4 mobilné aplikácie, s ktorými dodržíte svoje predsavzatia | Blog Mall.sk

4 mobilné aplikácie, s ktorými dodržíte svoje predsavzatia

Od Nového roka ubehol už nejaký čas a mnohí z nás si dali predsavzatia. Púšťame sa do nich plní odhodlania, ale len máloktoré zvládneme dodržať. Našťastie existujú inteligentné aplikácie, ktoré ich pomôžu dodržiavať v priebehu celého roka.

1. Zatočte s cigaretami raz a navždy

Najčastejšie chcú ľudia prestať fajčiť. Pri tak silnom návyku sa však len málokomu podarí prestať zo dňa na deň. Na pomoc prichádza mobilná aplikácia QuitNow!

V aplikácii sledujete:

  • ako dlho nefajčíte,
  • koľko peňazí ste už ušetrili,
  • koľkých cigariet ste sa vzdali,
  • ako ste znížili zdravotné riziká spojené s fajčením.

Navyše sa v aplikácii môžete spojiť s ďalšími odvykajúcimi fajčiarmi a navzájom sa podporiť. Stiahnite si ju do smartfónu a začnite ešte dnes.

QuitNow! pomocou štatistík povzbudzuje k postupnému odbúraniu nezdravého návyku. • 

2. Schudnite zdravo a na dlho

Druhým najčastejším predsavzatím je schudnutie. Aj tu platí, že postupné krôčiky vedú k trvalému úspechu skôr než razantné obmedzenia. Aby ste sa vyhli nechcenému jojo efektu, siahnite po aplikácii Lose It!

Vďaka Lose It! máte prehľad o kalorickom príjme, výživovej hodnote potravín, prejdených krokoch a spálených kalóriách. Nastavte si novú výzvu a podeľte sa o úspechy s ostatnými používateľmi Lose It!

3. Pusťte sa do športu

Ste súťaživí? Vyskúšajte pokoriť niečí rekord v behu alebo cyklistike. V aplikácii Strava nájdete zaujímavé trasy a stretnete sa s profesionálnymi športovcami. V Endomondo si zase zostavíte tréningový plán na mieru a súťažíte s priateľmi v prekonávaní výziev.

Výborným športovým pomocníkom sú tzv. fitness náramky. Okrem prejdených krokov a vybehaných dobrôt vám obvykle zmerajú aj aktuálnu srdcovú frekvenciu a kvalitu spánku.

Fitness náramok funguje cez mobilnú aplikáciu v iPhone alebo Androide. • 

A aby sme nezostali len pri outdoorovom cvičení, je tu aplikácia Yoga Studio: Mind & Body. Je síce platená, zato ponúka vyše 70 profesionálne zostavených lekcií a takmer 300 jogínskych pozícií. Nezabudnite si pred tréningom kúpiť výbavu, aby sa vám dobre cvičilo.

4. Naučte sa nový jazyk

V tejto oblasti vedie na plnej čiare aplikácia Duolingo. Učí totiž hrou.

Na výber máte výučbu v angličtine, španielčine, francúzštine, nemčine, portugalčine, taliančine aj češtine. V Duolingu precvičíte písanie, rozprávanie, počúvanie a slovnú zásobu. Nastavte si štart úprimne podľa svojich jazykových schopností a na konci každej úrovne si urobte test. S Duolingom môžete trénovať cestou do práce, v MHD, na prechádzke, proste kdekoľvek. Aplikácia vám sama pripomenie aspoň jedno opakovanie denne.

Viac tipov na to, ako naozaj dodržať predsavzatia, nájdete tu.

 

Top 5