8 vecí, ktoré dnes hravo nahradíte smartphonom | Blog Mall.sk

8 vecí, ktoré dnes hravo nahradíte smartphonom

Mobily sú stále múdrejšie a svojimi funkciami nahrádzajú veľa samostatných zariadení. Na telefónoch Huawei P20 Pro a P20 Lite vám ukážeme, bez čoho sa zaobídete, ak máte mobil vo vrecku.

1. Fotoaparát

Preč sú časy, kedy ste so sebou museli kvôli kvalitným fotkám ťahať na dovolenku ťažký fotoaparát. Chytré telefóny sa dnes hravo vyrovnajú digitálnym fotoaparátom a Huawei P20 Pro je toho dôkazom.

Ako prvý na svete má trojitý fotoaparát Leica, ktorý zachytí detailné a sýte zábery aj počas najčernejšej noci. Bol ocenený serverom DxOMark ako momentálne najlepší fotoaparát v smartphone. S rozlíšením 40 Mpx schová do vrecka aj profesionálne digitálne fotoaparáty a múdra umelá inteligencia s využitím stabilizácie obrazu vám pred fotením sama nastaví parametre na obstaranie perfektnej snímky v danej situácii.

Túto fotografiu vytvoril smartphonom Huawei P20Pro fotograf James Yu. • 

2. Televízia

Prvotriedny obraz ako na moderných televíziách dnes zvládnu aj telefóny, takže pri sebe môžete neustále nosiť vreckové domáce kino.

Napríklad Huawei P20 Pro sa môže pochváliť novou generáciou FullView displeja, ktorý má 6,1 palca, Full HD + rozlíšenie a siaha až k samému okraju telefónu. Displej využíva technológiu OLED, ktorá je známa z luxusných televízorov. Vďaka nej nie je displej podsvietený, ale osvetľujú ho jednotlivé pixely, čo zaručuje lepšie detaily a farebný kontrast.

3. Akčná kamera

Ak radi natáčate svoje dobrodružstvá na bicykli alebo napríklad na lyžiach, s mobilnými telefónmi natočíte rovnako dobré videá ako s akčnými kamerami. Napríklad Huawei P20 Pro má funkciu Extreme Slow Motion, ktorá spomalí video na 960 snímok za sekundu. Zo zážitkov z výletov vám tak neunikne jediný detail. Samozrejmosťou je, že telefón dokáže natáčať videá až v 4K rozlíšení a nechýba mu stabilizácia obrazu.

Režim natáčania videa je jednoduchý a mnoho krokov spraví za vás. • 

4. Herné konzoly

Mobily dnes nie sú geniálne len navonok, ale aj vo vnútri. Ich výkon sa stále zdokonaľuje a dôkazom je osemjadrový procesor Kirin 970, ktorý sa v P20 Pro ukrýva. Jeho výkon prevyšuje aj konzoly, ako je Xbox One alebo Playstation 4. Hry vám teda pobežia svižne a bez otravného sekania.

5. Notebook

Na väčšinu pracovných i zábavných činností, na ktoré bežne používate notebook, vám dnes postačí telefón. Programy, ktoré máte v počítači, existujú aj vo forme mobilných aplikácií, či už ide o prehliadač internetu, kancelársky softvér alebo úpravu fotiek. Pracovať teda môžete odkiaľkoľvek. Huawei P20 Lite má navyše nové užívateľské rozhranie EMUI 8.0, s ktorým bude práca svižná aj pri multitaskingu. Huawei P20 Pro možno navyše použiť prepojením pomocou kábla s monitorom ako desktop PC.

6. Flash disk

Mobily sú čím ďalej nedobytnějšie a podstatne bezpečnejšie ako flashky, ktoré sa ľuďom váľajú po stole. Dôkazom je aj P20 Lite, ktorý má neuveriteľne rýchle a precízne odomykanie prostredníctvom vašej tváre. Nemusíte si pamätať zložité heslá a gestá, stačí keď sa na telefón pozriete. A nebojte sa, dať pred telefón vašu fotografiu alebo video nestačí, šikovný systém tieto zúfalé pokusy rozpozná.

Rozpoznávanie tváre vám telefón odomkne skôr, než stihnete žmurknúť, konkrétne za necelú sekundu. • 

7. GPS navigácia

Stačí jediná aplikácia, ako Google Mapy alebo Waze, a smartphone vám kompletne nahradí samostatnú GPS navigáciu do auta, na bicykel aj pre pešiu turistiku. Platí tu pravidlo, že čím má telefón väčší displej, tým je navigácia prehľadnejšia.

8. Čítačka kníh

Ďalšie zariadenie, ktorého funkcia dokáže smartphone kompletne nahradiť. Do mobilu sa vám s prehľadom zmestí minimálne rovnaký počet kníh ako do čítačky a s dostatočne veľkým displejom si pri čítaní užijete totožný komfort. Opäť stačí, keď si stiahnete jednu aplikáciu, napríklad Wooky.

 

Top 5