8 tipov na elektroniku pre študentov | Blog Mall.sk

8 tipov na elektroniku pre študentov

Blíži sa september a čerství aj starší vysokoškoláci zháňajú ubytovanie, kupujú učebnice a nakupujú zásoby malinovky a chystajú sa na uvítaciu párty jesenného semestra. K modernému študentskému životu ale patrí aj technológia. Inšpirujte sa, akou elektronikou môžete študentom spríjemniť semester a uľahčiť im štúdium.

1. Vychytávky pre notebook

Notebook patrí už dnes k takmer povinnej výbave každého vysokoškoláka, preto ho v našom zozname ani nespomíname. K notebooku ale dostať veľa skvelých zariadení, s ktorými je jeho používanie oveľa pohodlnejšie aj bezpečnejšie.

Študentov často vidíte s notebookom na stehnách. Teplo produkované počítačom ale telu rozhodne neprospieva. Kúpte im chladiacu podložku pod notebook a nemusíte sa obávať. Podložku s nastaviteľnou výškou zase využijú v posteli, na stole alebo vonku v parku.

Nielen notebook patrí k povinnej výbave študenta. • 

Aby sa o svoj laptop a dáta v ňom nemusel študent obávať, kúpte mu manuálny zámok, ktorý odradí každého zlodeja. Vetrák do USB zase zaistí čerstvý vzduch pri nočnom učení a USB lampička sa stará o zdravý zrak.

2. Čítačka alebo tablet

Štúdium na vysokej škole sprevádzajú množstvá textov a vytlačených papierov. Nie je nič lepšie, než všetky tie lajstre schovať do jednej malej čítačky. Úspora miesta a papiera ale nie je jedinou výhodou čítačky kníh. Technológia elektronického atramentu dodáva textu ten správny kontrast a jemnosť, takže je porovnateľný s klasickou knihou a je šetrný k očiam.

Čítačka kníh je geniálna náhrada za štósy papierov a stovky kníh. Najpopulárnejšia je Kindle. • 

Tablet, na druhú stranu, taký komfort pre zrak neponúka, ale zato je nabitý funkciami. Študenti na ňom môžu počúvať hudbu, vyhľadávať informácie na internete, písať si poznámky, nahrávať prednášky na diktafón alebo napríklad skypovať s rodinou.

3. Inteligentné hodinky a náramky

Vysoká škola = nabitý rozvrh. Prednášky, cvičenia, doučovanie, knižnica, brigády, šport, párty… Toto všetko ustrážia inteligentné hodinky prepojené s telefónom, ktorý nemusí byť vždy poruke. Kalendár, hovory, správy, e-mailové notifikácie, budík a mnoho ďalších funkcií majú študenti kedykoľvek k dispozícii priamo na zápästí.

Inteligentné hodinky v kombinácii s telefónom uľahčujú študentský život. • 

Hodinky navyše dohliadnu aj na najdôležitejšiu súčasť študentského života – spánok. Inteligentné budíky zobudia unavených študentov vo chvíli, keď je spánok najľahší a vstanú čerství a oddýchnutí. Napríklad aj na ranný beh, kde zase fitness náramky merajú tep, vzdialenosť, rýchlosť a dostanú tak vášho študentíka do formy. V zdravom tele, zdravý duch, že?

4. Slúchadlá

Ticho je ďalšia vec, ktorej študenti nemajú nikdy dosť. Hlavne počas skúškového. Riešením sú poriadne slúchadlá, ktoré v ideálnom prípade potlačia okolitý hluk. Aj bez zvuku plnia funkciu štupľov do uší, a kto si pri učení rád púšťa obľúbenú hudbu, zabije dve muchy jednou ranou.

Stačia poriadne slúchadlá cez hlavu a okolitý svet prestáva existovať. • 

5. Tlačiareň

Vysokoškoláci neustále niečo tlačia. Učebné materiály, potvrdenie o štúdiu, seminárne práce. V copycentrách sa tlačiarne nezastavia. To ale tiež niečo stojí. Kúpte tomu svojmu tlačiareň a veľmi mu uľahčíte život. A aj na nákladoch sa táto investícia časom vráti.

Okrem tlače študenti často aj skenujú a kopírujú, takže multifunkčné tlačiarne sú skvelou voľbou. A pretože vysokoškoláci stále pendlujú medzi domovom, školou, internátom a kamarátmi, ani prenosná tlačiareň nie je na zahodenie.

6. Projektor

Aj študenti musia niekedy oddychovať. A k odpočinku dnes neodmysliteľne patria filmy a seriály. Prečo sa ale trápiť na maličkom monitore notebooku alebo tabletu a kaziť si oči pri sledovaní z prílišnej blízkosti? Projektor pretvorí aj malú izbičku na internáte na domáce kino. A kde inde si nájsť nových kamarátov na celý život, než počas sobotňajšej filmovej noci?

Ideálny je prenosný projektor, ktorý sa zmestí aj do tašky na notebook. • 

7. Powerbanka

Tablety, čítačky, inteligentné telefóny a hodinky. To všetko sa musí nabíjať. A vzhľadom k tomu, že študenti sa na internáty alebo priváty chodia často len vyspať, powerbanka je neodmysliteľným spoločníkom. Telefón alebo tablet si dobijú kdekoľvek, takže sa vyhnete rozhovorom typu: „Prečo si mi nezavolal naspäť?“ „Mal som vybitý telefón, mami.“

8. Kávovar

Aj hektolitre kávy sú súčasťou študentského života. Pribaľte svojmu študentovi na cestu do sveta poriadny kávovar, nech nemusí každé ráno ukrajovať zo svojho obmedzeného rozpočtu v kaviarňach. Podľa chuti vyberte automatický pressovač, espresso na kapsule alebo pákový pre fajnšmekrov

Ktorý študent by nechcel mať doma kávu ako z kaviarne? • 

A čím vybavíte svojho študenta vy? Podeľte sa s nami o nápady na našom Facebooku

 

Top 5