Pózujte na fotkách ako profesionáli. S týmito tipmi vám to pristane na každej fotke | Blog Mall.sk

Pózujte na fotkách ako profesionáli. S týmito tipmi vám to pristane na každej fotke

Vďaka fotografiám máme zdokumentované všetky krásne momenty. Niekedy však pred objektívom skôr utekáme, pretože nie je zhovievavý k našim drobným nedokonalostiam. Naučte sa 5 jednoduchých trikov a postojov, ktoré vám uberú roky, kilá i trápenie nad výberom najkrajšej momentky.

1. Ponúknite objektívu nový uhol pohľadu

Pózovanie čelom k fotoaparátu si nechajte na fotky na doklady. Oslava vysvedčenia alebo grilovačka s priateľmi si vyžadujú niečo lepšie.

K fotoaparátu sa natočte bokom. Dajte si pozor, nech nevytáčate smerom k fotoaparátu len ramená, neprirodzene by ste ich tým zväčšili.

Nastavte fotografovi tvár pod uhlom asi 45 stupňov. Nepotrebujete uhlomer, stačí sa prirodzene pootočiť. • 

2. Ako na nekonečne dlhé nohy

Možno ste nedostali do vienka nohy až do nebies, ale vďaka jednoduchému triku si ich môžete aspoň na fotkách opticky predĺžiť.

Či už vás fotoaparát zastihne pri sedení alebo v stoji, elegantne prekrížte členky. Vďaka tomu budú nohy vyzerať dlhšie a štíhlejšie.

Nohám prospeje akékoľvek „vykročenie”. Nebojte sa vyskúšať aj odvážnejšie pózy. • 

3. Zatočte s dvojitou bradou

Nastavte sa fotografovi tak, aby bol objektív minimálne na úrovni vašich očí alebo aj vyššie. Ak vás fotí dieťa a je teda nižšie než vy, nachystajte mu stupienok, z ktorého vás odfotí. Prípadne si k nemu čupnite, nech sa dostanete do jeho zorného uhla.

Náš tip: Kožu na krku a pod bradou môžete aj vedome napnúť zapojením svalov. Pritlačte jazyk k zadnej časti horného podnebia a bradu mierne zdvihnite. Môžete aj celú hlavu mierne nakloniť nabok.

S priamym pohľadom do objektívu šetrite. Obrázky pôsobia prirodzenejšie, keď napríklad pozeráte na fotografovo ucho. Pozor tiež na pohľady dostratena. Vždy si vyberte nejaký konkrétny bod. • 

>> Vyskúšajte Instax a získajte čarovné momentky v priebehu niekoľkých sekúnd. <<

4. Ako na odzbrojujúci úsmev

Všetko sa dá natrénovať – aj úsmev. Prezrite si fotky, na ktorých sa vám váš úsmev páči a pred zrkadlom výraz skúste zopakovať.

Namiesto širokého úsmevu mierne pootvorte pery. Spodná pera prirodzene odkopíruje líniu horných zubov a úsmev nebude pôsobiť príliš rozjarene. Nezabudnite sa usmievať celou tvárou, hlavne očami. Spomeňte si napríklad na obľúbené miesto alebo vám milého človeka.

Náš tip: Ak sa líčite, siahnite po svetlejších odtieňoch očných tieňov a výraznejšom rúži. Na fotografiách vám uberú roky a pridajú šmrnc.

5. Kam s rukami

Snáď každému sa niekedy stalo, že pri fotení nevedel, čo s rukami. Navyše prezrádzajú vaše vnútorné rozpoloženie – prsty zaťaté do päste nevylepší ani akokoľvek krásny úsmev.

Najjednoduchším trikom je ruky zamestnať:

  • vezmite niečo do ruky,
  • dajte ruky vbok,
  • položte dlane do lona
  • alebo sa zľahka dotknite vlasov, krku či tváre.

Dotýkanie nepreháňajte – lepší než dotyk celou dlaňou je letmý, až mimovoľný kontakt končekmi prstov. Ak zvolíte pózu s rukou pod bradou, nechajte dlaň otvorenú, nezvierajte päsť.

Keď sa rozhodnete dať ruky vbok, posuňte jednu ruku vyššie. Takýto postoj vás opticky zoštíhli a nebudete pôsobiť príliš prísne. • 

>> Naučte sa aj ďalšie triky skúsených fotografov. <<

 

Top 5