Festivalový manuál: čo všetko si zbaliť? | Blog Mall.sk

Festivalový manuál: čo všetko si zbaliť?

Balenie na festival má svoje špecifiká. Zbaliť sa do malého batohu na víkend pod stanom, s teplotami v rozmedzí od 10 do 35 stupňov je celkom umenie. Čo si teda zabaliť? A čo radšej nechať doma? Poradíme vám!

Šťastie praje pripraveným

Základom úspechu festivalového balenia je výber správneho batohu. Ak sa chystáte na viac ako trojdňový festival plátený batoh vám asi stačiť nebude, zbytočne by ste sa trápili s nedostatkom miesta a ešte by vám mohol premoknúť. Balenie oblečenia musíte prispôsobiť všetkým vrtochom počasia. Cez deň sa síce môžete potiť pri tridsiatkových horúčavách, nad ránom však budete radi za každú vrstvu oblečenia. Pri náhlych zmenách počasia vás zachráni softshellová bunda, ktorú neprefúkne, nepremokne a navyše zahreje. Nevyhnutnosťou je pršiplášť, ktorý vám nezaberie veľa miesta a zachráni vás v najhoršom. Do festivalovej výbavy by mali patriť aj gumáky – nebojte sa, že uberú z vášho štýlu, v súčasnosti si môžete vybrať z najrôznejších farieb či vzorov.

Pršiplášte za menej než 1 € >>

Už dávno neplatí, že gumáky patria len rybárom či malým deťom. Vyberte si také, ktoré sa budú hodiť k vášmu outfitu a nezabudnite ich pribaliť do vašej festivalovej výbavy. • 

Festivalový outfit

Garderóbu na festivalový víkend dokážete vyskladať aj z piatich kúskov oblečenia. Stavte na pohodlné vzdušné materiály z ľanu alebo bavlny. V tých najväčších teplách vám postačia šortky a vrchný diel plaviek či crop-top. Do povinnej výbavy patria jednoznačne slnečné okuliare a pokrývka hlavy. Ak nie ste fanúšik klobúkov, v súčasnosti sú trendy vzorované a farebné šiltovky alebo šatky, z ktorých si môžete vytvoriť štýlový turban. Dlhé sukne či biele šaty radšej nechajte doma – o sukňu by ste zbytočne zakopávali a šaty by v blatnom či prašnom prostredí razom zmenili svoju farbu. Skvelou voľbou je overal a nezabudnite na pohodlné topánky – jedny otvorené sandálky alebo žabky a druhé tenisky.

Náš tip: Nezabudnite na malú taštičku na mobil a peňaženku. Zvoľte malý ruksak alebo využite to, že ľadvinky sú práve trendy – na tento účel sú ideálne.

Festivalový outfit osviežte doplnkami. Pierka či kvety vo vlasoch, farebné náramky alebo náhrdelníky. Môžete zvoliť aj extravagantnejšie kúsky - festivalová móda nepozná hranice. • 

Vyspite sa pohodlne

Na viacdennom festivale budete zo všetkého najviac potrebovať stan. Vyberajte podľa toho, koľko vás pod stanom bude ubytovaných. Ak sa na festival chystáte vo dvojici, zvoľte stan pre tri osoby – pohodlne sa vám doň zmestia aj batohy. Na festivale budete pravdepodobne spať len pár hodín, preto by váš spánok mal byť čo najefektívnejší. Na to, aby ste spanie na zemi spríjemnili si okrem spacáku pribaľte karimatku. Nielenže vám bude izolovať teplo, ale spanie na zemi sa stane o niečo pohodlnejšie. Najlepšou voľbou je nafukovacia karimatka, ktorá vo vašom batohu zaberie minimum miesta a postará sa o to, že sa vyspíte ako v bavlnke. Skvelým nočným doplnkom je čelovka. Oceníte ju pri nočnom hľadaní vášho stanu či večernej hygiene.

Vyberte si nafukovaciu karimatku >>

Na festivale si veľa nepospíte. S niekoľkými trikmi dokážete ale aj z pár hodín spánku vyťažiť maximum. • 

Praktické vychytávky

Fungovať niekoľko nocí pod stanom v areáli plnom tisícok ľudí ide často na úkor pohodlia a pocitu čistoty. K povinnej výbave preto určite pribaľte vlhčené obrúskydezinfekciu na ruky. Obsah vašej kozmetickej taštičky sa snažte minimalizovať – make-upový arzenál nechajte pokojne doma. Veľké balenia prelejte do menších fľaštičiek alebo si so sebou vezmite rôzne kozmetické vzorky, na tých pár dní vám budú stačiť. Skvelou prvou pomocou pri nedostatočnom pocite sviežosti je suchý šampón a ústna voda. K vášmu maximálnemu pohodliu prispejú špunty do uší a repelent vás ochráni pred hmyzími útokmi. Nezabudnite si pribaliť opaľovací krém s dostatočne vysokým UV faktorom. Skvelou vychytávkou je skladacia fľaša na vodu. Ak takú nevlastníte, nemusíte ju nutne kupovať, postačí vám univerzálna fľaša, s ktorou dodržíte dostatočný prísun nealkoholických tekutín. V neposlednom rade nezabudnite na powerbanku s väčšou kapacitou nabíjania.

Powerbanky, s ktorými vám nedôjde energia >>

Niekedy je nájsť stan v stanovom mestečku ťažšie ako nájsť ihlu v kope sena. Označte si stan stužkou alebo zástavou a do svojho festivalového domova trafíte bez problémov. • 

Náš tip: Festivalové rána sú ťažké a určite nechcete ráno po prebdenej noci stráviť v rade bufetu. Pribaľte si preto so sebou proteínové tyčinky či sušienky – zachránia vás, keď bude najhoršie.

 

Top 5