Bezpečnosť strešných boxov: dávajte pozor na uchytenie vecí | Blog Mall.sk

Bezpečnosť strešných boxov: dávajte pozor na uchytenie vecí

Pri výbere strešného boxu na auto budete riešiť jeho dĺžku, objem alebo použité materiály. V poriadku. Často sa však zabúda na uchytenie nákladu vo vnútri schránky, ktoré je pritom jednou z najväčších slabín väčšiny autoboxov. Na čo dávať pozor?

Všetko sa začína už správnym výberom autoboxu. Rakvy sa najčastejšie vyrábajú vo veľkostiach s objemom 270-650 litrov. Nemá zmysel kupovať zbytočne veľký objem – čím viac budú veci vo vnútri boxu "natlačené", tým menšie je riziko, že sa v ňom uvoľnia a pretrhnú niektorú zo stien.

Ťažké veci do stredu dole

Pri ukladaní nákladu do vnútra boxu dodržujte zlaté pravidlo, podľa ktorého najťažšie vecí patria dole a do stredu, zatiaľ čo tými ľahšími vyskladajte okraje a hornú časť boxu.

Výborným pomocníkom pri naplňovaní boxov sú vnútorné oddeľovacie priečky - použite ich vždy, keď na to budete mať príležitosť. Táto možnosť samozrejme odpadá, ak v rakve prevážate dlhé lyže alebo snowboardy.

Akonáhle box naplníte, zaistite náklad pevnými popruhmi. Veci by sa vo vnútri boxu vôbec nemali pohybovať, čo najlepšie otestujete tým, že naplnenú rakvu vezmete do rúk a budete s ňou prudko lomcovať na všetky strany. Ak v boxe niečo lieta alebo skáče, musíte to upevniť lepšie.

Tieto 3 pravidlá majte na mysli pri každom plnení boxu. • 

Prispôsobte boxu svoju jazdu

Nezabúdajte, že s boxom na streche má vaše auto odlišné jazdné vlastnosti - napr. sa mení jeho ťažisko. Väčšina výrobcov strešných boxov síce povoľuje rýchlosť až 130 km / h, ale to ešte neznamená, že nesmiete ísť pomalšie. Najmä na otvorených priestranstvách, kde sa do auta opiera prudký bočný vietor, je vysoká rýchlosť riziková.

Ak je to možné, vyhnite sa aj prudkému brzdeniu alebo zbytočne rýchlym rozjazdom, ktoré zvyšujú riziko, že sa veci vo vnútri rakvy uvoľnia. Plynulá a pokojná jazda je nepochybne tým najlepším, čo pre svoj strešný box môžete urobiť.

 

Top 5