zatočte do drdolu, pred slnkom tak skryjete citlivé končeky.

Okrem opaľovacieho krému si kúpte aj ochranný sprej na vlasy s UV filtrom a noste ho so sebou na pláž alebo k jazeru. Aplikujte ho, aj keď ste v meste a slnko pečie. Tento sprej funguje ako ochrana pred lúčmi.

Krátke vlasy zas vyžadujú stylingové prípravky s UV faktorom. Rovnako pravidlo ako u opaľovacieho krému platí aj pri vlasoch - ochranu by ste mali obnovovať po každom kúpaní.

Ak svoju tohtoročnú dovolenku trávite pri mori, po plávaní v morskej vode svoje vlasy opláchnite v sprche. Kryštáliky soli totiž pôsobia ako magnet na lúče, nenechajte na sebe teda soľ zbytočne dlho. Sprchy bývajú skoro na každej verejnej pláži.

Nezabudnite ochranný prípravok proti slnečných lúčom naniesť aj na vaše vlasy. • 

Správna starostlivosť po opaľovaní

Leto na ústupe neznamená koniec starostlivosti o vlasy. Naopak, práve teraz začína čas na poriadnu regeneráciu, s ktorou sa vaša koruna krásy poriadne rozžiari.

Nájdite tú pravú regeneráciu pre váš typ vlasov >>

Vlasy si umývajte hydratačným šampónom, ktorý uľaví suchým vlasom aj vysušenej pokožke hlavy. Verte neverte, ale aj tá sa v lete ľahko spáli. Na vlasy potom aplikujte regeneračnú masku, ktorá vašu hrivu oživí. S touto starostlivosťou môžete začať pokojne počas dovolenky každý deň po návrate z pláže.

Maska na vlasy dodá vlasom potrebnú hydratáciu. • 

Vlasy uvítajú aj trochu domácej starostlivosti, preto sa nebojte a vyskúšajte jednoduché masky z vecí, ktoré máte doma. Na vlasový zábal potrebujete:

• zmes zo žĺtka a 50 ml panenského olivového oleja,

• kokosový olej.

Dodajte telu silu na regeneráciu. Kúpte si vitamín B, ktorý pôsobí proti vypadávaniu vlasov a tvorbe lupín.

Ani s návštevou kaderníka neurobíte chybu, nechajte si zastrihnúť končeky. Včasné zastrihnutie vlasy posilní, aby sa štiepenie nevymklo kontrole. A ten jeden centimeter vám zase rýchlo dorastie.

Zastrihnuté končeky dokážu vaše vlasy neuveriteľne oživiť. • 

Nakoniec to pekne roztočte

Blysknite so svojimi dôkladne zregenerovanými vlasmi. Pomôžu vám s tým inovatívni vlasoví pomocníci. Tesne po dovolenke by ste ich ale mali zapínať na čo najnižšiu teplotu.

Šikovná je napríklad kulma Philips Moisture Protect, ktorá udržuje prirodzenú vlhkosť vlasov, a tak ich zbytočne nevysušuje.

Objavte výhody kúlm a stylerov >>

Z fénov si vyberajte tie, ktoré majú funkciu ionizácie, ako Rowenta CV 5090 F0 Powerline. Vďaka iónom vaše vlasy nebudú toľko elektrizovať.

Fény pre každý typ vlasov >>

Po lete siahnite ideálne po vlasových pomocníkoch s keramickým povrchom. Ten bráni krepovateniu vlasov. Keramiku má trebárs kefkový fén Rowenta Brush Activ, s ktorým svoje vlasy rýchlo upravíte do vysnívaného účesu.

Dokonalý účes si s tými správnymi pomocníkmi vytvoríte za pár minút aj v pohodlí domova. • 

 

Top 5