Na dovolenku k susedom: 3 tipy na miesta, ktoré si zamilujete | Blog Mall.sk

Na dovolenku k susedom: 3 tipy na miesta, ktoré si zamilujete

Zima nás tento rok zatiaľ veľmi nepotešila. No poriadnu lyžovačku a odpočinok ešte stihnete. Vyberte sa na dovolenku k našim susedom do Česka a Poľska. Veríme, že končiacu zimu si tu užijete naplno.

Ještěd

Český Ještěd isto mnohí z vás poznajú. Nielen, že tu je jedno z najprístupnejších lyžiarskych stredísk, ale aj prírodný park a naozaj fantastické výhľady. Na vrchol Ještědu vás vyvezie kabínová lanovka, vyšliapnuť si ho ale môžete aj pešo. Čaká tam na vás unikátny horský hotel, ktorý sa postupne transformoval z pôvodne obyčajného stánku s občerstvením z roku 1844.

Lyžovačku si užijete na 9,2 km zjazdoviek. Pre deti je pripravená aréna Maxiland, kde sa vaše ratolesti naučia prvé oblúčiky na lyžiach. Nesmie chýbať ani dráha na sánkovanie a detský snowpark. Skiareál Ještěd je pripravený na malých aj veľkých lyžiarov a snowboardistov, aj tých, ktorí si chcú odpočinúť a kochať sa pohľadom na okolitú krajinu z pozorovacej veže.

Ostravice • 

Ostravice

Ostravice patria k obľúbeným miestam v okolí Ostravy. Práve tu budete začínať svoj výlet, ak sa vyberiete na Lysú horu. Milovníkov adrenalínu sem zasa láka lanové centrum Opičárna. V samotnej obci Ostravice sa zastavte v zrube Petra Bezruče. Je v pôvodnom stave aj s pôvodným interiérom, ktorý navrhoval sám básnik.

V Ostraviciach je množstvo aktivít pre turistov a milovníkov zimných športov. Na golfovom ihrisku sa v zime preháňajú bežkári, v lete si tu na luxusnom 18jamkovom ihrisku môžete zahrať golf. Okolie je skvelé aj pre nordic walking. A pivári nesmú minúť Beskydský pivovar. Je síce z tých novších, založený v roku 2013, ale jeho zameranie na chuťovú rôznorodosť piva od horkej cez višňovú až po medovú stojí za to toto miesto navštíviť.

Zábavný park Legendia • 

Legendia

Poľsko by sme na svojich cestách nemali vynechávať. Nachádza sa tu veľa miest, ktoré stoja za to. Jedným z nich je Legendia, zábavný park na hranici miest Chorzów a Katowice. Skvele sa tu zabavíte najmä s deťmi, a to na viac než 40 rôznych atrakciách. Poďte skúsiť čertovský mlyn Legendia Flower, alebo novinku ako je Diamond River. Táto šmykľavka vás do vody pošle z výšky 8 a 12 metrov. Legendia sa tiež môže pýšiť jednou z najmodernejších atrakcií na svete – Bazilišok. Je to interaktívna atrakcia pre celú rodinu.

Ak si trúfate a nemáte strach, odporúčame najväčšiu horskú dráhu v strednej a východnej Európe. Horská dráha Lech siaha do výšky 40 metrov a je dlhá 908 metrov. Nachádza sa v hrade, ktorý je replikou hradu Lech.

 

Top 5