Hry s bábätkom: zažeňte domácu nudu | Blog Mall.sk

Hry s bábätkom: zažeňte domácu nudu

Čím menšie deti sú, tým jednoduchšie hry stačia.

Ako zabaviť malé dieťa, keď dlhým prechádzkam nepraje počasie a návštevám zase súčasné opatrenia? Zahrajte sa s vaším pokladom aj na obyčajných miestach - či už doma alebo v aute. Keď viete, ako na to, nuda nehrozí a zároveň bábätko naučíte aj nové veci. Čím menšie detičky sú, tým jednoduchšie hry im stačia. Prečítajte si tipy na hry alebo zábavné aktivity, vrátane takých, ktoré vám napríklad zjednodušia obliekanie. 

Parfuméria a lá čo dom dal  

Máte doma bábätko vo veku okolo troch mesiacov? Dajte mi privoňať príorodné veci, ktoré máte doma – kvetiny, citrusy, jabĺčka, vanilkový cukor či čokoládu. Zlepšíte mu čuch a navyše ho objavovanie nových vôní zaručene zabaví. Len dajte pozor, aby sa privoniavania rýchlo nepresýtilo. 

V rytme rumby 

Máte doma rumba gule, hrkálky či iné zvukové hračky? Maličkým deťom stačí, keď im zahrkálkujete blízko hlavičky  a zdroj zvuku budú so záujmom sledovať. Posilníte tak ich zrak aj sluch.  Staršie deti si zas môžu zahrať s vami. Usporiadajte spolu malý koncert, spievajte, tancujte... Vysvetľujte deťom rozdiel medzi zvukmi, rozprávajte sa s nimi o tom, čo robíte. Síce vám asi ešte úplne nebudú rozumieť, ale stačí keď ich budete navádzať svojim hlasom.   

Hra na hudobníkov je populárna v každom veku • 

Hračky pre najmenších so super zľavami >> 

Pre jednoduchšie obliekanie 

Obliecť bábätko vie byť niekedy pomerne náročná vec. Neustále sa vrtí, vyžaduje niekoľko vrstiev a ešte musíte dať pozor, či mu náhodou do rukávu nestrkáte nohu. Určite sa vám preto bude hodiť tip, ako bábätko ukľudniť, aby ste sa mohli plne sústrediť.  Nad miesto, kde bábätko obliekate, zaveste pavúkový sušiak so štipcami, na ktorý sa vešajú ponožky. Akurát naň zavesíte hračky. Pravidelne ich obmieňajte, sem-tam pripnite niečo neobvyklé, čo vaše bábätko ešte nevidelo. Dieťatko bude hračkami zaujaté a jednoduchšie ho oblečiete.   

Krásne detské oblečenie za super ceny >> 

Aby v aute nebola nuda 

Hry pre malé deti nemusia byť len akčné a vtipné. Ak už vaše dieťatko samo zvláda vkladanie jedla do úst, tak ho jednoducho zabavíte aj obyčajným jedení. A to využijete napríklad pri ceste autom. Pripravte mu niekoľko krabičiek s desiatou: detské chrumky, nakrájané ovocie a podobne. Postupne mu ich podávajte. A samozrejme, všetko s mierou, aby ste dieťatko neprekŕmili. 

Najlepšie detské autosedačky nájdete tu >> 

Búranie povolené 

Detí v období okolo jedného roku milujú búranie vecí. Zahrajte sa s nimi na búračov - nie mýtov, ale komínov, stien a čohokoľvek, čo nemá pevné základy. Nechajte dieťatko pre radosť zhadzovať detské kocky a podobné hračky a na chvíľku sa zmierte s tým, že budete mať doma rachot.  Dôležitá je aj druhá časť hry, pretože aby niečo spadlo, tak sa to musí aj postaviť: dieťa si pri stavaní rozvíja jemnú motoriku.

Na chvíľku privrite oči nad búchaním padajúcich hračiek: malé deti tieto zvuky milujú. • 

Zábava s bublifukom 

Bublifuky nie sú len pre malých školákov, ale poslúžia aj ako skvelá zábava pre bábätká. Zatiaľ ale fúkajte vy. Maličké dieťatko môže bubliny kľudne iba pozorovať, precvičí si tým pozornosť. Ak už je dieťatko staršie, povzbudzujte ho, aby bubliny chytalo a praskalo. Tým precvičíte spoluprácu očí a rúk.

Nenechajte si ujsť mesiac mamičiek so super zľavami >>

 

 

Top 5