Test: čo o vás hovorí váš vysávač | Blog Mall.sk

Test: čo o vás hovorí váš vysávač

Vraj sme to, čo jeme. Okrem jedla v chladničke toho ale o nás veľa povie aj vysávač (alebo vysávače) v špajzi. Schválne, či sme sa u vás trafili.

Vraj sme to, čo jeme. Okrem jedla v chladničke toho ale o nás veľa povie aj vysávač (alebo vysávače) v špajzi. Schválne, či sme sa u vás trafili.

Keď sa povie vysávač, každý si predstaví trochu iný. Ten svoj. A práve v tom je pes zakopaný – väčšinou si totiž vyberáme taký prístroj, ktorý zodpovedá nášmu životnému štýlu a nárokom na upratovanie.

Tak sa pozrime, čo o svojom majiteľovi hovorí vysávač:

  • ručný,
  • tyčový,
  • robotický,
  • viacúčelový
  • alebo klasický.

Ručný vysávač: každodenný parťák

Pravdepodobne milujete zvieratá, máte malé deti, neznesiete doma ani smietku, prípadne všetko dohromady. Ručný vysávač totiž využijete pre rýchle upratovanie zvieracích chlpov alebo odrobiniek na gauči či pod detskou stoličkou.

Domácnosť so zvieracími miláčikmi je ako stvorená pre ručný vysávač. • 

Na upratovanie celého bytu ale ručný vysávač vhodný nie je, slúži preto ako užitočný doplnok akéhokoľvek veľkého spotrebiča. Ručný vysávač si skrátka zaobstará ten, komu nie je ľahostajné, aká čistota každodenne vládne v jeho byte.

Tyčový vysávač: bez káblov a nervov

Vyhovujú vám jednoduché a funkčné veci, radi si uľahčíte prácu a možno vás tiež trochu bolí chrbát. Tyčové vysávače sú prirodzene skladné a akumulátorové, takže sa vám počas upratovania nemotá kábel pod nohami. A predovšetkým sa pri vysávaní nemusíte ohýbať.

Tento typ vysávača využijete ako do malých bytov, kde zápasíte o každý centimeter úložného priestoru, tak do rozľahlých domov. Na jedno nabitie povysávate dom od predsiene po kúpeľňu bez prekladania zástrčky z jednej zásuvky do druhej.

Robotický vysávač: cena voľného času

Moderné technológie vám nie sú cudzie a ste si dobre vedomí ceny svojho času. Nevadí vám jednorazovo minúť väčšiu sumu, keď viete, že za ňu dostanete každodenne vypucované podlahy bez nutnosti pohybu väčšieho, než je stlačenie tlačidla.

Robotické vysávače sú síce vhodnejšie do interiérov s hladkou podlahou, ale moderné prístroje bez problémov zvládajú aj nájazdy na kusové koberce. Na kreslá alebo pohovku sa ale robot pochopiteľne nedostane, skvele sa preto dopĺňa s ručným vysávačom.

Robotické vysávače, napr. IRobot Roomba, si poradia aj s kobercami a šetria tak váš čas. • 

Viacúčelový vysávač: poriadne a vo veľkom

Šup, šup a hotovo? Takto vaše upratovanie rozhodne nevyzerá. Pravdepodobne bývate v dome so záhradou, takže okrem obvyklého upratovania bytu občas vysávate aj terasu, lístie z trávnika alebo interiér auta. A radi to robíte poriadne – čistenie kobercov u vás neznamená len rýchle prebehnutie, ale raz za rok pokojne čistíte aj na mokro.

Či už doma máte parný vysávač kombinovaný s mopom alebo viacúčelový vysávač, jedno je isté. Efektívne upratovanie je pre vás natoľko dôležité, že preferujete jeden multifunkčný prístroj pred niekoľkými rôznymi, ktoré v konečnom dôsledku zaberú celú špajzu.

Jeden vysávač, viac funkcií. Napríklad Rowenta RU 5053EH odfúkne aj lístie. • 

Klasický vysávač: prečo meniť, čo funguje

Máte radi klasiku a svoju istotu. A vrecový vysávač klasikou bez debaty je. Moderné spotrebiče sú síce tichšie, výkonnejšie a skladnejšie než modely z našej mladosti, ale možno by občas neškodilo dať šancu niečomu novému.

O tom, že ste novinkám aspoň trochu naklonení, svedčí to, že máte doma bezvreckový vysávač. Aj keď vyzerá ako klasický, aspoň u neho nemusíte riešiť výmenu vrecúšok.

Ak už váš existujúci vysávač dosluhuje alebo nedrží krok s vaším štýlom života, vyskúšajte pri výbere nového nášho sprievodcu:

Ako vybrať vysávač >>

 

Top 5