Tipy na darčeky z lásky, s ktorými zabodujete | Blog Mall.sk

Tipy na darčeky z lásky, s ktorými zabodujete

Plyšové medvedíky a bonboniéry v tvare srdca už sú pasé. Tie najlepšie valentínske prekvapenia nemusia stáť ani korunu, ale urobia oveľa väčšiu radosť. Inšpirujte sa tipmi na originálne darčeky, s ktorými budete mať úspech nielen na Valentína.

Kedy ste naposledy povedali svojim najbližším, ako ich máte radi? Aj keď by sme to mali robiť každý deň, častokrát na to potrebujeme dátum v kalendári. Využite príležitosť a 14. februára pripomeňte svojim milovaným, čo pre vás znamenajú.

A ak akurát americkému sviatku lásky neholdujete, spomeňte si na svojich blízkych inokedy. Svetový deň manželstva (2. februárová nedeľa), Medzinárodný deň zásnub (2. 3.), Deň sesterstva (22. 2.) alebo Prvý máj – to všetko sú ideálne príležitosti, kedy môžete v dohľadnej dobe potešiť svojich milovaných.

Tie najlepšie darčeky sú pritom (skoro) zadarmo. Inšpirujte sa našimi tipmi.

1. Vezmite partnera na výlet snov

Darujte si spoločne strávené okamihy – vráťte sa na miesto prvého stretnutia alebo naopak vyrazte niekam, kde ste s partnerom ešte neboli.

Zapátrajte v spomienkach, či niekedy nehovoril o vysnívanom mieste, kam by sa chcel pozrieť. Potom ho posaďte do auta a odvezte na dané miesto. Nezáleží na tom, či to bude na druhom konci republiky alebo len za rohom. Ide predsa o chvíľky, ktoré strávite spolu.

2. Spomínajte s fotodarčekmi

Nič človeka nepoteší tak ako šťastné spomienky. Máte zásobu fotiek z rodinných výletov alebo spoločných akcií? Využite to. Fotky jednoducho vytlačte, nalepte do albumu a vytvorte z nich originálnu spomienkovú knihu.

Fotodarček poteší vášho partnera, rodičov i súrodencov. Ku každému zážitku dopíšte vlastný komentár alebo príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Pri dlhých zimných večeroch potom môžete spoločne spomínať.

Z fotiek môžete vytvoriť aj veľkú spomienkovú koláž alebo vystrihnúť fotky do malých kartičiek a vyrobiť rodinné pexeso. • 

3. Zasaďte spoločný strom

Ako inak utužiť vzťah než spoločným zasadením stromu. Aj keď februárové počasie záhradkárom nepraje, nič vám nebráni kúpiť semienka a zasadiť si aspoň kvietky do kvetináča. Každý deň ich môžete spolu s vašou polovičkou zalievať a sledovať, ako rastie.

A ak chcete niečo originálnejšie, rozdeľte sa napríklad o avokádovú desiatu a spoločne potom zasaďte kôstku. Možno sa vám do ďalšieho Valentína podarí vypestovať celý avokádový stromček.

4. Urobte domácu degustáciu

Radi si občas doma otvoríte fľašu bieleho, ale už dlho na to nebol čas? Chopte sa príležitosti a nachystajte pre svojho partnera alebo sestru domácu degustáciu. Stačí nakúpiť pár fliaš vína, ktoré ešte nemáte odskúšané – vo vinárni vám s výberom určite poradia.

Na vás potom bude len zapáliť sviečku, nachystať poháre a užívať si spoločný pohodový večer. Ak sa chcete blysnúť, naštudujte si vopred informácie o každom druhu a zahrajte sa na skúseného someliéra.

Domácou degustáciou nemusíte prekvapiť len partnera, ale napríklad aj sestru alebo rodičov. • 

5. Venujte spoločné zážitky

Ak ste s vaším partnerom dobrodružné povahy a na sedenie doma si nepotrpíte, darujte si vzájomne adrenalínový zážitok. Jazda v tanku, tandemový zoskok, let balónom. Záleží len na vás, na čo si trúfate.

A ak je to na vás predsa len trochu príliš, siahnite po osvedčenej klasike – poukazy na gurmánsky večer alebo príjemný relax vo wellness budú to pravé orechové aj pre pokojnejšie povahy.

6. Chopte sa varešky

Ak váš partner každý deň varí, doprajte mu raz za rok voľno a chopte sa varešky sami. Prichystajte mu jeho obľúbené jedlo. Ak si v kuchyni až tak neveríte, siahnite po rodinnej kuchárke. Alebo si pokojne vyžiadajte od partnera radu. Počíta sa hlavne snaha.

7. Darujte šekovú knižku

Netešia vášho partnera drahé darčeky? Viete, že by mu väčšiu radosť urobila domáca masáž alebo keby nemusel týždeň upratovať a vyzdvihovať deti z družiny? Splňte mu jeho želanie.

Vyrobte knižku poukážok šitých na mieru, ktoré môžete uplatniť, kedy sa mu zachce. Večer podľa jeho predstáv, masáž chrbta, ospravedlnenky z rodinného nákupu alebo napríklad vyčistenie auta na želanie – možností je celá hŕba.

Pri nákupe valentínskych darčekov najčastejšie utrácame za reštaurácie a čokoládu. Buďte tento rok originálnejší. • 

8. Bežte na dobrodružnú hru

Spolu proti zvyšku sveta. Vyberte sa na únikovú hru – nechajte sa zavrieť na hodinu do miestnosti a spoločnými silami hľadajte cestu von.

Podobne si môžete užiť aj paintball alebo lasergame – dobrodružnú strieľačku laserovými lúčmi. Spoločne vybojovanė víťazstvo dodá dobrodružnému popoludniu tú pravú romantickú bodku.

9. Povedzte to odkazom

Často je to úplná maličkosť, ktorá poteší zo všetkého najviac. Napíšte vašim milovaným SMS správu na dobré ráno alebo vymeňte nákupný zoznam na chladničke za odkaz s prianím krásneho dňa.

Ak nie ste práve tvorivá osobnosť a na vymýšľanie nápaditých odkazov nemáte bunky, vystrihnite z papiera srdiečko a nechajte ho v knižke, ktorú partner číta. Bude hovoriť samo za seba.

Radosť urobí napríklad zamilovaný odkaz alebo srdiečko vložené do knihy. • 

Máte ďalšie tipy na darčeky, s ktorými u svojich blízkych vždy zabodujete? Podeľte sa o ne na našom Facebooku.

 

Top 5