Nová zábava, ktorú deti milujú: vyrobte si s nimi mesačný piesok | Blog Mall.sk

Nová zábava, ktorú deti milujú: vyrobte si s nimi mesačný piesok

Stojí pár eur, vyrobíte ho za minútu a obľúbia si ho všetky deti od predškolákov až po pubertiakov. Reč je o nádherne hladkom mesačnom piesku, novom hite dnešných detí. Ak máte doma trochu múky, škrobu a oleja, môžete si ho vyrobiť hneď teraz. Idete do toho?

Mesačný (alebo aj kinetický) piesok síce dostanete hotový v hračkárstve, ale omnoho lacnejšie a rýchlejšie je, keď si ho vyrobíte sami doma.

Najjednoduchší návod na výrobu mesačného piesku

Výroba mesačného piesku je totiž tak jednoduchá, že ju bez problémov môžete zveriť svojim deťom. Stačí iba vo veľkej mise alebo plechu zmiešať:

  • 8 hrnčekov hrubej alebo hladkej múky,
  • hrnček detského (prípadne stolového) oleja,
  • hrnček kukuričného škrobu.

Kukuričný škrob nie je povinný, ale vďaka nemu mesačný piesok získa objem a je nadýchanejší. Ak chcete, môžete pridať aj potravinárske farbivo, aby bol piesok farebný.

Po vymiešaní zmesi naplňte formu alebo bábovku pieskom a vyklopte ju. Ak sa kinetický piesok sype, pridajte olej. Ak sa naopak rozteká, pridajte múku a škrob.

Vďaka potravinárskemu farbivu môže mať mesačný piesok akúkoľvek farbu. Farebné piesky sa predávajú aj hotové. • 

Lepšia zábava než pieskovisko

Možno sa teraz pýtate, v čom sa mesačný piesok líši od toho klasického na pieskovisku. Vedzte, že:

  • omnoho lepšie drží tvar,
  • je jemnejší a príjemnejší na dotyk
  • a pekne vonia.

Deti si tak z mesačného piesku ľahko postavia kopec, hrad či domček, alebo sa v ňom budú len tak prehrabávať. Je to totiž neskutočne príjemné.

Ako sa hrať s mesačným pieskom?

Hotový kinetický piesok presypte do veľkej nádoby, výborná je napríklad nízka debnička, ktorá sa neprevrhne. Pridajte lopatky, formičky a bábovky, ktoré poznáte z klasických pieskovísk. A zvyšok už nechajte na detskú fantáziu.

>> Kúpte deťom výbavu na piesok na MALL.sk. <<

I keď sa mesačný piesok nesype natoľko ako ten klasický, počítajte s tým, že v izbe musíte po detskom šantení povysávať. Ak máte možnosť, pošlite deti aj s pieskom na terasu alebo na balkón, kde bude upratovanie o dosť jednoduchšie.

Na rozdiel od klasického piesku je mesačný piesok nádherne jemný a príjemný na dotyk. • 

Ako mesačný piesok skladovať?

Hranie s mesačným pieskom deti zabaví na celé hodiny, ale raz predsa len budú musieť do postele. V žiadnom prípade však piesok nevyhadzujte – stačí ho uzavrieť do nádoby alebo uzatvárateľného igelitového vrecka a schovať napríklad v špajze. Takto uskladnený vám vydrží minimálne mesiac.

Hneď ako mesačný piesok vyschne, skúste ešte pridať trochu oleja. A ak ani to nepomôže, piesok sa začne dosť drobiť alebo zapáchať, vyhoďte ho a vyrobte si nový.

>> Hotový kinetický piesok nájdete aj na MALL.sk. <<

Poznáte mesačný piesok? A baví vaše deti? Podeľte sa o svoje skúsenosti do komentárov.

 

Top 5