10 tipov, ako byť na jeseň trendy a štýloví | Blog Mall.sk

10 tipov, ako byť na jeseň trendy a štýloví

Jeseň dorazila a jej chladné dni vás pomaly nútia pozmeniť garderóbu. Nemusíte chodiť do obchodov naverímboha a bezradne postávať pri regáloch s oblečením. Skúste to tentokrát so štýlom. Nechajte sa inšpirovať súčasnými trendmi a stavte na istotu. 

Súčasná móda myslí hlavne na vaše pohodlie. Skombinujte formálny a ležérny štýl oblečenia, v ktorom sa budete cítiť dobre v práci aj na spoločenskej večeri. A pritom budete in. Čo tento rok na jeseň nesmie vo vašom šatníku chýbať? 

1.   Červená farba

Hitom tohto roku je farba padajúceho lístia – červená. Že vo svojom šatníku žiadny ohnivý kúsok nemáte? Napravte to. Nemusíte byť červení od hlavy až po päty. Stačí vylepšiť outfit pomocou niekoľkých výrazných doplnkov

Červená kravata či šál prispejú k výraznému vzhľadu a elegancii. Ak máte odvahu, stavte na červené topánky, v ktorých budete neprehliadnuteľní. 

Tohtoročnej móde dominuje červená farba. Nech už stavíte na akýkoľvek odtieň červenej, chybu neurobíte. Zdroj: vogue.fr • 

2. Voľné nohavice a džínsy 

Ach, tie roky sedemdesiate. Doba úzkych nohavíc, v ktorých ste sa nemohli ani pohnúť, je preč. Do módy sa vracia štýl sedemdesiatych rokov, ktorý stavia predovšetkým na pohodlie. Kúpte si široké nohavice so záhybmi alebo voľné džínsy. Podčiarknete tým svoj ležérny a uvoľnený vzhľad. Báť sa však nemusíte ani kombinácie s džínsovou bundou či košeľou. Čím viac džínsoviny, tým lepšie.

3. Kožušina

V chladnom jesennom počasí nemôžete myslieť len módne a štýlovo, ale aj prakticky. Nezabúdajte na vrchné vrstvy, ktoré vás zahrejú. Stavte na kožuch alebo kabát s kožušinovým golierom. Budete nielen moderní, ale aj pekne v teple. A o to na jeseň predsa ide.

Návrat do sedemdesiatych rokov obohatil módne trendy aj o retro kožušinové kabáty, ktoré vás na jeseň krásne zahrejú. Zdroj: vogue.fr • 

4. Výrazné nápisy 

Asi žiadny outfit nemôže osobnosť vystihnúť tak, ako tričko s výrazným nápisom. Či ním už upozorňujete na svoj životný postoj alebo podporujete obľúbenú kapelu, budete v tričku s potlačou vždy jedineční a originálni. Ak vás nápisy nelákajú, skúste napríklad výšivky.

5. Kvetinový vojenský štýl

Máte radi military módu? Môžete jasať. Vojenský štýl sa vracia. Ak však chcete siahnuť do skrine a oprášiť starú košeľu, asi nepochodíte dobre. Klasický maskáčový vzor totiž tento rok nahradila záplava kvetov.

6. Koža

Že sa v módnych výstrelkoch necítite vo svojej koži? To sa zmení. V tohtoročnom jesennom šatníku je koža ako doma. Zvoľte trendy koženú bundu alebo nohavice. Kožený štýl sa hodí pre drsného rockera i štýlového elegána.

Hitom jesene je koža. Či sa do nej oblečiete od pása nahor, alebo stavíte na nohavice, v každom prípade dodáte vášmu outfitu štýl. Zdroj: vogue.fr • 

7. Nadrozmerné veľkosti

Nikdy si nie ste istí, akú veľkosti trička si máte v obchode vybrať? Vezmite proste to najväčšie, čo tam majú. Na priliehavé oblečenie zabudnite – tohtoročná jeseň káže obliekať si takzvané oversize kúsky. Tričká, nohavice a prešívané bundy v nadrozmerných veľkostiach tak musia pekne-krásne dýchať. Možno budete mať pocit, že sa v oblečení tak trochu topíte. Voľnému a extra pohodlnému štýlu však prídete skoro na chuť. 

8. Pletené svetre

Svetre sa už dávno nehodia len do hôr. Návrat do minulosti sa prejavuje záľubou vo vlnených veciach a pletenú jeseň so sebou prináša aj do mesta. Vyberte si tenký svetrík do práce alebo hrubý sveter na jesennú prechádzku. V skrini by vám nemal chýbať ani elegantný rolák.

9. Kocky

Nestarnúci kockovaný vzor nikdy nevyjde z módy. Na jeseň tohoto roku to platí dvojnásobne. Kárované nohavice, saká či kabáty vám zaistia jednotku za výber outfitu. Pokojne sa vráťte aj k flanelovej košeli, ktorú ste nosili v puberte. Kombinácia mladistvého a pritom elegantného vzoru s pohodlným materiálom je zase in.

Jeseni vládnu kocky. Nebojte sa zladiť hneď dva kockované kúsky naraz. Docielite tak moderný a odvážny vzhľad. Zdroj: vogue.fr • 

10. Topánky po členok 

Vylaďte svoj jesenný štýl do najmenších detailov a buďte in od hlavy až po päty. Trendy oblečenie doplňte štýlovými topánkami. Sychravé jesenné dni si priam žiadajú jednoduché a pohodlné tenisky. Ak chcete vyniknúť, vymeňte ich občas za rock'n'rollové topánky po členok s gumovou vložkou. Podobné nosili aj členovia skupiny Beatles. Nakombinujte ich s oblekom alebo džínsami. Takzvané Chelsea boots sa hodia prakticky ku všetkému.

 

Top 5