Smäd je veľký učiteľ – 9 trikov ako otvoriť pivo bez otvárača | Blog Mall.sk

Smäd je veľký učiteľ – 9 trikov ako otvoriť pivo bez otvárača

Slováci majú radi pivo. A zvlášť v letných mesiacoch padne fľaša vychladenej dvanácky vhod. Koľkokrát sa vám však už stalo, že ste si na piknik alebo do kempu zabudli pribaliť otvárač? Ukážeme vám šikovné spôsoby, ako dokážete na otvárač premeniť veci, ktoré nosíte bežne pri sebe.

V núdzi sa na otvárač dokáže premeniť množstvo vecí okolo vás. Možno sa vám to nepodarí na prvýkrát, ale chce to len cvik a trpezlivosť. Pozrite sa na to, čo všetko môžete na otvorenie piva použiť.

1. Opasok

Pri uhasení túžby po zlatom moku vám pomôže aj obyčajný opasok. Priložte sponu opaska z nohavíc k fľaši presne tak ako otvárač. Spona musí byť však dostatočne široká, inak sa do nej vrchnák nezachytí. A nakoniec vypáčte.

2. Zapaľovač

Pomôže nielen pri robení ohňa, zíde sa vám aj pri otváraní piva. Chyťte zapaľovač tak, aby ste mali jeho vrchnú časť ukrytú v dlani. Spodnú hranu umiestnite pod okraj vrchnáku a pohybom dolu ho vystreľte.

Otvorenie piva zubami je asi prvá vec, ktorá vás napadne, keď po ruke nie je otvárač. Existujú však aj oveľa bezpečnejšie a jednoduchšie metódy. • 

3. Prsteň

Ak zrovna po vreckách nenosíte zapaľovač a nemáte ani opasok, vyskúšajte prsteň. Položte dlaň na vrchnák fľaše a zachyťte do nej prsteň, ktorým vrchnák vypáčite. Dávajte ale pozor, aby ste neublížili sebe ani prsteňu.

Náš tip: Neskúšajte to s tenkými prsteňmi zo zlata. Lepší je masívny krúžok z chirurgickej ocele, ktorému otváranie neublíži.

4. Nábytok

V tom najhoršom vám pomôže nábytok s ostrými hranami.  Stôl, kuchynská linka, zábradlie, lavička v parku či stolička - v tom všetkom sa ukrývajú potenciálne otvárače. Ako na to?

  • Priložte fľašu z boku k hrane stolu.
  • Vrchnák zaseknite okrajom pod stôl.
  • Fľašu potiahnite smerom dolu alebo si pomôžte buchnutím dlane o vrchnák, ktorým udriete po hrane.

Buďte ale opatrní, drevo by ste mohli jednoducho poškriabať a zničiť.

Na otvárač sa môžu premeniť aj rôzne časti nábytku. • 

5.Kľúče

Aj tie vám dokážu uhasiť smäd. Zájdite užšou stranou pod okraj vrchnáku a vykývajte ju, špičkou kľúča potom vrchnák celkom odstránite. Túto metódu používajte len v prípade skutočnej núdze, aby ste si svoje kľúče nepokrivili. A uberte silu, nech si ich nezlomíte.

6. Papier

Nie, nie je to vtip. Pivo dokáže otvoriť aj listom papiera. Budete potrebovať formát A4. Zložte ho do tvaru malého obdĺžnika – preložte papier dvakrát na polovicu, a vznikne vám pevné páčidlo. S ním vrchnák jednoducho odstránite, rovnako ako so zapaľovačom.

7. Druhá fľaša

Ak máte pripravených viacero fliaš, využite ich navzájom a k lahodnému nápoju sa dostanete celkom jednoducho. Zaprite vrchnáky piva o seba a hrdlom jednej fľašky vypáčite tú druhú.

Náš tip: Ak nemáte ďalšie pivo, ale iný nápoj v plechovke, vrchnák vypáčite aj tak – okrajom plechovky.

S dvomi fľašami máte vyhraté. • 

8. Podpätok

Na tento zábavný spôsob je treba dvoch.

  • Nohu v podpätkoch položte na stoličku tak, aby podpätok presahoval do priestoru. Špička nohy musí smerovať hore.
  • Váš pomocník vezme fľašu piva. Vrchnák priloží k topánke tak, aby podpätok zašiel pod jeho okraj. Potom trhne pivom prudko cez podpätok a vrchnák odrazíte.

9. CD

Špecialita na záver – niektorí zdatní pivári dokážu otvoriť fľašu so svojim obľúbeným nápojom cédečkom. Držte fľašu pevne v jednej ruke, druhou poriadne švihnite a vrchnák odseknite. Podobne, ako to robia milovníci sektu pri otváraní šampanského šabľou. Táto metóda ale skutočne vyžaduje cvik a precíznosť a nie vždy sa podarí.

Ak chcete zostať verný klasike, vyberte si otvárač do zásoby tu >>

 

Top 5