Zvládnite nákup džínsov on-line: aký strih a ako sa zmerať? | Blog Mall.sk

Zvládnite nákup džínsov on-line: aký strih a ako sa zmerať?

Do obchodov sa teraz len tak nepozrieme. Preto je na čase začať nakupovať on-line aj to, čo by vás predtým ani nenapadlo, napríklad džínsy. Aby ste sa pri nákupe modrákov nesekli, spísali sme vám k tomu niekoľko rád. Mieru môžete napríklad ľahko zistiť podľa svojich súčasných nohavíc, nemerajte ich ale na svojom tele. Čítajte viac.

Pri nákupe na internete sa určite pozeráte najskôr na štýl, ktorý sa k vám hodí. Džínsy nemusia byť len modré, ale v najrôznejších farbách. Alebo vzorované, a to pokojne aj so vzorom kvetín.

Bežte ale ešte o krok ďalej a zamyslite sa aj nad správnou veľkosťou a strihom, ktorý bude lichotiť práve vašej postave.

Ako sa správne zmerať?

Pre nákup džínsov on-line platí jednoduchá rada: nebuďte leniví a vezmite do ruky krajčírsky meter. Veľkosti sa naprieč značkami líšia, a keď niekde máte L, v inej značke môžete mať pokojne M alebo XL.

Nemerajte sa ale na tele, pretože to moc ľahko nejde. Radšej zmerajte svoje súčasné nohavice, pri ktorých viete, že vám skvele padnú. Pred meraním zapnite zips aj gombíky.

Merať budete:

  • obvod pása -⁠ zmerajte nohavice v páse medzi oboma bočnými švami a číslo vynásobte dvomi,
  • dĺžku nohavice na vonkajšej strane -⁠ merajte pozdĺž vonkajšieho švu od pása až k lemu nohavíc,
  • dĺžku nohavice na vnútornej strane -⁠ merajte pozdĺž vnútorného švu dĺžku medzi švom v rozkroku a koncom nohavice,
  • obvod stehna -⁠ nohavice zmerajte v najširšom mieste v stehne, číslo potom vynásobte dvomi,
  • výšku sedu -⁠ ide o vzdialenosť medzi švom v rozkroku a vrchným lemom nohavíc.

Ak viete, že pri nových džínsoch niekde potrebujete pridať alebo ubrať, mieru trošku upravte. Potrebnú mieru potom porovnajte s tabuľkou veľkostí, ktorú e-shopy uvádzajú na svojom webe. Niektoré značky si vystačia s jedným číslom, niektoré používajú čísla dve: W pre šírku a L pre dĺžku.

Keď nakupujete džínsy pre svoje dieťa, tak naopak merajte priamo na jeho tele: deti totiž rastú ako z vody, a tak by veľkosť z existujúcich nohavíc čoskoro nemusela stačiť.

Na internete si kúpite džínsy, džínsové košele aj populárne džegíny. Tieto ponúka značka GAP • 

Aký strih pre akú postavu?

Každá značka má strihy trochu iné. Existuje ale päť základných strihov, ktoré nájdete vo väčšine obchodov, a to aj online:

  • Skinny,
  • Slim,
  • Straight,
  • Jeggings
  • a Boyfriend.

Skinny sú tie najužšie a obopínajú aj lýtka. Vyberte si ich, ak máte drobnejšiu alebo športovú postavu, ktorú chcete obopnúť a zdôrazniť tak svoje proporcie. Pre prípad, že sú vaše nohy štíhle ako u laniek, vyberte ešte užší variant Super skinny.

Slimky sú tiež úzke, ale neobopínajú lýtka. Bežte do nich, ak chcete zdôrazniť svoju útlejšiu postavu.

Ak sa cítite lepšie vo voľnejších strihoch, ale stále nie príliš voľných, bude vám dobre v Straight nohaviciach. Straight znamená v angličtine rovný a také tiež sú: majú voľnejšie rovnaké nohavice a širší pás.

Boyfriendy sú nohavice pre dámy podobné pánskym džínsom. Tento strih uvítate, ak máte silnejšie stehná. Majú totiž znížený sed, takže opticky zoštíhľujú. Noste ich vyhrnuté a hodiť sa vám budú k teniskám aj lodičkám.

Asi najpohodlnejšie sú Jeggings alebo Džegíny. Je to totiž taký medzikrok od džínsov smerom k legínam a sú z pohodlného mäkšieho materiálu s elastanom. Skúste napríklad pohodlné džegíny od Gapu.

Pokiaľ naopak potrebujete veľmi voľné nohavice, čo sa môže hodiť silným postavám, poobzerajte sa po strihu Baggy. Medzi strihom Baggy a Straight je zase strih Loose.

Značku GAP založili Česi a dnes ich produkty kupujú ľudia po celom svete. • 

Pružnosť nadovšetko

Či už sa zmeriate sebalepšie, pre väčšie pohodlie vyberajte džínsy, ktoré sú pružné. Napríklad džínsy od značky GAP sú vyrábané s využitím technológie GapFlex, s ktorou sú džínsy naozaj pohodlné.

Presne tak, GAP robí aj džínsy a sústredí sa na ne už 50 rokov. Táto značka bola založená roku 1969 Čechmi v Amerike a v súčasnej dobe je obľúbená po celom svete. Ich džínsy sú z kvalitných materiálov a sú šetrné k životnému prostrediu, pretože sa pri ich výrobe šetrí s vodou.

Pružné džínsy uvítate vy aj vaše deti, synčekovi napríklad kúpte chlapčenské skinny GAP.

A ak by ste náhodou veľkosť alebo strih na prvýkrát neodhadli, nebojte: e-shopy ponúkajú možnosť oblečenie vrátiť alebo vymeniť. Pokojne si teda objednajte viac kúskov naraz.

>> Vyberte si džínsy GAP na MALL.SK. <<

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach. Sme na Facebooku, Instagrame aj na YouTube.

 

Top 5