7 výhod amerických chladničiek | Blog Mall.sk

7 výhod amerických chladničiek

Americký sen v slovenských domácnostiach. To sú americké chladničky. Keď ich postavíte vedľa klasickej chladničky, je to podobné ako by ste zaparkovali Jaguár vedľa Octávie. Sú väčšie, lepšie vybavené a dobre vyzerajú. Aké sú ich ďalšie výhody?

1. Viac priestoru

Poznáte to keď prinesiete väčší nákup zo supermarketu a zistíte, že ho vlastne ani nemáte kam dať? To sa vám s americkou chladničkou nestane. Vďaka veľkej šírke chladničky, ktorá sa zatvára dvomi krídlami dverí, sa do nej zmestí až 2× viac potravín ako do klasickej chladničky.

Do americkej chladničky sa vám toho zmestí omnoho viac. A vstavané varianty nezaberajú toľko miesta. • 

2. Úspora energie a šetrnosť k životnému prostrediu

Americké chladničky sú skvelou voľbou, pokiaľ vám nie je životné prostredie ľahostajné a neradi plytváte elektrickou energiou. Ich denná spotreba sa pohybuje okolo 0,91,5 kWh a sú minimálne v energetickej triede A+.

3. Ďalšie praktické funkcie

Americké chladničky nie sú len chladničky. Ponúkajú napríklad aj dve neoceniteľné funkcie:

  • Nápojový automat. Nemusíte sa ťahať s PET fľašami z obchodu. Z chladničky si vždy načapujete čerstvú vodu vychladenú na teplotu, ktorú máte najradšej.
  • Výrobník ľadu. Skoncujte s nepraktickými vaničkami na ľad do mrazničky. Chcete kocky alebo ľadovú drť? Stačí stlačiť tlačidlo. A formičky na ľad môžete využiť aj iným spôsobom.

4. Designová dominanta

Americké chladničky sa do malých bytov nehodia. Využijú ich predovšetkým majitelia väčších kuchýň, kde lepšie vyniknú ich proporcie. Vďaka svojim rozmerom a robustnej konštrukcii sú stredobodom každej modernej kuchyne.

Výhodou amerických chladničiek nie je len väčší priestor, ale hlavne veľa užitočných funkcií. • 

5. No frost systém

Vďaka protinámrazovému systému už vám krajce chleba ani steaky k sebe neprimrznú. Môžete si kedykoľvek odobrať koľko chcete bez toho, aby ste museli odmrazovať zvyšok.

Nenamŕzajú ani etikety a samolepky na potravinách a zostanú tak vždy dobre čitateľné. A samozrejme sa potom netvorí ľad ani na stenách mrazničky a chladničky.

6. Systém rýchleho zmrazenia

Funkciu využijete napríklad pri mrazení zeleniny alebo ovocia. Vďaka rýchlemu zamrznutiu si potraviny lepšie zachovajú štruktúru, chuť aj farbu a po rozmrazení chutia ako čerstvo odtrhnuté.

7. Domáci minibar

Premeňte svoju chladničku na dokonalo vybavený minibar. Potraviny a nápoje častej spotreby, ako napríklad pivo, limonády alebo vaše obľúbené sladkosti, máte ihneď po ruke vo dverách a nemusíte tak otvárať celú chladničku. Tým tiež šetríte energiu.

Zabudnite na nosenie fliaš, vychladenú čerstvú vodu si načapujete rovno z chladničky. • 

8. Nie sú drahé

Pre mnoho ľudí je americká chladnička nedosiahnuteľný sen, ktorý poznajú len z televízie. To sa však dlho nepozreli do e-shopov. Americké chladničky zoženiete už za cenu okolo 570 €.

Aký druh chladničky preferujete vy? Podeľte sa o svoj názor na našom Facebooku.

 

Top 5