Spite pohodlne aj pod stanom. TOP vychytávky na lepšiu stanovačku | Blog Mall.sk

Spite pohodlne aj pod stanom. TOP vychytávky na lepšiu stanovačku

Predĺžený víkend v kempe je síce romantika, ale poznáte to – pod stanom to nie je vždy pohodlné a z tvrdej zeme vás môže rozbolieť chrbát. Našťastie existujú praktické vychytávky, ktoré vám nocovanie v prírode výrazne spríjemnia. Predstavujeme tie najzaujímavejšie z nich.

Rýchlonafukovacia karimatka

Aby ste spali v teple a mali pod chrbtom príjemne mäkučko, potrebujete kvalitnú karimatku alebo nafukovací matrac. Matrace však bývajú ťažké a neskladné, navyše pri matracoch aj karimatkách trvá dlho, kým ich nafúknete a vyfúknete. To je otravné hlavne v prípade, keď počas dovolenky niekoľkokrát meníte kemp.

Preto dnes niektorí výrobcovia ponúkajú ľahké a rýchlonafukovacie karimatky, ktoré zvládnete vyfúkať aj nafúkať za chvíľu. Napríklad karimatka Therm-A-Rest váži len čosi vyše pol kila, vďaka špeciálnemu systému rýchleho nafukovania ju nafúknete 3× rýchlejšie než bežné karimatky a odráža sálavé teplo, takže sa v podstate ohrievate vlastným telesným teplom. Therm-A-Rest navyše na svoje karimatky ponúka doživotnú záruku.

Na nafukovacie matrace môžete pre lepší pocit navliecť plachtu. • 

Výnimočne pohodlný spacák

Kľúčová je takisto voľba spacieho vaku. V ponuke výrobcov nájdete v zásade tri typy:

  • letné spacáky do teplejšieho počasia,
  • trojsezónne spacáky, ktoré v chlade zahrejú a v teple ich využijete ako prikrývku
  • a zimné spacáky určené do extrémnych mrazov.

Pre väčšinu ľudí je najvhodnejší spacák trojsezónny. Ako napovedá názov, využijete ho od jari do jesene a ak nenarazíte na extrémne podmienky, bude vám v ňom vždy príjemne. Odporúčaná teplota týchto spacákov býva okolo nuly – v lete si z neho urobte prikrývku, v zime spite v termobielizni.

Dôležitý je aj tvar – v spacáku sa musíte cítiť príjemne. Napríklad spacák Boll Magma+nastaviteľnú kapucňu, rozšírené boky a trapezoidný tvar dna, ktorý voľne kopíruje prirodzenú polohu chodidiel. Vďaka tomu sa v ňom môžete slobodne pohybovať, ale zároveň vás krásne hreje.

V pohodlnom spacáku budete spinkať ako bábätká. • 

Stan, v ktorom vám je lepšie než doma

Zážitok z pobytu v kempe ovplyvňuje aj stan. Je dôležité:

  • aby ste ho dokázali rýchlo postaviť,
  • nepremokol pri prvom daždi
  • a vy sa v ňom cítili pohodlne.

Niet divu, že jedným z najpredávanejších stanov je tento Husky Mondy 4. Stan pre štyroch ľudí má dva vchody kvôli ľahšiemu vetraniu a na výšku meria 130 cm, aby ste sa vnútri nemuseli príliš krčiť. Podlepené švy a vysoké hodnoty vodného stĺpca sú zárukou, že vám doň len tak nenatečie.

Ak však mávate so spánkom v stane problémy, vyskúšajte špeciálny stan Coleman Kobuk Valley 3 s patentovanou technológiou zatmavenia spální. Vďaka tomu vás zo stanu nevyženú prvé lúče slnka a tmavé pokojné miesto oceníte aj na poobedný spánok vašich detí.

V stane Coleman Kobuk Valley 3 môžete pohodlne spať aj cez deň. • 

Užite si kempovanie naplno

Pre absolútnu dokonalosť zážitku by ste mali riešiť nielen vnútrajšok stanu, ale taktiež priestor pred ním. V prípade, že chodíte do kempov so stromami, zaveste si medzi ne hojdaciu sieť. Napríklad sieť La Siesta Calibri unesie až 180 kg, takže do nej pokojne môžete vliezť aj s deťmi. A verte, že taký polhodinový šlofík po obede je na nezaplatenie.

S akou výbavou chodíte do kempov vy? Pochváľte sa v komentároch pod článkom.

 

Top 5