(Ne)podarené Vianoce: veselé vianočné príbehy | Blog Mall.sk

(Ne)podarené Vianoce: veselé vianočné príhody Slovákov

Štedrý večer bez darčekov alebo spadnutý vianočný stromček. Sviatky pokoja a pohody sa niekedy premenia na sériu nečakaných udalostí. Prečítajte si humorné vianočné príbehy, ktoré sme sa dozvedli od respondentov v našom vianočnom prieskume

Vianoce nevyjdú vždy podľa plánu. Najčastejšou príhodou je spadnutý vianočný stromček alebo zlé venovanie na darčeku, ktorý mal byť v skutočnosti adresovaný niekomu inému. O aké vianočné historky ste sa s nami podelili v prieskume MALL.SK?

Baliaci papier = záruka detskej radosti

S darčekmi pre deti to každý občas preženie. Najmä tie najmladšie nevedia vašu snahu o ich rozžiarené očká ešte poriadne oceniť.

,,Dcéra počas Vianoc dostala kopec darčekov, mala asi 6 mesiacov, po rozbalení darčekov ostali všetky darčeky v kúte hodené, jediné čo ju zaujímalo bol baliaci papier, s ktorým sa hrala celý večer, až kým medzi tou kopou nezaspala."

Ak ste čerství rodičia, prvé Vianoce s vašim bábätkom budú určite zábavné. • 

Vianočné veštenie budúcnosti

Vianočné večierky vedia byť zradné. Podarený vianočný večierok je studnicou vtipných príbehov ešte na ďalšie dlhé roky.

,,Rád spomínam na vtipnú príhodu z pred 5 rokov, ktorá sa stala na našom firemnom vianočnom večierku. Kolega to prehnal s alkoholom a zabával sa až tak, že sa postavil za sediaceho šéfa, začal mu hladkať jeho plešatú hlavu s tým, že vraj je to krištáľová guľa a predpovedal budúcnosť. Po Vianociach v práci chodil s hlavou do zeme a so sklopenými ušami."

Nebezpečné maškrtenie

Kto by dokázal odolať ligotavému pozlátku na zelených vetvičkách? A najmä, keď máte 2 roky a zrovna sa s vami nikto nehrá.

 ,,Dvojročná dcérka kričala na mňa z obývačky keď ja som chcel ešte spať. Kričala stále naliehavejšie že to už nevydrží. Keď som k nej dobehol, držala nad hlavičkou v rukách spadnutý stromček. Spomedzi ovisnutých pozlátok reťazí a ozdôb trčali len jej nohy v papučkách a okolo nich voľné popadané gule. Keď som ju zachránil, s kajúcnymi očami mi vysvetľovala že ona chcela len dukát ale bol vysoko..."

Niektorým ozdobám sa nedá odolať. • 

Darčeky na nezaplatenie

Deti vedia byť v obdarúvaní skutočne vynaliezavé:

,,Sestra (10r) nám zabalila darčeky a napísala, že sú od nej :DDDD Darovala nám náhodne veci čo našla po dome, zápalky, staré fotky a diaľkový ovládač - bol to veľmi veselý večer."

Nefalšovaná radosť

Vianoce samozrejme nie sú len o darčekoch, ale niekedy je náročné nedať najavo sklamanie, keď pod stromčekom nenájdeme vytúžené ponožky:

,,Svokra sa pýta môjho muža, prečo je taký smutný, či sa neteší z darčekov (čo dostal od nej ). On nato: Ale áno, dostal som boxerky, ale celý život nosím slipy, dostal som krásnu košeľu, ktorá mi je malá, tešil som sa na ponožky, čo dostávam každý rok, lebo mi dochádzajú a tie nikde. Takže nie som smutný, teším sa z darčekov."

K vianočnému šťastiu niekedy stačia iba ponožky. • 

Aké ďalšie príhody sa stávajú počas Vianoc?

Nástrahy na nás nestriehnu len na stromčeku či pri rozbaľovaní darčekov, ale aj pri štedrovečernej večeri:

  • Keď som mala asi dva roky, zahryzla som s chuťou do vianočnej  gule, ako do jablka
  • Zabudli sme si rozbaliť darčeky....bola veľmi dobra nálada
  • Začal nám od prskaviek horieť vianočný stromček
  • Zhorel nám stôl... Sviečka sa prevrátila
 

Top 5