Vyšlite deti na lov duchov s LEGO Hidden Side | Blog Mall.sk

LEGO Hidden Side: Revolučná stavebnica, ktorá deťom ožije pred očami

V nových stavebniciach LEGO: Hidden Side sa ukrýva viac tajomstva, ako sa na prvý pohľad zdá – ovládli ich totiž duchovia. A je na vašich deťoch, aby stavebnicu postavili a pomocou rozšírenej reality duchov pochytali. Prečítajte si o revolučnej stavebnici z dielne LEGO, ktorá posúva zážitok zo skladania kociek o poriadny kus ďalej.

Čo je to rozšírená realita

Predstavte si, že sú okolo vás bytosti, ktoré bežným okom nevidíte – odhalíte ich jedine prostredníctvom displeja svojho smartfónu. Aplikácie rozšírenej reality fungujú tak, že kamerou svojho mobilu snímate okolie a na displeji okrem reálneho prostredia vidíte aj postavy, predmety alebo nápisy, ktoré doň pridala aplikácia.

Vydáte sa tak napríklad na lov magických bytostí okolo svojho domu, alebo rozšírenú realitu využijete aj na praktické účely – napríklad na to, aby sa okolo vás zobrazovali názvy ulíc alebo šípky, ktoré vás pri chôdzi navigujú do najbližšej kaviarne. Na rovnakom princípe fungujú aj nové stavebnice LEGO Hidden Side.

Na displeji smartfónu deťom vďaka rozšírenej realite ožije stavebnica pred očami. • 

Z detí sa stanú lovci duchov

Prvé kroky sú rovnaké ako pri klasickej LEGO stavebnici. Deti ju rozbalia, otvoria si návod a postavia autobus, školu či strašidelný vlak. Len čo však pripoja poslednú kocku, stiahnu si do smartfónu alebo tabletu bezplatnú aplikáciu LEGO Hidden Side, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS. Na stránke www.lego.com/devicecheck si deti ľahko overia, či je kompatibilná s ich smartfónom.

Keď aplikáciu zapnú a namieria kamerou smartfónu na stavebnicu, svet okolo nich zrazu ožije. Okolie stavebnice sa ponorí do temnej nočnej oblohy a zo zákutí začnú vylietať duchovia. Strašidelnú atmosféru navyše doplní hmla, tajomná hudba a ďalšie zvukové efekty.

Deti potom kamerou zo všetkých strán krúžia po stavebnici, dokiaľ nenarazia na ducha. Toho strieľaním (v reálnom svete ťukaním na displej) zneškodnia a hľadajú ďalej. Len čo porazia všetkých duchov, ktorí si zo stavebnice urobili svoju obývačku, príde na scénu ich boss – každá stavebnica má jedného a porazia ho len naozajstní majstri v love duchov.

V aplikácii za chytených duchov deti dostávajú trofeje. Ak pochytajú duchov zo všetkých 8 stavebníc, otvorí sa im koniec príbehu a budú sa môcť pokochať kompletnou zbierkou strašidelných úlovkov. Okrem lovenia duchov môžu v aplikácii skúšať aj iné vylomeniny, napríklad hľadať skryté artefakty alebo si vyskúšať úlohu ducha a snažiť sa prevziať moc nad stavebnicou.

Na prvý pohľad sú postavičky v obyčajnom meste, ale stačí zapnúť aplikáciu a ponorí sa do sveta strašidiel. • 

Na lov duchov nebudú deti samy

Všetkých 8 stavebníc LEGO Hidden Side spája napínavý príbeh. Hlavným hrdinom je trinásťročný YouTuber Jack Davids, ktorý sa s rodinou presťahoval do mesta Newbury. Čoskoro zistí, že sa v meste deje niečo nekalé. Učiteľom zelenajú oči, po školskej jedálni lietajú dezerty a z veže sa ozývajú podivné zvuky. O nadvládu nad mestom totiž usiluje takzvaný Hidden Side – dávno zabudnutý svet duchov.

Jack vyráža na lov duchov spolu s kamarátkou Parker a vedkyňou J. B., ktorá vyvinula aplikáciu na odhaľovanie a likvidovanie prízrakov. Vaše ratolesti sa tak pridajú k Jackovej partii a pomôžu jej podlých duchov poslať na večný odpočinok.

Hlavným záporákom je prízrak čarodejnice Lady E., ktorá terorizovala mestečko pred 200 rokmi. Svojim 8 prisluhovačom venovala 8 artefaktov duší, ktorými vysávali duševnú silu obyvateľov mesta. Prapradedko Parker nakoniec plán Lady E. zmaril a uväznil ju do ríše duší. V súčasnosti sa Lady E. pokúša znovu nadobudnúť svoju silu, a preto musia deti v každej stavebnici nájsť jeden artefakt duše a poraziť jedného prisluhovača. Len čo porazia všetkých, Lady E. zostane v ríši duší nadobro uväznená.

Každá stavebnica je iná

Vaše deti môžu s Jackom a jeho partiou vyraziť až na 8 miest v mestečku Newbury:

  • k paranormálnemu autobusu,
  • strašidelnej strednej škole,
  • na temný cintorín,
  • do laboratória vedkyne J. B.,
  • ku kaskadérskemu nákladiaku,
  • na starú rybársku bárku,
  • do vlaku duchov
  • alebo k stánku s krevetami.

Na všetkých týchto miestach, ktoré si samy postavia, stretnú nové postavičky, nových strašidelných duchov a nové tajomné zákutia.

Stavebnice sú plné rôznorodých postavičiek od učiteľov cez motorkárov až po lovcov kreviet. • 

Každá stavebnica je iná a plná vychytávok. Strašidelný vlak sa napríklad stlačením tlačidla na streche premení na zubaté strašidlo s hrozivými krídlami. Na jednom z vagónov navyše deti postavia odstrašovací kanón, ktorý im pomôže duchov poraziť.

Aj budovu strednej školy môžu deti niekoľkými páčkami premeniť na zubaté monštrum s nepriateľským pohľadom a veľkými pazúrmi. Na túto premenu zareaguje aj aplikácia – ak deti pretvoria školu do podoby hladného monštra, objavia sa pred nimi úplne noví duchovia a navyše na displeji uvidia, ako budova naťahuje pazúry a hryzie hryzadlami. Preto musia so stavebnicami experimentovať, aby našli úplne všetkých duchov.

V priebehu pár sekúnd deti premenia obyčajnú strednú školu na zubaté monštrum. • 

>> Kúpte deťom stavebnice z edície LEGO Hidden Side. <<

Ktorá stavebnica LEGO Hidden Side sa vám páči najviac? Napíšte nám to do komentárov.

A aby vám nič neuniklo, sledujte nás na sociálnych sieťach – sme na Facebooku, Instagrame aj na YouTube.

 

Top 5