Noví vládcovia športových kamier. Prichádza GoPro HERO8 Black a Max | Blog Mall.sk

Noví vládcovia športových kamier. HERO8 Black a Max zadupávajú do zeme akúkoľvek konkurenciu

Čakanie skončilo. Líder na trhu športových kamier GoPro predstavil nové modely HERO8 Black, Max a modulárne príslušenstvo. Práca s kamerou odteraz dostáva nový rozmer.

HERO8 Black: ešte lepšia stabilizácia obrazu aj nové funkcie

Kamera HERO8 Black vychádza zo svojho predchodcu HERO7 Black, ale ponúka vyšší výkon. Vylepšenia sa dočkala stabilizácia videa HyperSmooth 2.0, ktorá teraz ešte lepšie vyrovnáva otrasy pri natáčaní z ruky, jazde na bicykli a ďalších extrémnych situáciách. Navyše prichádza s funkciou horizon leveling, ktorá zarovnáva obraz do vodorovnej polohy aj pri naklopení kamery. S HERO8 Black ľahko natočíte video v rozlíšení 4K až pri 60 snímkach za sekundu.

Ďalšieho vylepšenia sa dočkala funkcia TimeWarp 2.0, ktorá teraz sama mení rýchlosť záznamu podľa toho, ako rýchlo sa pohybujete. Ak teda napríklad schádzate z kopca na bicykli, video sa automaticky zrýchli. Jediným stlačením tlačidla sa pritom môžete kedykoľvek vrátiť do snímania v reálnom čase. Ďalšia prepracovaná funkcia, SuperPhoto, umožňuje zachytávať akčné fotografie vo vysokom rozlíšení bez nežiaducich efektov ako napríklad odrazov slnečných lúčov.

Pozornosť si zaslúži aj funkcia LiveBurst, ktorá počas jedného stlačenia spúšte urobí 90 snímok a vy si z nich môžete vybrať tú najlepšiu. Kamera pritom začne snímať už 1,5 sekundy pred stlačením spúšte, takže sa nestane, že by ste kvôli pomalšej reakcii zmeškali vynikajúci záber.

V GoPro zapracovali tiež na vylepšení zvuku. Dopredu nasmerovaný mikrofón potláča šum spôsobený vetrom a zaručuje kvalitný zvukový záznam aj v extrémnych podmienkach.

S HERO8 Black vytvorí aj laik takmer profesionálne videá. Vylepšené digitálne objektívy dopĺňajú štyri režimy natáčania – od patentovaného SuperView so širokými zábermi až po lineárne natáčanie s nulovým skreslením. Možnosti nastavenia sú prehľadne umiestnené v hlavnom menu a dostanete sa k nim za okamih.

Inovácie sa dočkal aj dizajn. Nožičky úchytu sa teraz vyklápajú priamo z tela, takže nepotrebujete rám. GoPro je tak výrazne menší a o 14 % ľahší než predchodca. Kamera je navyše aj bez rámčeka alebo obalu vodotesná až do 10 metrov. Pokojne sa s ňou môžete potápať alebo natáčať divoké skoky do vody.

Modulárne multimediálne príslušenstvo: stvorené pre vlogerov

Kameru HERO8 Black ďalej môžete doplniť praktickým príslušenstvom a použiť ju ako výkonný záznamový prostriedok na vlogovanie či profesionálnu produkciu. Príslušenstvo rozširuje schopnosti kamery HERO8 Black bez toho, aby pritom stratila svoju kompaktnosť či odolnosť.

Užitočným príslušenstvom je napríklad smerový mikrofón na záznam zvuku alebo dvoje sánky doplnené o porty USB-C, HDMI či adaptér na externý mikrofón 3,5 mm. Pre fajnšmekrov je ďalej pripravené vodotesné svetlo alebo výklopný displej.

Doplnkové príslušenstvo ocenia najmä tvorcovia vlogov, ktorí vďaka nemu môžu natáčať špičkové 4K videá odkiaľkoľvek vo svete.

Modulárne príslušenstvo premení kameru na ultimátny vlogovací nástroj. • 

GoPro Max: tri špičkové kamery v jednej

Vrcholný model ponuky, kameru GoPro Max, využijete ako kameru HERO s jedným objektívom a výbornou stabilizáciou, kameru na 360-stupňové zábery s dvomi objektívmi alebo ako kameru na vlogovanie.

Všetky tieto funkcie pritom Max zastane na maximum. S funkciou Max HyperSmooth, ktorá zaisťuje perfektnú stabilizáciu obrazu a vyrovnávanie horizontu, už viac nepotrebujete statív alebo elektronický stabilizátor. S funkciou Max TimeWarp ovládnete čas aj priestor. A konečne funkcia Max SuperView vám zaistí to najširšie zorné pole, ktoré kedy pri kamere GoPro bolo k dispozícii.

Pri strihaní 360-stupňových záberov je v aplikácii GoPro k dispozícii nová funkcia Reframe založená na kľúčových snímkach. Ľahko s ňou pretvoríte 360-stupňové zábery na video s plynulými prechodmi. Funkcia Reframe sa výkonom vyrovná strihovým programom na stolných počítačoch, ale ponúka praktickosť a použiteľnosť aplikácie GoPro.

Vlogerom kamera Max ponúka riešenie s výbornou stabilizáciou videa, štyrmi digitálnymi objektívmi, dopredu smerujúcou dotykovou obrazovkou na ľahké komponovanie záberov a šiestimi mikrofónmi, ktoré znesú porovnanie aj so smerovým mikrofónom.

Keď k tomu pripočítate 270° fotky PowerPano, ktoré zachytíte jediným kliknutím, alebo spájanie 360-stupňového videa a fotografií priamo v kamere, nemá GoPro Max medzi kamerami súčasnosti konkurenciu.

Obe kamery k dispozícii od 25. októbra

Kamery GoPro HERO8 Black a GoPro Max si môžete už teraz predobjednať, prvé dodávky očakávame na Slovensku 25. októbra. O dostupnosti modulárneho príslušenstva zatiaľ presnejšie informácie nemáme.

Ako sa vám nové športové kamery GoPro páčia? Napíšte nám do komentárov.

 

Top 5