Čo hrať na PC počas voľnej chvíle: 7 ihneď dostupných hier | Blog Mall.sk

Čo hrať na PC počas voľnej chvíle: 7 ihneď dostupných hier

Konečne chvíľka voľna? Odpútajte sa od reality, využite voľný čas a poriadne si niečo zahrajte. A nebojte sa, hrať môžete raz-dva. A to aj bez konzoly a bez toho, aby ste čokoľvek zložito inštalovali alebo míňali peniaze za ďalší kúsok. Umožňuje to aplikácia Game Pass, ktorú Xbox sprístupnil aj pre domáce počítače. Prečítajte si, aké hry si najviac užijete.

Game Pass je predplatné od Xboxu, na ktoré nepotrebujete žiadnu konzolu, pretože si ho užijete aj na svojom počítači. Funguje na podobnom princípe ako Netflix alebo HBO GO:

  1. Založíte si účet, za ktorý platíte mesačne a môžete ho kedykoľvek zrušiť.
  2. Získate okamžitý prístup k množstvu obľúbených hier.
  3. Hry nemusíte sťahovať ani kupovať, hrať teda môžete, kedy si práve zmyslíte.
  4. A len čo vás hra omrzí, nebudete ľutovať, že ste za ňu dali desiatky alebo aj stovky eur. Jednoducho sa iba začnete baviť s inou hrou.

Game Pass vám pobeží na počítačoch s operačným systémom Windows 10. A aby ste si všetko vyskúšali, v súčasnosti zoženiete počítače, ktoré majú predinštalovaný Xbox Game Pass na 1 mesiac zadarmo.

A pretože počas svojich voľných chvíľ určite uvítate hlavne oddychové a chytľavé hry, vybrali sme z ponuky Game Passu niekoľko takých. A to vrátane niekoľkých hier od EA Play, ktoré sú tiež súčasťou mesačného predplatného.

S Xbox Game Pass si zahráte raz-dva na svojom počítači, bez toho, aby ste hry zdĺhavo sťahovali a inštalovali.

1. Minecraft

Kockový Minecraft je jednou z najikonickejších hier, ktoré kedy vznikli. Počas pokojného dňa v pustej krajine zbierate suroviny, z ktorých si staviate obydlie, varíte jedlo a vyrábate zbrane. Občas zablúdite do podzemia, kde hľadáte vzácne kovy na postavenie ešte lepších kúskov. A keď padne noc, prídu príšerky, ktoré vám to chcú všetko zničiť.

2. Plants vs Zombies

Obľúbená veselá a chytľavá hra, v ktorej pomocou podarených kvetín so šialenými schopnosťami bojujete s inváziou zombíkov. Určite sa týchto príšeriek ale nebudete báť vy ani vaše deti. Zombíci z Plants vs Zombies sú asi tí najvtipnejší, ktorých kedy uvidíte.

3. Flight Simulator

Radi lietate, a to nielen hlavou v oblakoch? Vyskúšajte si, aké je to byť pilotom malého lietadla či pokojne aj obrovského Boeingu. Lietať môžete vo dne aj v noci a to za všetkých poveternostných podmienok. Ako sa popasujete napríklad s búrkou?

4. Forza Horizon

Forza Horizon je jednou z najlepších závodných hier. Môžete v nej jazdiť vo viac než 450 rôznych autách a v množstve prostredí, ktoré sú tak prepracované, že vonku to už bude nuda. Navyše v novembri vyjde nový diel (Forza Horizon 5), ktorý budete mať s Game Passom ihneď k dispozícii.

Ak máte radi rýchle autá, zajazdite si v hre Forza Horizon.

5. Age of Empires

Zaujímajú vás dejiny a súboje? Age of Empires je hra zo žánru realtimová stratégia, kde máte možnosť zúčastniť sa významných historických súbojov a bitiek, ktoré formovali dejiny. Budete stavať mestá, zbierať suroviny a dávať dohromady silné vojská. V Game Passe sa hneď po októbrovom vydaní dostanete aj k hraniu najnovšieho dielu Age of Empires IV.

6. The Sims

Ikonická hra, v ktorej je stále čo robiť. Vytvoríte si tu rodinku alebo len jednotlivca, postavíte dom a zasadíte strom. Simíkov dávate vzdelávať, vyberáte im prácu a pomáhate im vo vzťahoch. Skrátka ste tu takí malí bohovia. Len tie schodíky z bazéna už im radšej neberte.

7. FIFA

Na každý rok vychádza nová edícia tejto hry, ktorá vždy odráža aktuálne zloženie najlepších futbalových líg. Hrajte za svoje obľúbené tímy a prebojujte sa do absolútnej futbalovej špičky.

A aby vám nič neušlo, sledujte nás na sociálnych sieťach – sme na Facebooku, Instagrame aj na YouTube.

 

Top 5