Naplánujte program na Deň matiek | Blog Mall.sk

Program na Deň matiek: užite si spoločný čas

Čas strávený so svojimi deťmi poteší každú maminku. Inšpirujte a aktivitami, ktoré si na Deň matiek spoločne užijete

Kytica alebo čokoláda sú na Deň matiek klasikou, ktorú maminka už tak trochu očakáva. Prekvapte ju tento rok niečím iným a naplánujte spoločne strávený deň plný jej obľúbených aktivít. Inšpirujte sa našimi tipmi. 

Pri vymýšľaní aktivít sa zamerajte predovšetkým na to, aké má maminka záľuby. Podfa nich potom naplánujte program, ktorý si spoločne užijete, 

Pripravte obľúbené dobroty 

Ak je vaša maminka vášnivá kuchárka alebo pekárka, bude mať v zásobe určite nejaký recept, ktorý by vás rada naučila. Nezáleží na tom či pôjde o rodinný recept predávaný z generácie na generáciu alebo ten, čo ste našla v časopise. Hlavné je, že niečo vytvoríte spoločne. Maškrtenie bude potom len ako bonus. 

Ak si s receptom neviete rady, pripravte napríklad obľúbené muffiny alebo slané drobnosti ako pizza rolky či obložené chlebíčky. S tými potom môžete prekvapiť aj vašu babičku. 

Vyskúšajte recept na slané muffiny >> 

Zútulnite záhradu 

Má rada vaša maminka záhradkárčenie? V tom prípade naplánujte spoločné aktivity na záhrade. Rýľovanie alebo okopávanie odložte na inokedy. Radšej zvoľte niečo menej vyčerpávajúce, ako napríklad presádzanie byliniek či prípravu záhradného posedenia

Nakúpte pár vankúšov, deky či svetelnú reťaz a cez víkend sa pustite do zútulnenia záhradného altánku. 

Záhradné dekorácie nájdete na MALL.SK >>

Urobte si wellness 

Za odpočinkom nemusíte ďaleko. Pripravte maminke v kúpeľni prekvapenie s pár sviečkami, relaxačnou hudbou, penou do kúpeľa a pošlite ju tam odpočívať. Naplánovať môžete aj pár skrášľovacích procedúr, maska alebo zábal padne po uvoľňujúcom kúpeli vhod. 

Prvotriedny relax si maminky môže užiť aj v pohodlí domova. • 

Pripravte domáce kino 

Vyberte filmy, ktoré má maminka najradšej, pripravte popcorn a užite si nerušený večer plný zábavy. Ak sa u vás televízne maratóny organizujú často, môžete rovno vyskúšať projektor a filmové večery nadobudnú razom inú atmosféru, 

Ak maminka nie je práve filmový fanúšik, pripravte na premietanie sériu rodinných fotografií.

Užite si ničnerobenie 

Alebo sa skôr postarajte o to, aby vaša maminka nemusela nič robiť a odpočinula si od práce aj ďalších povinností. Takúto dovolenku určite každá mamička ocení. 

Ráno nechajte maminku, nech si pospí a prekvapte ju raňajkami do postele či drobným darčekom, pripravte obed, postarajte sa o všetko, čo by inak musela riešiť ona. Možno bude pre ňu náročnejšie vypnúť maminka mód, a po chvíli rozmaznávania si určite dá povedať každá mamička. 

 

Top 5