Ako vybrať správny notebook pre študenta? | Blog Mall.sk

Ako vybrať správny notebook pre študenta?

Kým vypukne nový semester, presvedčte sa, že majú vaši študenti vhodný notebook, ktorý im uľahčí bitky so seminárkami i každodenné povinnosti. Pri výbere notebooku pre študentov sa zamerajte na iné parametre než pri výbere domáceho notebooku alebo notebooku pre hráčov. Spísali sme pre vás tie najdôležitejšie.

1. Výdrž

Nie v každej učebni ukoristí študent zásuvku, a preto je potrebné, aby notebook vydržal čo najdlhšie bez nabitia. Štyri hodiny sú minimum, tie najúspornejšie notebooky vydržia aj viac ako 8 hodín. Nezabúdajte však, že postupom času sa výdrž batérie znižuje.

>> Notebooky na Mall.sk s výdržou aspoň 8 hodín

2. Hmotnosť

Študent bude notebook každý deň prenášať z domova do školy a z učebne do učebne, a preto je ďalšou dôležitou vlastnosťou hmotnosť. Veľké notebooky sú nezdravou záťažou na chrbticu a zaberú v taške zbytočne veľa miesta. Hľadajte čo najľahšie notebooky pod 2 kg.

S ľahkým notebookom budú študenti pohodlne pracovať aj na čerstvom vzduchu. • 

3. Odolnosť

Všetkým notebookom, ktoré sa často prenášajú, hrozí rýchle opotrebovanie. Zamerajte sa preto pri výbere na to, či má notebook odolnú kovovú konštrukciu a či je klávesnica odolná proti poliatiu. Povrch notebooku by mal byť protišmykový, aby pri častom prenášaní nevypadol z ruky.

4. Klávesnica

Pohodlná klávesnica je pre študenta dôležitá na to, aby počas prednášok stíhal zapisovať všetky múdrosti, ktoré profesori vytrúsia. Hľadajte notebook s klávesnicou, ktorá je ergonomická. Výhodou je, ak má klávesnica numerickú časť.

Na numerickej klávesnici môžu písať študenti počas prednášok rýchlejšie a pohodlnejšie. • 

5. Výkon

Dôležité je, aby notebook rozchodil kancelárske programy a internet, čo hravo zvládnu aj lacné kúsky. Ak vaše deti študujú informatiku alebo graficky zameraný odbor, budú potrebovať notebook, ktorý zvládne aj náročnejšie úkony. Taký notebook má v ideálnom prípade aspoň 8 GB RAM, procesor Intel Core i5 a SSD disk.

6. Príslušenstvo

Aby mohli študenti notebook pohodlne prenášať, neobídu sa bez tašky na notebook. Ak budú notebook nosiť v batohu spolu s učebnicami a ďalšou výbavou, zaobstarajte im aspoň puzdro, aby sa notebook nezničil. A kto má problémy ovládať touchpad, tomu dokúpte myš – ideálne bezdrôtovú, pretože sa lepšie prenáša.

 

Top 5