Sušička - najlepší priateľ vašej domácnosti | Blog Mall.sk

Kráľovstvo za sušičku! Zoznámte sa s najlepším pomocníkom domácnosti

5 mesiacov. Presne toľko času strávime priemern svoj život praním bielizne. A to nehovoríme o čase, ktorý venujeme pripínaniu ponožiek na sušiak štipcami a žehleniu košieľ. Zoznámte s výhodami sušičky, zázrakom ktorý ušetrí hodiny práce.

Zvlášť pre mamičky na materskej dovolenke je naháňačka okolo šnúry na bielizeň a  žehliacej dosky nočnou morou. Sotva sa zbavia jednej várky, už tu majú novú hromadu špinavého oblečenia pre deti a plienok.

To by bolo, keby sa bielizeň vyprala, zavesila aj vyžehlila sama. Kým našim babičkám sa o takomto zázraku mohlo len snívať, dnes môžeme hodiny nepríjemnej driny prehodiť na šikovnejších pomocníkov – napríklad na sušičku bielizne.

Z bubna rovno do skrine

Sušička si poradí so všetkými materiálmi. Kúskami z bavlny, vlny alebo saténu. Bielizeň z nej navyše vytiahnete krásne hebkú a voňavú i bez aviváže. A zvlášť ak máte doma alergika, ktorému voňavé pracie prostriedky nesvedčia, ušetríte si so sušičkou veľa práce aj nepríjemného svrbenia kože.

Bielizeň zo sušičky je našuchorená a mäkšia ako po bežnom sušení na šnúre, takže je aj príjemnejšia na nosenie. • 

Pri sušení sa navyše zbavíte žmolkov aj chlpov a ušetríte čas, ktorý by ste inak strávili žehlením kúsočkov na svetroch. A navyše – bielizeň väčšinou nemusíte žehliť vôbec. Stačí ju len poskladať.

Z bubna sušičky tak môžu jednotlivé kúsky putovať rovno do skrine. Ideálne riešenie aj pre tých, ktorí domáce práce veľmi neobľubujú alebo jednoducho nestíhajú. Sušička totiž všetko zvládne v priebehu chvíľky.

Vyberte si novú sušičku oblečenia >>

 

Aj keď sa vaša ratolesť vráti z výletu celá premočená, vďaka sušičke bude za 2 hodiny oblečenie zase suché. • 

Boríme sušičkové mýty 

V porovnaní s inými spotrebičmi je sušička bielizne na poli domácich pomocníkov relatívnou novinkou. Mnoho ľudí z nej má preto strach. Aké sú najčastejšie obavy?

1. Zaberá veľa miesta

Aj keď je sušička ďalší spotrebič do domácnosti, priestor vám v skutočnosti ušetrí. Zbavíte sa vďaka nej neskladných sušiakov na bielizeň, ktoré v byte prekážajú.

Ak navyše nemáte balkón ani záhradu, kde by ste oblečenie zavesili, môže vám sušenie v byte narobiť peknú paseku. Vlhkosť z mokrej bielizne totiž spôsobuje plesne na stenách a niekedy aj zatuchnutie bielizne. To sa vám so sušičkou nestane.

Pri sušení bielizne v byte hrozí jeho presušenie alebo naopak zatuchnutie. Sušička naopak ukončí sušenie presne v momente, keď vlhkosť bielizne dosiahne optimálnu hodnotu. • 

Ak máte priestranný dom, kúpte si radšej okrem práčky samostatnú sušičku. Môžete ich pomocou spojovacej sady postaviť aj na seba a tým ušetriť miesto i čas. Po vypraní totiž dáte bielizeň sušiť a zároveň môžete prať ďalšiu várku.

Ak s priestorom bojujete, vyberte sušičku kombinovanú s práčkou, ktorá okrem prania bielizeň rovno aj vysuší. Nevojde sa do nej však toľko oblečenia ako do samostatnej sušičky.

2. Je drahá

Počiatočná investícia do sušičky je o niečo vyššia ako napríklad do práčky. O to viac vám ale pomocník uľaví od ťažkej fušky. Ak sa navyše rozhodnete pre úspornú variantu, nemusíte sa báť ani vysokých účtov za elektrinu.

Bežnú sušičku dnes zoženiete v hodnote za okolo 300 eur. Ak chcete ušetriť, nakupujte spotrebiče za výhodnejšie čiastky na internete. Cena sa vždy odvíja aj od typu sušičky, ktorý zvolíte.

 

Pri výbere sušičky zvážte možnosti vášho bytu. • 

3. Spotrebuje príliš veľa energie

Ešte pred pár rokmi bola sušička považovaná za jedného z najväčších žrútov energie. Dnes už sa jej ale báť nemusíte. Hľadajte pri nákupe energetické štítky a vyberajte výrobky s označením A+ a vyšším. Vyhýbajte sa menej úsporným sušičkám, tie najhoršie sú označené písmenom G.

Prehoďte domáce práce na niekoho, kto nebude protestovať. Šikovných pomocníkov do domácnosti teraz nájdete za výhodné ceny v našej špoeciálnej akcii #uplnenajviac domácnosť. Určite medzi nimi nájdete svojho favorita. 

Prečítajte si ďalšie tipy, ako si pranie a sušenie bielizne jednoducho uľahčiť.

Ak rozmýšľate nad kúpou sušičky, pozrite si našu širokú ponuku TU.

 

Top 5