Šikovné aplikácie pre mamičky | Blog Mall.sk

Šikovné aplikácie pre mamičky

Byť mamičkou je niekedy poriadna fuška, ale našťastie dnes existujú šikovné aplikácie na mobily a tablety, ktoré vám každodennú rodičovskú prácu uľahčia. Či už chcete pripomínať kŕmenie, rýchlo dieťa uspať alebo len pomôcť s nákupom, tieto zadarmo dostupné aplikácie vám pomôžu.


1. White Noise Baby – pomocník pri uspávaní

V tejto aplikácii nájdete množstvo rôznych zvukov, ktoré deti najčastejšie uspia. Ak máte napríklad odskúšané, že vaša ratolesť zaručene zaspí pri jazde autom, pustite mu v aplikácii zvuky idúceho auta a položte mu mobil k postieľke. Alebo skúste napríklad klasickú hudbu, zvuk mora, nahraté uspávanky alebo zvuky, ktoré deti počujú v maternici pred narodením. 

Nastavíte si, ako dlho sa majú zvuky prehrávať, aby ste mali istotu, že dieťa stihne zaspať. Takže môžete uspávať a zároveň variť alebo odpočívať. Vhod príde aj monitor plaču, ktorý vybrané zvuky znovu prehrá, keď sa dieťa zobudí. A v neposlednom rade aplikácia prehráva tiež biely šum, ktorý je osvedčeným uspávačom detí.

Stiahnite si White Noise Baby pre Android alebo iOS.

2. Amy Baby Monitor – opatrovateľka vo vašom telefóne

Jednoduchá aplikácia, ktorá vám nahradí detskú pestúnku. Po nainštalovaní smartfón prepojíte s tabletom alebo smartfónom, ktorý nepoužívate a postavíte ho dieťaťu vedľa postieľky. Potom už na svojom telefóne odkiaľkoľvek uvidíte, že dieťatko v poriadku spinká a nerobí neplechu. 

Svoje dieťa budete nielen vidieť, ale tiež počuť. A keď sa dieťa zobudí a začne vystrájať, aplikácia vám pošle notifikáciu, aby ste ho mohli ísť pokojne uspať alebo mu popriať dobré ráno. Nechýba ani nočný režim, počas ktorého nebude telefón dieťa nijak rušiť.

Amy Baby Monitor si stiahnete pre Android aj iOS.

Dieťatko môžete sledovať na displeji telefónu či tabletu. • 

3. Nutrimimi – studnica mamičkovskej múdrosti

Nutrimimi je aplikácia, ktorú spoločnými silami zostavili detskí lekári, gynekológovia a špecialisti na výživu. Prevedie vás prvou tisíckou dní s vaším dieťaťom od tehotenstva až po batolenie.

Ponúkne vám články podľa veku vášho dieťaťa a podrobne vysvetlí, ktoré vyšetrenia vás čakajú. Zároveň vám pomôže sledovať hmotnosť a poradí vám aj s výživou a stravovaním vás aj vášho dieťaťa. Súčasťou je tiež online chat, kde sa môžete pýtať lekárov a odborníkov na otázky spojené s materstvom.

Stiahnite si Nutrimimi pre Android alebo iOS.

4. Nákupný zoznam – koniec popísaných papierikov 

Aplikácia Nákupný zoznam vám kompletne nahradí papieriky na chladničke a v peňaženke. Postupne si do nej napíšete všetko, čo potrebujete nakúpiť vrátane množstva alebo ceny. Takisto si môžete v aplikácii jednotlivé položky vkladať do receptov. Chystáte sa piecť koláč? Spíšte si do aplikácie suroviny podľa kuchárskej knihy a už sa nebudete musieť vracať pre prášok do pečiva.

Nákupný zoznam môžete navyše ľahko zdieľať s kýmkoľvek, kto za vás nákup obstará. Takže počas uspávania dieťaťa len párkrát ťuknete a otecko už bude vedieť, po čom v supermarkete siahnuť.

Nákupný zoznam si stiahnete pre smartfón s Androidom.

Melie váš smartfón z posledného? Vyberte si nový>> 

Nakupovanie so smartfónom je jednoduchšie - otecko si jednoducho v zdieľanom zozname všetko odkliká a na nič tak nezabudne. • 

5. Baby Feed Timer – kedy je čas papať?

Baby Feed Timer vám pomôže s kojením i kŕmením. Pripomenie vám, že je čas ratolesť nakŕmiť, či už dieťa dojčíte, kŕmite z fľašky alebo už papá tuhú stravu. V aplikácii si tiež vytvoríte podrobné štatistiky o kojení, spánku, váhe alebo výške dieťaťa, ktoré potom môžete ukázať detskému lekárovi. A okrem kŕmenia vám v pravidelných intervaloch pripomenie aj výmenu plienky alebo čas uložiť dieťa do postieľky.

Stiahnite si Baby Feed Timer pre Android alebo iOS.

6. MAMApp – inteligentný sprievodca tehotenstvom

Nastavíte si, v ktorom týždni tehotenstva ste, a aplikácia vám o dieťati vo vašom brušku povie všetko, čo potrebujete vedieť. Dozviete sa, na čo si dať v danom období pozor, čo vás čaká na vyšetreniach a vo vizualizácii sa pozriete, ako práve vaše dieťatko vyzerá. Súčasťou je tiež počítadlo pohybu plodu, harmonogram vyšetrení alebo zdravotný denník.

MAMApp stiahnete pre Android a iOS.

Chceli by ste dieťatko? Povieme vám, ako pripravíte svoje telo na tehotenstvo. >> 

7. Aplikácia MALL.sk – nákupy z pohodlia gauča

Nakupovať môžete, aj keď sa práve staráte o dieťa. Keď vám dôjdu plienky alebo vlhčené utierky, nemusíte hneď všetko nechať a utekať do obchodu, ale všetko objednáte pomocou aplikácie na online nákupy. Objednávka vám tak príde až ku dverám.

Všetko nevyhnutné pre starostlivosť o dieťa aj potreby do domácnosti nakúpite jednoducho na našom e-shope prostredníctvom mobilnej aplikácie MALL.sk. Môžete sledovať stav svojich objednávok, čítať si hodnotenia produktov a predovšetkým nakupovať kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Aplikáciu MALL.sk stiahnete pre Android alebo iOS.

Pripravte si výbavičku od plienok až po kočík na jednom mieste >>

 

Top 5