Nový iPhone 8? Oslnivý výkon a najlepší foťák všetkých čias | Blog Mall.sk

Nový iPhone 8? Oslnivý výkon a najlepší foťák všetkých čias

Niektorí fotografi tvrdia, že fotí lepšie ako ich zrkadlovka. Podľa výsledkov z benchmarkových utilít je asi o 25 % výkonnejší ako minuloročný model a jedným z najvýkonnejších telefónov súčasnosti. A až ho chytíte do ruky, zaleje vás neopísateľný pocit luxusu. Taký je smartphone Apple iPhone 8.

Luxus hneď na prvý dotyk

Na prvý pohľad vám môže iPhone 8 pripomínať minuloročnú sedmičku, ale to sa rýchlo zmení v momente, keď ho vezmete do ruky. Osmička má totiž luxusnú zadnú časť zo skla, ktoré Apple naposledy použil pri modeli iPhone 4s. Sklo nájdete aj na čelnej strane, len rámčeky zostávajú hliníkové.

Sklenená zadná časť tu ale nie je len pre efekt – telefón sa vďaka nej lepšie drží v ruke a nešmýka sa ako hliník. iPhone 8 je navyše konštrukčne skvele spracovaný, takže opäť spĺňa certifikáciu IP67 = je odolný voči vode i prachu.

Voda? Tá iPhonu 8 vôbec nevadí. (czc.cz) • 

Pod kapotou drieme šesťhlavý drak

Oveľa väčšou zmenou iPhonu 8 oproti staršej sedmičke je výkon. Šesťjadrový procesor Apple A11 Bionic je asi o 25 % výkonnejší ako jeho predchodca, A10 Fusion. A potvrdzujú to aj výsledky z utility AnTutu, kde nový iPhone dosahuje skóre viac ako 210 000 bodov. To ho zaraďuje medzi najvýkonnejšie smartphony súčasnosti.

Telefón je navyše perfektne optimalizovaný a nový iOS 11 na ňom beží… perfektne. Všetko krásne plynulé, na iPhone 8 sa v okamihu načítajú aj tie hry a aplikácie, na ktoré ste v sedmičke museli pár sekúnd čakať. Evolúcia v plnej paráde.

Zoznámte sa: najlepší foťák všetkých čias

Najväčšou pýchou iPhonu 8 je však foťák. 12Mpx fotoaparát, šesťčlenný objektív so svetelnosťou f/1,8 a výrazné vylepšenie postprocessingu majú za následok jediné – fotky i videá z iPhonu 8 sú tým najlepším, čo kedy smartphonový trh ponúkol.

Fotografický server DXOMARK vo svojej recenzii iPhonu 8 Plus foťák vychválil do neba a zo zahraničných recenzií vyplýva, že niektorí profesionálni fotografi považujú fotoaparát osmičky v pár ohľadoch za lepší, než sú ich zrkadlovky. Znamenitý je napríklad režim portrétu, ktorým zaostríte na objekt a mierne rozostríte pozadie.

Môže vyzerať nenápadne, ale fotoaparát iPhonu 8 je neskutočne výkonný. (czc.cz) • 

Po novom aj s bezdrôtovým nabíjaním

Vo svojom iPhone 8 ponúka Apple vďaka sklenenej zadnej časti aj bezdrôtové nabíjanie. Už vás tak nemusí mrzieť absencia 3,5-milimetrového jacku na slúchadlá – hudbu môžete pokojne počúvať aj počas bezdrôtového doplňovania šťavy. A ak potrebujete telefón dobiť čo najrýchlejšie, využite rýchlonabíjanie. Za pol hodiny dobijete asi 50 %.

Za zmienku stojí aj nádherný Retina displej. Apple sa na 4,7-palcovom displeji rozhodol využiť rozlíšenie 1 334 × 750 px, ktoré na papieri možno neoslní, ale v praxi budete nadšení. A kto aj napriek tomu túži po Full HD rozlíšení, ten môže siahnuť po 5,5-palcovom modeli iPhone 8 Plus.

Malými krôčikmi ku hviezdam

Telefón iPhone 8 nie je žiadnym revolučným výdobytkom meniacim zabehnuté poriadky. Je skôr ďalším dielom dynastie, ktorý opäť posúva hranice dokonalosti na ďalšiu úroveň.

Tí, ktorí túžia po revolúcii, si musia počkať na iPhone X. Tí, ktorí chcú famózny telefón za stále celkom rozumné peniaze, pre tých je iPhone 8 jasná voľba.

 

Top 5