Elektronické vychytávky pre školákov | Blog Mall.sk

Elektronické vymoženosti, ktoré školákom spríjemnia život

Škola je fuška, či už deti počítajú záludné rovnice, kreslia štetcom po výkrese alebo sa učia rozlíšiť pásomnice od škrkaviek. Dnešná doba je našťastie plná elektronických vychytávok, ktoré im učenie spríjemnia. Inšpirujte sa našimi tipmi na osvedčené školské pomôcky a vybavte ratolesti na školský rok.


Prepojenie s celým svetom

Školáci s mobilom to majú v škole ľahšie. Dohľadajú na ňom informácie z internetu a majú vždy po ruke kalkulačku alebo napríklad slovník. Navyše s vami budú neustále v kontakte, takže sa o ne nemusíte strachovať.

Deti nepotrebujú drahé mobily plné revolučných funkcií, ale vystačia si s lacnejším variantom, ktorý zvládne surfovanie po internete alebo prehrávanie videí a má dostatočnú výdrž batérie. Presne taký je napríklad Alcatel 1S.

Telefón ná inteligentný duálny fotoaparát, ktorý fotky sám vyladí k dokonalosti – pokiaľ si školák bude fotiť napríklad kamarátove poznámky z hodiny, mobil mu ich správne zaostrí. Na svoju cenovú kategóriu má Alcatel 1S taktiež veľmi slušný výkon vrátane osemjadrového procesoru a 3 GB RAM, takže zvládne aj náročnejšie aplikácie a hry.

Pre nadšených knihomoľov

Koho by bavilo ťahať v už tak ťažkej taške ďalšie knihy naviac? Do čítačky elektronických kníh sa zmestí viac kníh, než deti nájdu v celej školskej knižnici, a ku všetkému budú mať prístup behom chvíľky. Do čítačky si navyše môžu nahrať aj učebnice a ďalšie školské materiály.

Obľúbená čítačka v novom dizajne Amazon New Kindle 2019 má úsporné LED podsvietenie, takže z nej môžu deti čítať dlhé hodiny bez toho, že by si unavili oči. Navyše má Kindle Wi-Fi pre sťahovanie kníh, zabudovaný slovník a deti ho prostredníctvom Bluetooth prepoja so slúchadlami, aby mohli počúvať audioknihy.

Čítačky pre milovníkov kníh >>

S čítačkou kníh bude mať vaše dieťa všetky obľúbené knižky vždy pri sebe, bez zbytočnej záťaže na ich chrbte. • 

Motivácia k športu

Inteligentné hodinky dnes nosia športovci bez ohľadu na vek a sú skvelým darčekom aj pre školákov. Napríklad hodinky Xiaomi Amazfit Bip deťom namerajú počet prejdených krokov, vzdialenosť prejdenú na bicykli alebo kalórie, ktoré spálili pri futbale. Telocvik ich zase bude baviť o niečo viac.

Spárujte smart hodinky vášho dieťaťa s mobilom a už mu od vás neunikne žiadne správa. • 

Navyše sú hodinky odolné voči prachu a vode, takže si ich školáci nemusia dať dole ani v daždi. Malých dobrodruhov poteší tiež kompas.A keď si deti spárujú hodinky so smartfónom, na ciferníku sa im zobrazia všetky prichádzajúce správy a nebudú musieť loviť mobil vo vrecku. 


Pre kreatívne duše

Tablety nie sú len na hranie a surfovanie na internete. So správnou výbavou v deťoch podnietia kreativitu a chuť tvoriť. Napríklad tablet Lenovo Yoga 3 8 Anypen má dotykovú obrazovku, ktorú je možné okrem prsta ovládať aj perom alebo ceruzkou. Potom už stačí len stiahnuť aplikáciu na kreslenie a máte doma budúceho Picassa.

Vďaka nastaviteľnému stojanu deti tablet postavia na zem alebo napríklad zavesia na háčik, čo príde vhod, keď budú skladať stavebnicu podľa video návodu na YouTube alebo napríklad vyrábať domáci sliz. Medzi ďalšie vychytávky patrí tiež otočný fotoaparát alebo až 20 hodinová výdrž baterky.

Malí umelci sa do kreslenia na tablete zaručene zamilujú. O svoje diela sa navyše budú môcť ihneď podeliť s kamarátmi. • 

Obľúbená hudba kdekoľvek

Aby mohol školák nerušene počúvať audioknihy alebo obľúbenú hudbu, nezaobíde sa bez slúchadiel. Napríklad JBL T110BT ho určite potešia. Sú bezdrôtové, takže so sebou nebude musieť ťahať dlhé káble. Zároveň sú obe slúchadlá spojené krátkou šnúrkou, takže dieťaťu nikam nezapadnú a len tak ich nestratí.

Na šnúrke je navyše jednoduché ovládanie, ktorým môže dieťa preskakovať skladby a po spárovaní s telefónom aj prijímať hovory. Na jedno nabitie si vypočuje až 6 hodín hudby či audiokníh.

Vyberte školákovi štýlové slúchadlá >> 

Všetko na jednom mieste

Nie každý notebook je vhodný pre školákov. Mal by byť ľahký, skladný, dobre prenosný a mal by vydržať celé vyučovanie. Presne taký je

Nie každý notebook je vhodný pre školákov. Mal by byť ľahký, skladný, dobre prenosný a mal by vydržať celé vyučovanie. Presne taký je Lenovo Yoga 330-11IGM – navyše nejde o obyčajný notebook, ale 2v1. Klávesnicu školáci kedykoľvek pretočia a vytvoria si tak z notebooku dotykový tablet.

Váži iba 1,25 kg, čo je menej než niektoré učebnice, a vďaka flexibilnému dizajnu sa s ním pracuje dobre na lavici v škole aj na deke na záhrade. Navyše sa rýchlo nabíja – na ďalšie 2 hodiny výdrže stačí 15 minút v nabíjačke.

 

Top 5